Λευτέρης Αβραμάκης: Η ΝΔ θεωρεί αχρείαστη πολυτέλεια την ενίσχυση των νοσοκομείων

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, δήλωσε:

«Με απίστευτο κυνισμό ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «Το σύστημα υγείας και προ πανδημίας ζοριζόταν, πιεζόταν τους χειμερινούς μήνες, θα  πιεσθεί και φέτος, το γνωρίζουμε, και γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητές του. Έχουμε κάνει τα πάντα για να αυξήσουμε τη δυναμικότητα, δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο – και δεν υπάρχει και λόγος – να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ» Στην επισήμανση δε των δημοσιογράφων ότι από τη Λάρισα και πάνω σε όλη τη βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες COVID, ο κ Υπουργός αρκέστηκε να συστήσει στους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να μην υποστούν άδικα κάποια ταλαιπωρία.

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι η κυβέρνηση και  ο κ Υπουργός παραπλανούν τη κοινή γνώμη συνειδητά αφού σε όλα τα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και δη σε αυτό των Σερρών, δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστικά ενίσχυση ούτε αύξηση της δυναμικότητας, αντίθετα έχει μειωθεί η ικανότητα των νοσοκομείων να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς. 

Ταυτόχρονα, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει οριστικά να αφήσει τα νοσοκομεία στην κατάσταση που είναι σήμερα, αποδυναμωμένα μετά και τον παροπλισμό των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Οι πολίτες μένουν  απροστάτευτοι και η κυβέρνηση αδιαφορεί.  

Είναι επίσης προφανές, ότι ο μέχρι πρότινος υπάλληλος του ΣΕΒ, κύριος Σκέτσος, δεν γνωρίζει ότι τα Νοσοκομεία χρειαζόταν ούτως ή άλλως ενίσχυση και πριν από την πανδημία και ότι οι ΜΕΘ δεν επαρκούσαν ούτε πριν από την πανδημία για την συνολική κάλυψη των αναγκών. Παρ΄ όλα αυτά θεωρεί αχρείαστη πολυτέλεια την ανάπτυξη και μόνιμη ενίσχυση του ΕΣΥ και των Νοσοκομείων.

Οι κυνικές αυτές δηλώσεις έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά παρεμβάσεων κυβερνητικών στελεχών που απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας, ανακαλύπτουν ατομική ευθύνη των πολιτών για να αποκρύψουν την κυβερνητική ανικανότητα, χρησιμοποιούν κάθε πρόβλημα που αφορά την κοινωνία ως ευκαιρία να μεταφέρουν υποχρεώσεις του κράτους σε ιδιώτες. 

Η επιτελική ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης και ο κυνισμός της αποδεικνύουν όχι ότι απλώς δεν μπορούν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον αλλά ότι είναι κεντρική πολιτική τους επιλογή να αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο κοινωνικό κράτος. 

Οι πολίτες που έχουν αντιληφθεί απόλυτα την αναγκαιότητα ύπαρξης αξιόπιστου και ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας θα δώσουν τις απαντήσεις τους μόλις έρθει η ώρα και θα απαλλαγούν από την κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση της ΝΔ. 

Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχουμε αναδείξει κατ΄ επανάληψη την απροθυμία και την ανικανότητα της κυβέρνησης να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν εισακουστεί. Ως τοπική κοινωνία οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο πλευρό των υγειονομικών των Σερρών και του Νοσοκομείου μας όπου με αυταπάρνηση και δουλεύοντας εδώ και δύο χρόνια πάνω από τα όρια των δυνατοτήτων τους κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Η αδυναμία να λειτουργήσει το Νοσοκομείο μας όπως θα έπρεπε δεν οφείλεται στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Οι ευθύνες είναι 100% κυβερνητικές και εκεί πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο.»