Λευτέρης Αβραμάκης Και οι Σέρρες εξέπεμψαν ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής την 15η Μαΐου

Η περασμένη Κυριακή αποτελεί πλέον ημερομηνία ορόσημο για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τη μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική παράταξη της χώρας.

Οι ανοιχτές στην κοινωνία διαδικασίες για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως Προέδρου σηματοδότησαν το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, αφού 110.000 πολίτες προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, εγγράφηκαν μέλη, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο και συστρατεύθηκαν σε έναν νέο ανένδοτο αγώνα, αυτή τη φορά για την πολιτική αλλαγή στη χώρα. Από δω και στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτελεί ένα μαζικό κόμμα, το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα της Ευρώπης απαριθμώντας πλέον 172.000 μέλη, αποδεικνύοντας πως η πολιτική και η οργανωμένη κομματική ζωή δεν είναι έννοιες ξεπερασμένες, όταν βασίζονται στις έννοιες της δικαιοσύνης και της ηθικής. 

Η Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, σηματοδοτεί μια νέα ημέρα για τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου και θέτει τα θεμέλια για την μεγάλη νίκη των Εθνικών Εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μετά από 3 χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης από τη ΝΔ. 150.000 και πλέον πολίτες αυτή την Κυριακή έστειλαν ηχηρό μήνυμα, μετατρέποντας την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μεγάφωνο που έκανε γνωστό σε κάθε κατεύθυνση πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Νομός Σερρών αποτέλεσε μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χώρας, αφού παρά την παραδοσιακή κυριαρχία των δυνάμεων της ΝΔ κατατάσσεται στους πρώτους σε εγγραφή νέων μελών Νομούς. Σχεδόν 1000 άνθρωποι προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα για να εγγραφούν και να ψηφίσουν για Πρόεδρο, σπάζοντας έτσι κατεστημένες αντιλήψεις και ταμπού και δείχνοντας το δρόμο σε άλλους πολίτες που αγωνιούν για τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, που επιθυμούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Αναμφίβολα οφείλουμε να αποδώσουμε θερμά συγχαρητήρια στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και στις κομματικές οργανώσεις που οργάνωσαν κι έτρεξαν τη διαδικασία. Πρωτίστως, στα μέλη των κατά τόπους εφορευτικών επιτροπών που εργάστηκαν αμισθί για μία σχεδόν ημέρα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την εκλογική διαδικασία.

Θερμά συγχαρητήρια στα δύο μέλη της οργάνωσης των Σερρών, στο Θωμά Μπουρνάρη και τη Θένια Χαραλαμπίδου, που εκλέγονται στη νέα Κεντρική Επιτροπή επιτυγχάνοντας για πρώτη φορά την εκπροσώπηση της τοπικής οργάνωσης στο κορυφαίο όργανο του κόμματος.

Μετά την 15η Μαΐου 2022 δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τον Αλέξη Τσίπρα αποτελούν τον κορμό ενός μεγάλου κοινωνικού μπλοκ, που έρχεται για να βάλει τέλος στην καταστροφική πολιτική της ΝΔ, στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το κόμμα μας κάνει μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ και μαζί με τους πολίτες θα φέρει τελικά την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.