Λευτέρης Αβραμάκης: Κομματικοποίηση, εθνική αναδίπλωση, κοινωνική αναλγησία το τρίπτυχο της διακυβέρνησης από τη ΝΔ

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλή κατήγγειλε τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σ/Ν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση κρίσεων και την αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας κατήγγειλε τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Θάνου Ντόκου τονίζοντας:

Αβραμάκης: Η κυνική θέση του κυρίου Γεωργιάδη ότι δεν πρέπει να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας τρέφεται ευθέως κατά της αξιοπρέπειας χιλιάδων πολιτών

«Η κυνική θέση του κυρίου Γεωργιάδη ότι δεν πρέπει να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας, ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα των πλειστηριασμών, με το επιχείρημα ότι προκαλεί ζημιά στην οικονομία είναι προσβλητική, καταδικαστέα και στρέφεται ευθέως κατά της αξιοπρέπειας χιλιάδων πολιτών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της κρίσης.

Το σπίτι για τον Έλληνα είναι ιερό και η κοινωνία θα αντιδράσει σε αυτή την αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ.

Η θέση του κυρίου Ντόκου περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο με τους Τούρκους, είναι αντίθετη με τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν έχει τη συναίνεση του ελληνικού λαού και είναι σαφώς καταδικαστέα.

Αναρωτιόμαστε σε πια κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση σε ότι αφορά την Τουρκία όταν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού χωρίς καμία νομιμοποίηση και καμία σχετική συζήτηση υιοθετεί τέτοιες θέσεις». 

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναθεώρηση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, μεταξύ άλλων τόνισε:

Αβραμάκης: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει σημαντικά και επικίνδυνα τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στα πλαίσια διαχείρισης της πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης μιας κρίσης

Υποβαθμίζει τον ρόλο των ανθρώπων που έχουν πραγματική γνώση της περιοχής που αντιμετωπίζει έκτακτες ανάγκες και αναθέτει την ευθύνη διαχείρισης, εκκένωσης και αντιμετώπισης της όποιας κρίσιμης κατάστασης σε έναν μετακλητό υπάλληλο.

Δημιουργεί ένα γραφειοκρατικό τέρας, ένα σύστημα που δεν θα συντονίζεται και θα αναζητούνται οι υπεύθυνοι συντονισμού για να αποφευχθούν τραγωδίες.

Συγκεντρώνει υπερεξουσίες στον Γενικό Γραμματέα, του παρέχει δυνατότητες ευρύτερες και από τον Υπουργό, με αδιαφανείς προσλήψεις και απόρρητα κονδύλια που δεν θα ελέγχονται ούτε από τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Του μεταβιβάζει αρμοδιότητες ακόμα και του πρωθυπουργού σε ότι αφορά την επίταξη μέσων και ανθρώπινου δυναμικού.

Δεν συζητάμε ένα νομοσχέδιο αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας αλλά τον καταστατικό χάρτη τακτοποίησης των κομματικών παιδιών και παππούδων σε κρίσιμες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Συζητάμε νέους τρόπους απευθείας αναθέσεων σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

Η ΝΔ δεν σταματά πουθενά προκειμένου να τακτοποιήσει κομματικά στελέχη και αποστράτους με τη συνδρομή και της πρωτοβουλίας Βρούτση που κατήργησε την περικοπή της σύνταξης για συνταξιούχους που τοποθετούνται σε κρατικές θέσεις».

Τέλος ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έκανε ειδική αναφορά στις αλλαγές που επέρχονται στο Πυροσβεστικό Σώμα

Τέλος ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης έκανε ειδική αναφορά στις αλλαγές που επέρχονται στο Πυροσβεστικό Σώμα, ζήτησε την αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στο Νομό Σερρών και την ενίσχυση των φυλακών Νιγρίτας, τονίζοντας:

«Το Πυροσβεστικό Σώμα δεν είναι στην ίδια κατηγορία των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας, όπου επιβάλλεται ένα σύστημα συνεχών μεταθέσεων για άλλους λόγους.

Τα στελέχη της πυροσβεστικής γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν κάθε σπιθαμή της περιοχής ευθύνης τους, εντός και εκτός αστικού περιβάλλοντος.

Η διαρκής μετάθεσή τους θα στερήσει από τις δυνάμεις την γνώση της περιοχής και θα δυσχεράνει σημαντικά τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης.

Σε ότι αφορά τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης η αντιστοίχισή τους με τους υπόλοιπους πυροσβέστες δεν μπορεί να παραβλέπει τα προσόντα τους και την προϋπηρεσία τους.

Δεν είναι λογικό να εξισώνονται σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις αλλά να μην εξισώνονται στα δικαιώματα, στον τρόπο εξέλιξης και στους μισθούς.

Ζητάμε τη συνολική αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, με αναβάθμιση του πυροσβεστικού σταθμού Σερρών σε Α’ Τάξης όπου θα υπαχθεί διοικητικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νιγρίτας , αναβάθμιση των πυροσβεστικών κλιμακίων Σιδηροκάστρου και Ροδολίβους σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς Δ’ Τάξης  όπου θα υπαχθούν διοικητικά τα Π.Κ. Άνω Ποροΐων στο Σιδηρόκαστρο και Νέας Ζίχνης στον Ροδολίβους και ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου Εθνικών Οδών στον κόμβο των Νέων Κερδυλίων.

Ζητάμε επίσης την χρηματοδότηση ανέγερσης νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής Σερρών σε υπάρχον οικόπεδο που ανήκει στην Πυροσβεστική.

Σε ότι αφορά τις φυλακές Νιγρίτας ζητάμε την άμεση ενίσχυση της εξωτερικής φρουράς των φυλακών καθώς έχουν μείνει μόλις 67 εξωτερικοί φρουροί και το επόμενο διάστημα θα είναι 65 με την αποχώρηση και των τελευταίων δύο δημοτικών αστυνομικών.

Η ενίσχυση είναι επιτακτική ανάγκη καθώς στις συγκεκριμένες φυλακές η φρουρά δεν έχει ενισχυθεί με συμβασιούχους όπως έγινε σε άλλες φυλακές και δεν προβλέπεται ούτε ένας νέος φρουρός από την προκήρυξη 6Κ που είναι σε εξέλιξη.

Οι εξωτερικοί φρουροί δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες κόβονται τα ρεπό των υπηρετούντων στελεχών».   

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here