Λευτέρης Αβραμάκης: Με πνεύμα συναίνεσης και αίσθημα ευθύνης στηρίξαμε την εκλογή της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ανώτατο αξίωμα της χώρας

 Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι αντιμετωπίζουμε την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ως κορυφαία στιγμή του κοινοβουλευτισμού και δεν θεωρούμε αυτή τη διαδικασία πρόσφορη για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Στο πνεύμα αυτό και θέλοντας η εκλογική διαδικασία να σηματοδοτεί την ενότητα του ελληνικού λαού, προτείναμε στη ΝΔ να προκρίνει την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου που προέρχεται από τον πολιτικό της χώρο και υπηρέτησε το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας με συνέπεια και αφοσίωση.

Η ΝΔ επέλεξε να προτείνει την κυρία Σακελλαροπούλου για το ύπατο αυτό αξίωμα παρά το γεγονός ότι είχε αρνηθεί να υποστηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για  Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ήταν η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πλέον είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανήκει στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και με τη στάση της εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών συμβολίζει όλους τους αγώνες που έχει δώσει διαχρονικά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας.

Είναι προφανές ότι με αίσθημα ευθύνης υποστηρίξαμε και θα στηρίξουμε τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα νέα της καθήκοντα ελπίζοντας ότι θα σηματοδοτεί σε όλη τη θητεία της την ενότητα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Το γεγονός ότι η ΝΔ και ο πρωθυπουργός προέκριναν την υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου δεν συνεπάγεται όμως και μια στροφή της κυβέρνησης προς πιο προοδευτικές πολιτικές που  θα υποστηρίζουν τον άνθρωπο και την συνολική ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Πρόκειται για ένα προπέτασμα καπνού που ως μόνο στόχο έχει να θολώσει τις βαθιά συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και μεροληπτικές υπέρ των λίγων πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Οι αγώνες μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ίσες ευκαιρίες για όλους συνεχίζεται.

Η ανάληψη του Ύπατου Αξιώματος της ελληνικής πολιτείας από την κυρία Σακελλαροπούλου είναι μια νίκη για τον προοδευτικό κόσμο της χώρας».

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here