Λευτέρης Αβραμάκης: Καμία μέριμνα για τη προστασία των φαντάρων από τον κορονωϊό

Ο Λευτέρης Αβραμάκης ζητάει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στα στρατόπεδα όλης της χώρας

Σαράντα έξι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ Πρωτ 5532/07.04.2020) με την οποία ζητούν να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στα στρατόπεδα όλης της χώρας.

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα όπου υπάρχουν αναφορές για κρούσματα κορωνοϊού.

Ζητούν ενημέρωση επίσης για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των στρατεύσιμων, αλλά και απαντήσεις για το γεγονός ότι δεν έχει διανεμηθεί υγειονομικό υλικό στα στρατόπεδα, δεν έχει ληφθεί καμία μερίμνα για την αποφυγή του συγχρωτισμού αλλά και είναι άγνωστο εάν και πόσοι οπλίτες νοσούν δεδομένου ότι δεν γίνονται διαγνωστικά τεστ.

Ειδική αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι έχουν απαγορευτεί οι έξοδοι από το στρατόπεδο, γεγονός που πολλαπλασιάζει την ψυχολογική πίεση των στρατιωτών ενώ και οι οικογένειές τους ανησυχούν πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο γνωρίζοντας ότι δεν έχουν διατεθεί τ αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας αλλά και ότι ο συγχρωτισμός όλων αυτών των ατόμων χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν υπάρχουν ή όχι ασθενείς από κορωνοϊό εντός των στρατοπέδων πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει δείξει καμία ιδιαίτερη μέριμνα για την στρατευμένη νεολαία του τόπου.

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία άλλη ενέργεια για να διασφαλίσει την υγεία των φαντάρων μας, τονίζει ο Λευτέρης Αβραμάκης

Πέραν της απαγόρευσης των εξόδων, δεν έχει κάνει καμία άλλη ενέργεια για να διασφαλίσει την υγεία των φαντάρων μας, δεν έχει διανείμει ατομικά μέσα προστασίας, δεν προέβη σε ενέργειες μείωσης του συνωστισμού, δεν διενεργεί διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο καραντίνας εντός των στρατοπέδων.

Οι οικογένειες των στρατιωτών δικαίως αγωνιούν δεδομένου ότι κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν ή όχι κρούσματα μεταξύ των φαντάρων αλλά και τι μέτρα έχουν ληφθεί στην περίπτωση που υπάρχουν όντως κρούσματα.

Πέραν αυτών η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να διασφαλίσει ότι όλη αυτή η πρόσθετη ψυχολογική πίεση που ασκείται στους φαντάρους από την στέρηση των εξόδων δεν θα προκαλέσει επιπλέον προβλήματα, αναφέρει ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Ζητάμε την αυτονόητη πρόνοια για τους νέους αυτούς και βέβαια τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, τη διανομή υγειονομικού υλικού ατομικής προστασίας και την ενημέρωση για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τυχόν κρούσματα και πως διασφαλίζεται η απομόνωση και η καραντίνα στους χώρους των στρατοπέδων όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός ιδίως αυτή την περίοδο».  

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here