Λευτέρης Αβραμάκης: Ο πρωθυπουργός επιμένει να προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων

Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών.

Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το σύνολο του κοινωνικού κράτους ως αντικείμενο προς πώληση υπερασπιζόμενος τις πλέον ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές του.

Συγκεκριμένα σε τοποθέτησή του σε συνέδριο με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα εποχή», πρακτικά εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη διαχείριση της πανδημίας με τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας. Παράλληλα, χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά, ευκαιρία την τραγωδία της πανδημίας για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων με το άνοιγμά τους στους ιδιώτες, διότι όπως είπε, τα νοσοκομεία τα ξεπέρασε η πανδημία.

Σε ερώτηση μάλιστα για το πώς θα καλύψουν οι πολίτες το κόστος, υποστήριξε ότι ούτως ή άλλως το πληρώνουν ακριβότερα στις ιδιωτικές κλινικές και με την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων θα προκύπτουν περισσότερα έσοδα για την υγεία.

Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών δεν μπορούν να καλύψουν επιπλέον κόστος για τις υγειονομικές τους ανάγκες. Είναι προφανές για μια ακόμη φορά ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί ούτε να υποψιαστεί τις θυσίες που κάνει η ελληνική οικογένεια για να σπουδάσει τα παιδιά της, να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας, να ζει με αξιοπρέπεια σε όλο και πιο δυστοπικές συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας συμπεριφέρεται ως «Λουδοβίκος ΙΣΤ» αδιαφορώντας για τις πραγματικές συνθήκες ζωής, βαυκαλιζόμενος από τις κολακείες της αυλής του που βαφτίζουν επιτυχία κάθε αποτυχία του επιτελικού του κράτους.

Ο ελληνικός λαός όμως δεν μπορεί να αντέξει άλλο τις «επιτυχίες» του πρωθυπουργού ούτε στη διαχείριση της πανδημίας και την απαξίωση του ΕΣΥ, ούτε στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, ούτε στην ενεργειακή κρίση, ούτε στην προώθηση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της παιδείας, ούτε βέβαια στην «ανάπτυξη» που αφορά λίγους και φτωχοποιεί περισσότερους.

Όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας απαιτούν πολιτική αλλαγή και ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης από τις προοδευτικές δυνάμεις με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και η ακρίβεια με την κοινωνία όρθια και ανοιχτές τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με ενίσχυση της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων, με ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, με ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους ώστε να είναι ισχυρό στην υπηρεσία των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα. Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει είναι να φύγει πριν προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, λόγω της προχειρότητας, της ανικανότητας και των ιδεοληψιών του ίδιου και της κυβέρνησής του.