Λευτέρης Αβραμάκης: Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές υποψηφίους των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Μια εξαιρετικά δύσκολη και πρωτοφανής χρονιά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Αυτοί οι μαθητές, πέρα από τις συνήθεις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων, ήταν αντιμέτωποι και με πρωτόγνωρες συνθήκες που πολλαπλασιάζουν το άγχος και την ψυχολογική πίεση.

Οι περιορισμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας τα τελευταία δύο χρόνια, η πολύμηνη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, η περιορισμένη κοινωνική ζωή, η υποχρεωτική κατ’ οίκον μελέτη με την παράλληλη παρουσία στο σπίτι όλων των μελών της οικογενείας για το μεγαλύτερο διάστημα της τελευταίας σχολικής χρονιάς, η μη πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών που αποσυμπίεζαν ως ένα βαθμό τους μαθητές έχουν αυξήσει κατά πολύ το βαθμό δυσκολίας.

Ο πρόσθετος φόβος, να μην αρρωστήσουν την περίοδο των εξετάσεων ή να μην υποχρεωθούν σε καραντίνα, πολλαπλασίασε την ψυχολογική πίεση.

Ταυτόχρονα, η ακατανόητη κυβερνητική απόφαση να μειώσει τον αριθμό των μαθητών που θα πετύχουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο μέσο της σχολικής χρονιάς μέσω της Ενιαίας Βάσης Εισαγωγής, σε μια ούτως ή άλλως πρωτοφανή και δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, πολλαπλασίασε τους φόβους και το άγχος των μαθητών στην πιο κρίσιμη μάλιστα περίοδο της προετοιμασίας.

Έχοντας βιώσει και ο ίδιος προσωπικά, για πρώτη φορά ως γονέας, την αγωνία, το άγχος, την ψυχολογική πίεση και τις ιδιαίτερες συνθήκες αυτής της χρονιάς, εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους μαθητές και στο υιό μου, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε ότι αυτά τα παιδιά, οι φετινοί υποψήφιοι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, πραγματοποίησαν ένα πραγματικό άθλο.

Οφείλουμε όλοι ως γονείς και ως κοινωνία, να συγχαρούμε εκ των προτέρων αυτά τα παιδιά για τον πολύ δύσκολο αγώνα που έδωσαν.

Οφείλουμε όλοι, κυρίως οι γονείς τους, να σταθούμε για άλλη μια φορά δίπλα τους προσπαθώντας να μετριάσουμε το άγχος και την πίεση που αισθάνονται, να υπενθυμίσουμε τη δύναμη που έχουν μέσα τους και να τα στηρίξουμε όσο και όπως μπορούμε.

Προσωπικά είμαι υπερήφανος για όλα αυτά τα παιδιά και βέβαια για τον υιό μου, που κατάφεραν να ξεπεράσουν όλες αυτές τις δυσκολίες, να φτάσουν στο τέρμα και να διαγωνιστούν για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά υποψηφίους, να έχουν την υγεία τους, να έχουν δύναμη και έχουν καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους.

Για εμένα είναι ήδη νικητές της ζωής και θα τα καταφέρουν.