Λευτέρης Αβραμάκης: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την ανικανότητα της κυβέρνησης

Η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής αποκάλυψε περίτρανα ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εικόνα για το τι πραγματικά γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Η προσπάθειά του να πείσει ότι η κυβέρνηση ασκεί κοινωνική πολιτική μόνο θυμηδία προκαλεί σε όλους όσους είναι αντιμέτωποι με τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης. 

Όλο και περισσότεροι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθημερινά τους έξοδα. Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι, άνεργοι βρίσκονται σε απόγνωση και η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι παρεμβάσεις «φιλοδωρήματα» επαρκούν για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. 

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε κάθε κρίση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. 

Η πανδημία είναι εκτός ελέγχου και η χρηματοδότηση του ΕΣΥ είναι όλο και μικρότερη. 

Ο πληθωρισμός αυξάνεται κάθε μήνα και οι ανατιμήσεις είναι πλέον καθημερινές.

Η εξωτερική πολιτική έχει μετατραπεί σε προσωπική υπόθεση του πρωθυπουργού και οι διπλωματικές ήττες διαδέχονται η μία την άλλη.

Η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας με την αποστολή ακόμα και βαρέων όπλων εκθέτει τη χώρα σε αχρείαστους κινδύνους χωρίς μάλιστα να ασκείται οποιαδήποτε πολιτική αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικής επιθετικότητας.

Η κοινωνία γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποτύχει παταγωδώς. 

Η μόνη επιλογή που απομένει είναι να δώσει την αναγκαία δημοκρατική διέξοδο στην ελληνική κοινωνία, προκηρύσσοντας εκλογές. Η ανάθεση της ευθύνης διακυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή του ελληνικού λαού για να αντιμετωπιστούν η υγειονομική, η οικονομική και η κοινωνική κρίση. Για να επανέλθει η ασφάλεια στην ελληνική κοινωνία, για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου, για να αποκτήσει η χώρα πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα προωθεί τα εθνικά μας συμφέροντα και θα αντιμετωπίζει τους πολλαπλούς κινδύνους που απειλούν την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία.