Λευτέρης Αβραμάκης: Η ενεργή συμμετοχή όλων μας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι πράξη συνείδησης, υπευθυνότητας, και αλληλεγγύης

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Αβραμάκης για τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Ελληνικής Κυβέρνησης με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID -19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του,  δήλωσε:

«Οι διεθνείς εξελίξεις στο ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS – COV 2 και της νόσου COVID – 19 που αυτός προκαλεί, ο χαρακτηρισμός της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημίας, οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει η κατάσταση στη γειτονική μας Ιταλία και η μέχρι στιγμής έλλειψη του κατάλληλου αντιβιοτικού δεν επιτρέπουν στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία τον εφησυχασμό και την αδιαφορία.

Αντιθέτως, αναδεικνύουν αρχικά σε πρώτιστη ανάγκη την λήψη άμεσων προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό των επαχθών επιπτώσεων της διάδοσης του ιού και για την αποτροπή της μετατροπής του σε πανδημικό φαινόμενο.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, ο Πρωθυπουργός και η Ελληνική Κυβέρνηση «ακούγοντας» τις προτάσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και υιοθετώντας το μεγαλύτερο μέρος αυτών, προέβη σε μια καθόλα αναγκαία και σκόπιμη ενέργεια έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την λήψη μέτρων σχετικών με την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της διάδοσης της νόσου. 

Σε αυτή τη στιγμή δεν είναι απαραίτητη η αναλυτική και κριτική παρουσίαση των ληφθέντων μέτρων

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα μέτρα από μόνα τους δεν εγγυώνται στην επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος,αναφέρει ο Λευτέρης Αβραμάκης

. Είναι πολύ σημαντικότερο, ως μέλη της ελληνικής κοινωνίας, να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως τα μέτρα αυτά από μόνα τους δεν εγγυώνται την επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος, δεν διασφαλίζουν την άνευ όρων αποτροπή της πανδημικού χαρακτήρα εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Απαιτείται και η δική μας συμβολή, η ενεργή συμμετοχή στη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε για να μην βιώσουμε δυσμενέστερες συνέπειες, για να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και τις υπόλοιπες πτυχές της δημόσιας ζωής, για να αποτρέψουμε μία ακόμη κρίση για την χώρα μας.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία απαιτείται να δείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να αντιληφθούμε πως όλοι μας, ο κάθε ένας ξεχωριστά φέρουμε μερίδιο στο βάρος της αντιμετώπισης του φαινομένου.

Και είμαστε υποχρεωμένοι να το επωμισθούμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να μην αγνοήσουμε, αλλά να τηρήσουμε πιστά, τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τους επιστημονικούς φορείς και όλους τους αρμόδιους.

Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, να αποφεύγουμε χώρους όπου συνωστίζονται συνάνθρωποί μας και εάν νιώθουμε αδιαθεσία να μένουμε σπίτι.

Λευτέρης Αβραμάκης: Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιληφθούμε πως υπάρχουν συνάνθρωποί μας των οποίων η ζωή κινδυνεύει, εάν προσβληθούν από τον ιό.

Ακόμη και αν δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, εντούτοις η μεγάλη μεταδοτικότητα της νόσου μας καθιστά δυνητικά συνυπεύθυνους για τη ζωή πολλών συμπολιτών μας. 

Είμαστε υποχρεωμένοι ως γονείς να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, αλλά και οι ίδιοι ως παιδιά να προφυλάξουμε τους γονείς μας.

Η υποχρέωση αυτή δεν αποτελεί περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών, ούτε στοχεύει στην περαιτέρω επιβάρυνση του πολίτη με πρόσθετα καθήκοντα.

Η κατά αυτόν τον τρόπο συμμετοχή όλων μας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι πράξη συνείδησης, πράξη αλληλεγγύης, πράξη ενότητας». 

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here