Λευτέρης Αβραμάκης: Να ληφθούν μέτρα στήριξης και για τον κλάδο των φοροτεχνικών – λογιστών

Ο Λευτέρης Αβραμάκης ζητα να περιληφθεί και ο κλάδος των φοροτεχνικών – λογιστών στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Είκοσι έξι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 5103/23.03.2020) με την οποία ζητούν να περιληφθεί και ο κλάδος των φοροτεχνικών – λογιστών στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Οι Βουλευτές υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος κλάδος, τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες λογιστές όσο και οι εργαζόμενοι στα λογιστικά γραφεία πλήττονται σημαντικά από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, καθώς πρακτικά αν και πολλοί συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι, δεν πληρώνονται αφού δεν λειτουργεί η οικονομία και οι επιχειρήσεις – πελάτες τους δεν μπορούν να τους αποζημιώσουν για τις υπηρεσίες τους. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η εξαίρεση του κλάδου των φοροτεχνικών – λογιστών είναι πραγματικά άδικη, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Μια σειρά από εργασίες και υπηρεσίες που προσφέρουν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με κλειστές τις επιχειρήσεις.

Η μείωση των συνηθισμένων εργασιών τους συνεπάγεται και σημαντική μείωση των εσόδων τους.

Ταυτόχρονα, παρέχουν μια σειρά υπηρεσιών προς όλους για να μπορούν να πάρουν τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, χωρίς όμως να πληρώνονται γι αυτές λόγω του ότι οι κλειστές επιχειρήσεις δεν μπορούν πρακτικά να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι η πληρωμή των λογιστών που τους εξυπηρετούν.

Ταυτόχρονα, τα λογιστικά γραφεία που δουλεύουν αλλά δεν αμείβονται σε αυτή τη χρονική στιγμή θα βρεθούν σε αδυναμία να καλύψουν τους μισθούς των εργαζομένων τους αναφέρει ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Κατά συνέπεια είναι ανάγκη να περιληφθεί και ο κλάδος των φοροτεχνικών – λογιστών στους δικαιούχους των οικονομικών ενισχύσεων».  

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here