Λευτέρης Αβραμάκης: Πρόστιμο 385 εκ ευρώ στη Novartis από τη Γαλλία

Λευτέρης Αβραμάκης: Στην Ελλάδα το σκάνδαλο «βαφτίζεται» σκευωρία»

Με αφορμή την επιβολή προστίμου στην εταιρία Novartis και από τη Γαλλία, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:

«Μετά τις ΗΠΑ και η Γαλλία αποφάσισε χθες να επιβάλλει πρόστιμο στην εταιρία Novartis για την υπερκοστολόγηση φαρμάκου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η εταιρία καλείται να καταβάλει στο κράτος της Γαλλίας 385 εκατ. ευρώ για υπερκοστολόγηση και αθέμιτες πρακτικές.

Στην Ελλάδα, που υπήρξε ο αρνητικός πρωταγωνιστής στη διαμόρφωση των τελικών τιμών των σκευασμάτων της εταιρίας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αποκαλεί το σκάνδαλο σκευωρία.

Αντί μάλιστα να αφήσει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να ολοκληρώσουν την έρευνά τους και να αποδώσουν τις ανάλογες ευθύνες, ανακαλύπτουν συνεχώς νέους τρόπους να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η όλη διαδικασία.

Προκειμένου να πετύχουν μάλιστα τους στόχους τους, χωρίς καμία ντροπή και χωρίς καμία κοινοβουλευτική διαδικασία να έχει προηγηθεί, ο Υπουργός Δικαιοσύνης προωθεί την συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, εξέλιξη που αν ολοκληρωθεί συνεπάγεται την αφαίρεση της σχετικής δικογραφίας από τους αρμόδιους εισαγγελείς και ανάθεση της έρευνας σε νέους λειτουργούς.

Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο που θα καταλήξει τελικά με την κάλυψη των ΜΜΕ και επίσημα σκευωρία, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Οι πρακτικές τους, η έλλειψη κάθε σεβασμού στη δικαιοσύνη, η προσπάθεια απόλυτης χαλιναγώγησης του δικαστικού σώματος, αποτελούν πλέον απειλή για τη Δημοκρατία».     

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: