Λευτέρης Αβραμάκης: Να υποστηριχθεί ο πρωτογενής τομέας που πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση που προκαλεί ο κορωνοϊός

Ο Λευτέρης Αβραμάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητάει να αναλάβει η κυβέρνηση πρωτοβουλίες και να ενεργοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη των αγροτών

Πενήντα (50) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο  Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούν να αναλάβει η κυβέρνηση πρωτοβουλίες και να ενεργοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων και των εργατών γης.

Οι Βουλευτές διαπιστώνουν ότι ενώ οι παραγωγικές δυνάμεις του πρωτογενή τομέα έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την υγειονομική κρίση και τους περιοριστικούς όρους που επιβάλλονται, η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υποστήριξή τους.

Συγκεκριμένα ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για τις επιχειρήσεις που κλείνουν υποχρεωτικά, δεν υπάρχει αντίστοιχη μέριμνα για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, αλλά ούτε και για τους εργαζόμενους σε αυτό τον τομέα, οι οποίοι βλέπουν παραγγελίες να ακυρώνονται, η πληρωμή τους να καθυστερεί, οι επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού να μην προμηθεύονται τα προϊόντα τους, ακόμα και μεταποιητικές δραστηριότητες να υπολειτουργούν.

Υπό αυτό το πρίσμα και λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων που πλήττονται είναι μικροί παραγωγοί και  οικογενειακές εκμεταλλεύσεις, ζητούν την άμεση υποστήριξή τους.

Παράλληλα, συνδέουν τη νέα αυτή ιδιότυπη κρίση με την προγενέστερη υπερβολική συμπίεση των τιμών των προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα και ζητούν να ληφθούν έκτακτα μέτρα σε ότι αφορά τις εισαγωγές αντίστοιχων προϊόντων από τρίτες χώρες, την μεταβολή των προμηθειών των νοσοκομείων, του στρατού και οποιουδήποτε άλλου δημοσίου φορέα ώστε να προμηθεύονται πλέον αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, αλλά και την ενεργοποίηση και δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα εξασφαλίσουν ρευστότητα στον πρωτογενή τομέα. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Ζούμε πρωτόγονες καταστάσεις και το κράτος οφείλει να πάρει έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα για να προστατευτεί συνολικά η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία από τις παράπλευρες απώλειες και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης.

Το κράτος οφείλει να προστατεύσει τόσο την υγεία όσο και την οικονομική επιβίωση των πολιτών.

Οφείλει να προσαρμόσει κατάλληλα το σύστημα προμηθειών αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει ή που πρέπει να δημιουργήσει.

Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει τα 37 δις που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις θυσίες του ελληνικού λαού υπέρ του συνόλου του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται.

Καταθέτουμε καθημερινά δεκάδες ερωτήσεις και προτάσεις για να βοηθήσουμε την ελληνική κοινωνία.

Ο Νομός Σερρών, ένας κατεξοχήν παραγωγικός Νομός κινδυνεύει να υποστεί μια βαθιά ύφεση όπως και συνολικά η χώρα μας.

Η πραγματική ζωή, η πραγματική κρίση απαιτεί πραγματικές και γενναίες λύσεις.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες η ΝΔ πρέπει να αφήσει κατά μέρος τις νεοφιλελεύθερες επιταγές της και να καταστήσει σαφές ότι υπάρχει κράτος να υποστηρίξει όλους τους Έλληνες, αναφέρει ο Λευτέρης Αβραμάκης». 

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here