Λευτέρης Αβραμάκης: Η κυβέρνηση προκαλεί χάος και δημιουργεί ανασφάλεια

Σχολιάζοντας συνολικά την πολιτική επικαιρότητα, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά την ανικανότητά της να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση.

Έχοντας 7 μήνες (από το Μάρτιο του 2020) να προετοιμάσει τη χώρα και τις δημόσιες δομές για την κρίση κατάφερε να μην κάνει απολύτως τίποτα πέρα από το να σπαταλά δημόσιο χρήμα στην επικοινωνία και στην οικονομική ελίτ της χώρας. 

Είναι αδιανόητο και ενδεικτικό της επιτελικής ανικανότητας το γεγονός ότι παρά τις υποσχέσεις, τις μεγάλες δωρεές και χορηγίες του ιδιωτικού τομέα προς το ΕΣΥ, τους 7 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από το lockdown και της αξιοθαύμαστης ανοχής και πειθαρχίας του ελληνικού λαού όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει υγειονομικά τη χώρα.

Είναι πρωτοφανές να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους οι ιατροί από ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες λόγω των ελλείψεων.

Είναι αδιανόητο να έχουν όλοι προειδοποιήσει εδώ και μήνες για το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα του COVID – 19 και να έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες των πολλών και μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής. 

Είναι προκλητικό να έχει η κυβέρνηση 7 μήνες στη διάθεσή της για να προετοιμάσει τις δημόσιες δομές εκπαίδευσης για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και το μόνο που έχει γίνει είναι να μοιραστούν παγούρια από ιδιώτη και να «μάσκες – αλεξίπτωτα» στους μαθητές.

Να έχει ζητήσει σύσσωμος ο πολιτικός και ο επιστημονικός κόσμος την μείωση των μαθητών στις τάξεις και η κυβέρνηση να έχει επιτρέψει αντίθετα την αύξηση των μαθητών προκειμένου να περιορίσει τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Είναι τραγικό να έχει η κυβέρνηση 7 μήνες για να προετοιμάσει κατάλληλα τις δημόσιες συγκοινωνίες ώστε να μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό τους πολίτες στην Αττική και όχι μόνο, να έχουν φανεί τα κενά και οι ελλείψεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της μειωμένης κίνησης και να μην έχει γίνει πρακτικά τίποτα αλλά να επιρρίπτονται ευθύνες στους πολίτες για τον συνωστισμό. 

Είναι απόδειξη της κυβερνητικής αδιαφορίας για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα το γεγονός ότι ενώ ήταν σαφές ότι «η τηλεργασία ήρθε για να μείνει» να μην έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία για να ρυθμιστεί αυτή η μορφή εργασίας που η εμπειρία της άνοιξης κατέδειξε ότι αποτέλεσε πεδίο πλήρους καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αντίθετα και «ευκαιρίας δοθείσης» η κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα του ΣΕΒ για απλήρωτες υπερωρίες και πλήρη ανατροπή των κανόνων υπερωριακής απασχόλησης περικόπτοντας ταυτόχρονα και το Δώρο Χριστουγέννων. 

Είναι τραγικό να έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση τέσσερις μήνες (Μάρτιος – Ιούνιος) και να ανοίγει τα σύνορα για τον τουρισμό χωρίς κανένα ουσιαστικά καθολικό υγειονομικό πρωτόκολλο για να μην δυσαρεστηθούν οι μεγάλοι διεθνείς tour operators, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Είναι τουλάχιστον κοροϊδία σε μια τόσο μεγάλη οικονομική ύφεση με χιλιάδες επιχειρήσεις να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και ακόμα περισσότερους εργαζόμενους να έχουν υποστεί ραγδαία μείωση εισοδημάτων για μήνες η κυβέρνηση να ακολουθεί μια οικονομική πολιτική με οριζόντια μέτρα που χαρίζουν χιλιάδες ευρώ στην οικονομική ελίτ της χώρας και αμελητέα βοήθεια στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. 

Είναι δείγμα πλήρης αδιαφορίας το γεγονός ότι ενώ υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για τον «Ιανό» η κυβέρνηση εμφανίστηκε πλήρως ασυντόνιστη και ανέτοιμη. Χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες για να απεγκλωβίσουν λίγους κατοίκους από ένα χωριό της Καρδίτσας αυτοί που έλεγαν ότι θα μπορούσαν να εκκενώσουν μερικές χιλιάδες ανθρώπων από το Μάτι.

Στο μόνο που είναι ικανά τα στελέχη της κυβέρνησης είναι στο να πολλαπλασιάζουν τους μετακλητούς διατηρώντας όμως την πλήρη ανικανότητά τους να διαχειριστούν αξιόπιστα, γρήγορα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε κρίση.

Είναι σαφές ότι προτεραιότητά τους είναι να απομυζούν τους δημόσιους πόρους και να επενδύουν στην επικοινωνία.

Αλήθεια πόσες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με ιατρούς και νοσηλευτές θα μπορούσαν να έχουν εξασφαλιστεί αν δεν δινόταν περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ του Πέτσα και όχι μόνο; ανέφερε ο Λευτέρης Αβραμάκης»    

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: