Λευτέρης Αβραμάκης: Με χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής οι αποδοχές των επικουρικών υγειονομικών

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τους επικουρικούς υγειονομικούς που προσελήφθησαν μέσα στο διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν λαμβάνουν μέχρι στιγμής κανονικά ή καθόλου τις αποδοχές τους, δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Υγείας υποβάλλουν για μία ακόμη φορά έναν πολύ σημαντικό κλάδο εργαζομένων σε έναν αδικαιολόγητο εμπαιγμό.

Λευτέρης Αβραμάκης: Παρά τις εξαγγελίες, τα ωραία λόγια στα διαγγέλματα, τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια και την υποστήριξη ενός αφηγήματος περί success story στην αντιμετώπιση της πανδημίας

δεν έχει καταβληθεί μέχρι στιγμής ούτε ευρώ στους περισσότερους επικουρικούς υγειονομικούς ( νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κλπ) που προσελήφθησαν εκτάκτως ενόψει  της περιόδου αυτής.

Όλα αυτά τη στιγμή που πακτωλός εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος ρέει προς ΜΜΕ και λοιπούς γαλάζιους υποστηρικτές. Κι ενώ για παράδειγμα στη Γαλλία ανακοινώθηκε ιστορική αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας, αύξηση που θα καλυφθεί από συνολική δαπάνη επιπλέον 8 δις ευρώ!!! 

Με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, την πραγματική της πολιτική αναφορικά με τον τομέα της Δημόσιας Υγείας, με το Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας εν γένει. Μετά την ρητή παραδοχή της αναγκαιότητάς τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την πρόθεση στήριξή τους, ήρθε η απόλυτη διάψευση.

Με μόλις 381 προσλήψεις ιατρών και περί τις 2.5 χιλ. λοιπών υγειονομικών, όταν τα συνολικά κενά είναι δεκάδες χιλιάδες, με τη δημιουργία ελάχιστων επιπλέον θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τις ελλείψεις σε υλικά προστασίας, με την δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη εξαγγελία για τη δημιουργία ενός ΣΔΙΤ Συστήματος Υγείας, με την υπόσχεση 30 εκ. σε ιδιωτικές κλινικές, με τις καθυστερήσεις ή και τη μη καταβολή των μισθών των επικουρικών ιατρών και λοιπών επικουρικών υγειονομικών, με την επάνοδο των εργολάβων η Κυβέρνηση αποκάλυψε την αδιαφορία της για το Ε.Σ.Υ., όταν αυτό απαιτεί την δαπάνη δημόσιου χρήματος για την εκπλήρωση του θεμελιακού του ρόλου.

Αντιθέτως, δείχνει θερμό ενδιαφέρον όταν αυτό αποτελεί έδαφος για business.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, λοιπόν, αφήνει απλήρωτους χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι κυριολεκτικά μπήκαν μπροστά στη μάχη απέναντι στον ιό με ελλιπή προστατευτικά μέσα.

Η παρακίνηση του λαού για μαζική χειροκρότηση των εργαζομένων στα Νοσοκομεία αποτέλεσε και το όριο της ευνοϊκής στάσης της κυβέρνησης.

Μέχρι εκεί έφτασε η ευαισθησία της.

Από εκεί και έπειτα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επαναφορά των εργολάβων στη σίτιση, τη φύλαξη, την καθαριότητα και σε όποια άλλη νοσοκομειακή δραστηριότητα είναι δυνατόν να εκχωρηθεί σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Όμως, το κυβερνητικό επιτελείο δεν θα πρέπει να ξεχνά πως το δημόσιο νοσοκομείο θα αποτελέσει ξανά το μοναδικό και το πιο αποτελεσματικό ανάχωμα για την αντιμετώπιση ενός νέου κύματος covid – 19, που μέρα με τη μέρα φαίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό σενάριο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνά πως ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή την άμεση πρόσληψη και άλλου υγειονομικού προσωπικού, το οποίο, γνωρίζοντας πως δεν θα πληρωθεί ή πως θα καθυστερήσει υπερβολικά ο μισθός του, ίσως δείξει κι αυτό με τη σειρά του την ίδια αδιαφορία απέναντι στο κυβερνητικό κάλεσμα. Δεν θα πρέπει να ξεχνά πως με χειροκροτήματα δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί του σπιτιού, δεν καλύπτονται οι υποχρεώσεις.

Η καταβολή των μισθών των ανθρώπων αυτών, που μέχρι πρότινος η Κυβέρνηση αποκαλούσε ήρωες, πρέπει να αποτελέσει κύρια προτεραιότητα.

Πρέπει άμεσα να εξοφληθούν τα οφειλόμενα, μισθοί και οι όποιες πρόσθετες παροχές. Χρωστάμε όλοι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους εμπαίζει έτσι. Αυτός ο εμπαιγμός αποτελεί τελικά προσβολή προς την ίδια την κοινωνία, τόνισε ο Λευτέρης Αβραμάκης».

Διαβάστε επίσης για τον Λευτέρη Αβραμάκη: