Λευτέρης Αβραμάκης: Απαιτούμε μόνιμες λύσεις και όχι «προσωπικές παρεμβάσεις» για το Νοσοκομείο Σερρών

Ο Λευτέρης Αβραμάκης ζητά απαντήσεις για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν, με το πρόβλημα της έλλειψης μόνιμων αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών

Δώδεκα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή απαιτώντας λύσεις αλλά και ζητώντας απαντήσεις για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν, με το πρόβλημα της έλλειψης μόνιμων αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών με συνέπεια να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν τακτικά ή έκτακτα χειρουργεία.

Οι Βουλευτές επικαλούνται τις καταγγελίες της ΕΝΙΝΣ για τον τρόπο που η κυβέρνηση της ΝΔ «πέτυχε» την πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου, δεδομένου ότι βασική υπηρεσία ενός Νοσοκομείου είναι η πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Στηλιτεύουν ειδικά την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει μόνιμο αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου Σερρών στη διοίκηση του ΕΚΑΒ Καβάλας χωρίς να φροντίσει ταυτόχρονα για την αντικατάστασή του. 

Τέλος εξαπολύουν δριμεία επίθεση για το γεγονός ότι χρειάστηκαν οι «προσωπικές παρεμβάσεις» του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προς τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ προκειμένου να αποφασιστεί η απόσπαση αναισθησιολόγων από άλλα Νοσοκομεία για να καλυφθούν τα κενά.

Σημειώνουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η «κυβέρνηση έχει αναγάγει το πελατειακό – κομματικό κράτος σε επιστήμη» και τις «προσωπικές παρεμβάσεις» για την επίλυση προβλημάτων σε πάγια τακτική, αντί να εφαρμόζουν ένα αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα προσέφερε πραγματικές και έγκαιρες λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σερρών δε λύνονται με «προσωπικές παρεμβάσεις».

Χρειάζεται σοβαρός προγραμματισμός από το Υπουργείο Υγείας και την 4η ΥΠΕ, χρειάζονται πόροι και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ειδικών ιατρών που φτάνουν στο 45%.

Η αδυναμία του Νοσοκομείου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων του Νομού Σερρών για τακτικά και έκτακτα χειρουργεία ήταν γνωστή τουλάχιστον από το Μάρτιο από αντίστοιχη καταγγελία της ΕΝΙΝΣ, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Από το Μάρτιο μέχρι και το Μάιο δεν έγινε καμία ενέργεια από την κυβέρνηση και τώρα κατόπιν «προσωπικής παρέμβασης» του Περιφερειάρχη αποφασίζεται το ημίμετρο της απόσπασης αναισθησιολόγων από άλλα Νοσοκομεία, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους ιατρούς και για τους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν στο δημόσιο Νοσοκομείο.

Οι πράξεις της κυβέρνησης ανατρέπουν τις εξαγγελίες της περί δήθεν ενίσχυσης του ΕΣΥ που απέδειξε την αξία του στην πανδημία του κορωνοϊού.»   

Οι Βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι: Αβραμάκης Ελευθέριος, Γιαννούλης Χρήστος, Ζαχαριάδης Κώστας, Καφαντάρη Χαρά, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μωραΐτης Θάνος, Παπαδόπουλος Σάκης, Σπίρτζης Χρήστος, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Χρηστίδου Ραλλία.

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: