Λευτέρης Αβραμάκης: Χρειάζεται Ομοψυχία, Ενότητα, Εθνική Γραμμή και Κοινή Δράση

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Flash 99,4 Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι:

«Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με αποφάσεις που παίρνει και αναιρεί ταχέως, με παλινωδίες και ερασιτεχνισμούς, έφερε το προσφυγικό ζήτημα σε αδιέξοδο.

Η αδυναμία της ή η έλλειψη πολιτικής βούλησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην πραγματική του ευρωπαϊκή διάσταση, σε συνδυασμό με την ακολουθούμενη προκλητική και επικίνδυνη πολιτική εντάσεων που ακολουθεί η Τουρκία, έχουν πολλαπλασιάσει τους κινδύνους και τα προβλήματα.

Η προσπάθεια επιβολής στο Νομό Σερρών μιας νέας και μάλιστα κλειστής δομής εγείρει σοβαρές αντιδράσεις, προκαλεί ανησυχία στην τοπική κοινωνία που υποδέχεται τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς με πολύ σοβαρές πλέον επιφυλάξεις.

Η ΝΔ, τα στελέχη της στις Σέρρες αλλά και οι Υπουργοί και οι Βουλευτές της, δεν πείθουν πλέον το σερραϊκό λαό για τον απλούστατο λόγο ότι άλλα υποσχόταν προεκλογικά με τις δεσμεύσεις τους για καμία νέα δομή στο Νομό Σερρών και άλλα προσπαθούν να επιβάλλουν μετεκλογικά, όταν ασκούν πιέσεις για την εγκατάσταση αγνώστου αριθμού και προέλευσης προσφύγων ή μεταναστών.

Η ίδια η κυβέρνηση δεν τηρεί τις πρόσφατες εξαγγελίες της ούτε τις αποφάσεις της. Υποστήριξε ότι στόχος της είναι να μην ξεπερνά το 1% των κατοίκων ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών που θα φιλοξενούνται σε κάθε περιοχή και ήδη οι κινήσεις της τουλάχιστον σε ότι αφορά το Νομό Σερρών δείχνουν ότι θα ξεπεραστεί αυτή η αναλογία πληθυσμού.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είμαστε αντίθετοι με την λογική των κλειστών κέντρων αλλά και καταγγέλλουμε την έλλειψη ρεαλιστικού και βιώσιμου σχεδίου διαχείρισης της κατάστασης που έχει προκύψει, τονίζει ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Η έλλειψη σχεδίου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρχικά ανακοίνωσε την Ροδοπολή ως περιοχή που θα φιλοξενήσει δομή, στη συνέχεια λόγω την αντιδράσεων που προκλήθηκαν, αποφάσισε να τοποθετήσει τη δομή στη Βυρώνεια, όπου και πάλι υπαναχώρησε λόγω των αντιδράσεων, για να καταλήξει μάλλον στη θέση Κλειδί όπου και πάλι υπάρχουν αντιδράσεις.

Η επιλογή όμως μιας περιοχής όπου βρίσκεται ο ιστορικός τόπος του Ρούπελ, δίπλα σε ρέμα και πάνω ουσιαστικά στα σύνορα δημιουργεί και πάλι προβλήματα ενώ εγείρονται και ζητήματα ασφάλειας των εγκαταστάσεων λόγω της μορφολογίας της περιοχής».

Ο Βουλευτής Σερρών δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι:

Η ΝΔ επιμένει να κινείται με ημίμετρα και να μην επιδιώκει την μόνη ρεαλιστική λύση στο προσφυγικό ζήτημα, αναφέρει ο Λευτέρης Αβραμάκης

«Η ΝΔ επιμένει να κινείται με ημίμετρα και να μην επιδιώκει την μόνη ρεαλιστική λύση στο προσφυγικό ζήτημα που είναι η διεθνοποίηση, η τοποθέτηση των ζητημάτων στην ορθή ευρωπαϊκή τους διάσταση και η με επιδίωξη με κάθε τρόπο της αναλογικής κατανομής τουλάχιστον των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Αρκείται σε δηλώσεις υποστήριξης, σε μια χρηματοδότηση που δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα και στην υποτυπώδη ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex.

Η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει σαφές με κάθε πρόσφορο μέσο ότι ακόμα και να ήθελε δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους» 

Σε ότι αφορά ειδικά την Τουρκία ο Λευτέρης Αβραμάκης τόνισε ότι:

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η Ελλάδα έχει χρέος να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της για να ανακοπεί αποφασιστικά η πολιτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως όπλα και μέσο για την αναθεώρηση του status quo της ευρύτερης περιοχής.

Οι πρόσφατες και πιο επικίνδυνες προκλήσεις που υιοθέτησε η Τουρκία με πτήσεις μαχητικών στον Έβρο και με τις επιθετικές ενέργειες εναντίον σκαφών του Λιμενικού στο Αιγαίο, δείχνουν ότι πρέπει να κινηθούμε ως χώρα άμεσα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυόνταν, εγγυούνται και θα εγγυούνται  την Εθνική μας Ασφάλεια, την εδαφική και κυριαρχική ακεραιότητα, ήρθε όμως η στιγμή για την ανάληψη νέων και ουσιαστικών πολιτικών πρωτοβουλιών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουμε καλέσει κατ’ επανάληψη τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ να συγκαλέσουν Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να καθοριστεί μια ενιαία στάση και να αποφασιστούν τα επόμενα στάδια και οι αντιδράσεις της χώρας μας.

Του προσφέρουμε την αυτονόητη υποστήριξη για τα εθνικά μας θέματα και κωλυσιεργεί.

Ο καθορισμός της εθνικής μας στρατηγικής απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις θα είναι ένα όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού που πρέπει να αξιοποιήσει ζητώντας στη συνέχεια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής όπου θα απαιτήσουμε την ενεργοποίηση σκληρών οικονομικών κυρώσεων από το σύνολο της Ευρώπης σε βάρος του διεθνούς ταραξία της περιοχής που είναι η Τουρκία.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να συνετιστεί η Τουρκία από την ισχυρή και αποφασιστική στάση της Ευρώπης τουλάχιστον σε ότι αφορά τις οικονομικές σχέσεις».     

Τέλος, ο Βουλευτής Σερρών επανέλαβε τη δέσμευσή του να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης του Νομού Σερρών και αξιοποίησης των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων προκειμένου να αναπτυχθεί η περιοχή οικονομικά και κοινωνικά». 

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here