Λευτέρης Αβραμάκης: Η ΝΔ επιλέγει να χτυπήσει και πάλι τους πιο φτωχούς πολίτες

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ικανοποιεί το ένα μετά το άλλο τα αιτήματα των τραπεζιτών.

Μετά τις αδικαιολόγητες χρεώσεις που έχουν καθιερωθεί, τις αδικαιολόγητες απολύσεις, το κλείσιμο υποκαταστημάτων ιδίως στην επαρχία, την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 30% του συνόλου των εισοδημάτων που επιτρέπει στις τράπεζες να κερδοσκοπούν σε βάρος του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων, το Υπουργείο Ανάπτυξης δια στόματος του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη προανήγγειλε και το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Αποκηρύσσεται διά του αρμόδιου Υπουργού μια ακόμη από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημόσια είχε εγγυηθεί την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Οι τράπεζες που διασώθηκαν με θυσίες του ελληνικού λαού, θα μπορούν να κατασχέσουν πλέον ακόμα και τις μοναδικές κατοικίες ανθρώπων που συνεισέφεραν στη διάσωσή τους. 

Η ΝΔ παίρνει την πολιτική απόφαση να άρει την οποιαδήποτε προστασία

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει πλαίσιο που προστατεύει τους υπερχρεωμένους καταναλωτές από την κατάσχεση των σπιτιών τους και παρά το γεγονός ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και τους πλειστηριασμούς απέτρεψαν και τα κόκκινα δάνεια μείωσαν, η ΝΔ παίρνει την πολιτική απόφαση να άρει την οποιαδήποτε προστασία όχι λόγω κάποιου συστημικού κινδύνου, όχι για την εκ νέου διάσωση των τραπεζών, όχι γιατί το απαιτούν οι αγορές ή οι δανειστές αλλά γιατί αυτό ζητούν οι τραπεζίτες. 

Η εξέλιξη αυτή, πέρα από τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες πλήττει και τα συμφέροντα των κτηματομεσιτικών επιχειρήσεων αφού οι τράπεζες θα μπουν ακόμα πιο δυναμικά σε αυτή την κατηγορία δραστηριοτήτων. 

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η ΝΔ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών και όχι του ελληνικού λαού»

Πλήττει επίσης και τα συμφέροντα όλων των ιδιοκτητών ακινήτων που θα δουν τις αξίες των σπιτιών τους να μειώνονται εμπορικά τη στιγμή που για το Υπουργείο Οικονομικών και τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ θα είναι αυξημένες αφού οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων θα προηγηθούν την άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας. 

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here