Λευτέρης Αβραμάκης: Καταστολή και όχι ασφάλεια το δόγμα της ΝΔ

Λευτέρης Αβραμάκης: Καταστολή και όχι ασφάλεια το δόγμα της ΝΔ

Αντί για τη προστασία του πολίτη προκαλεί κοινωνικές συγκρούσεις η κυβέρνηση

 Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Θα ήθελα ένα κράτος που ο κάθε πολίτης θα αισθάνεται ασφαλής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σημείο.

Θα ήθελα ένα πανεπιστήμιο που τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στο σύνολο τους (καθηγητές – φοιτητές) και οι χώροι του θα προστατεύονταν από το άσυλο και θα το περιφρουρούσαν ως δημοκρατική κατάκτηση, αποτρέποντας την εκμετάλλευση του ασύλου για εγκληματικές δραστηριότητες.

Θα ήθελα να υπάρχει ένα σύστημα διαχείρισης των προσφύγων που δεν θα στηρίζεται στη στέρηση της ελευθερίας των αιτούντων άσυλο και που θα τους βοηθούσε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Θα ήθελα οι αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγούν εγκληματίες και όχι καπνιστές.

Θα ήθελα οι αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγούν εμπόρους ναρκωτικών και όχι να ακινητοποιούν επί ώρες νεαρούς που πήγαν σε ένα νυκτερινό κέντρο να διασκεδάσουν για να εντοπίσουν μεμονωμένους χρήστες.

Θα ήθελα να γίνεται κάθε χρόνο σε κάθε πόλη μια μεγάλη ειρηνική πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου και όχι να δίνονται αφορμές για επικαιροποίηση των συνθημάτων του Πολυτεχνείου.

Στην ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων αναφέρεται ο Αβραμάκης

Θα ήθελα οι αστυνομικές δυνάμεις στις Σέρρες να ενισχυθούν και να μπορέσουν να μεταφέρουν το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους κατοίκους του Νομού ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό στα σύνορα αντί να απασχολούνται για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης σε πανεπιστημιακούς χώρους ή σε δομές φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργούν πάνω από τα όρια των δυνατοτήτων τους.

Θα ήθελα η κυβέρνηση να επενδύει σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες αντί να προκαλεί όλο και μεγαλύτερες ανάγκες για αστυνόμευση.

Όλες αυτές οι επιθυμίες είναι αυτονόητα κεκτημένα σε κάθε σύγχρονο κράτος.

Η ΝΔ όμως προσπαθώντας να υπηρετήσει το πολιτικό της αφήγημα προκαλεί εστίες εντάσεων, δημιουργεί κλίμα κοινωνικής σύγκρουσης.

Υπηρετεί με αυταρχισμό και καταστολή το δόγμα Νόμος και Τάξη προκαλώντας πλήγμα στην εικόνα και κατ΄ επέκταση στα συμφέροντα της χώρας.  

Η εικόνα της αστυνομοκρατούμενης Αθήνας και των διαρκών συγκρούσεων που κάνουν το γύρο του κόσμου αποτρέπουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο να επιλέξουν την Ελλάδα.

Ο Λευτέρης Αβραμακης στέκεται στις μειωμενες προκρατήσεις των εππαγγελματιών τουρισμού

Ήδη οι επαγγελματίες του τουρισμού βλέπουν μειωμένες τις προκρατήσεις, σε βαθμό που δεν αιτιολογείται από την κατάρρευση της Thomas Cook, όπως και η πρόσφατη διστακτικότητα στην υλοποίηση νέων επενδύσεων στην τουριστική δραστηριότητα που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

Η αύξηση των διαρρήξεων και των ληστειών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, η εμφανώς μικρότερη αστυνόμευση μεγάλων περιοχών και η επιφόρτιση των αστυνομικών με τη φύλαξη κλειστών δομών προσφύγων και πανεπιστημιακών χώρων,  καταδεικνύουν ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο επίπεδο της προστασίας των πολιτών.

Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά αντιμετωπίζει τα μυθεύματα και τα ιδεολογήματα που η ίδια κατασκεύασε προεκλογικά για να ανέλθει στην εξουσία.

Τα προβλήματα που δημιουργεί είναι περισσότερα από όσα υπήρχαν και δυστυχώς αυτά θα πολλαπλασιαστούν αφού πλέον κινητοποιεί κοινωνικές δυνάμεις που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «μπαχαλάκηδες».

Οι εικόνες από την ΑΣΟΕΕ, η άκομψη προσπάθεια ορισμένων κύκλων να δικαιολογήσουν την υπερβολική αστυνομική βία, προσβάλλουν συνολικά και τη χώρα και τους αστυνομικούς υπαλλήλους.

Η στοχοποίηση πολιτικών δυνάμεων που επιχειρείται, η προσπάθεια να μετατραπούν τελικά τα πανεπιστήμια σε χώρους συγκρούσεων, οι τεχνητοί διαχωρισμοί της ελληνικής κοινωνίας, μπορεί να εξυπηρετούν την κομματική συσπείρωση, προεξοφλούν όμως μια κατάσταση που απέχει πολύ από τη διαμόρφωση μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας.

Καλώ το σύνολο των πολιτών να αναρωτηθούν τι κρύβεται πίσω από το δόγμα «Νόμος και Τάξη» που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, να αναλογιστούν τις συνέπειες αυτών των πολιτικών πρακτικών και να θυμούνται ότι διαχρονικά στο όνομα της ασφάλειας έγιναν πολύ μεγάλα εγκλήματα σε βάρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών.

Θέλω να πιστεύω ότι κανείς, ούτε η κυβέρνηση, δεν επιθυμεί την επιστροφή σε σκοτεινές εποχές και πρακτικές εκφοβισμού των πολιτών».  

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here