Λευτέρης Αβραμάκης: Ποιεί τη νήσσαν το ΥΠΟΙΚ για την ένταξη και της τηλεθέρμανσης στα επιδοτούμενα μέσα θέρμανσης

Επανέρχεται στο αίτημα να επιδοτηθεί και η τηλεθέρμανση ως μέσο θέρμανσης  με νέα ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με τη συνυπογραφή 28 ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Συγκεκριμένα οι Βουλευτές επαναφέρουν τα ερωτήματα που είχαν τεθεί με δύο ερωτήσεις (Αρ Πρωτ. Ερωτ. 247/12.10.2021 και 2591/11.12.2020) καθώς στην απάντηση του το ΥΠΟΙΚ, παραθέτει τα όσα ισχύουν σε ότι αφορά την επιδότηση θέρμανσης φέτος, δεν ξεκαθαρίζει όμως εάν σχεδιάζει να επιδοτηθεί και η τηλεθέρμανση.

Μάλιστα, οι Βουλευτές τονίζουν ότι δύο ημέρες μετά την τελευταία ερώτησή τους στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 247/12.10.2021), Βουλευτής της συμπολίτευσης της ΝΔ στο Νομό Σερρών διαβεβαίωνε κατόπιν επικοινωνίας του με τον Αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ κ Σκυλακάκη, ότι θα περιληφθεί και η τηλεθέρμανση στα επιδοτούμενα μέσα θέρμανσης, διαβεβαίωση που με τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν φαίνεται να θέλει να τηρήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. 

Οι Βουλευτές τονίζουν και πάλι, ότι η τηλεθέρμανση αποτελεί ένα μέσο θέρμανσης που έχουν επιλέξει χιλιάδες νοικοκυριά στους Νομούς Σερρών, Φλώρινας, Κοζάνης και στο Δήμο Μεγαλόπολης. Η κυβέρνηση για άγνωστους λόγους δεν τον εντάσσει στα επιδοτούμενα μέσα θέρμανσης, εξαιρώντας με αυτό τον τρόπο χιλιάδες καταναλωτές από την επιδότηση θέρμανσης.  

Οι Βουλευτές χαρακτηρίζουν αυτή την εξαίρεση κοινωνικά άδικη και ζητούν από το ΥΠΟΙΚ να συμπεριλάβει και την τηλεθέρμανση στα επιδοτούμενα μέσα θέρμανσης.

Την ερώτηση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λευτέρη Αβραμάκη συνυπογράφουν οι: Αλεξιάδης Τρύφων, Αναγνωστοπούλου Σία, Αυγέρη Δώρα, Βαρδάκης Σωκράτης, Βέττα Καλλιόπη, Ελευθεριάδου Τάνια, Θραψανιώτης Μανόλης, Καλαματιανός Διονύσης, Καφαντάρη Χαρά, Κόκκαλης Βασίλης, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μουζάλας Γιάννης, Μπάρκας Κώστας, Μωραΐτης Θάνος, Πέρκα Πέτη, Ραγκούσης Γιάννης, Σκουρολιάκος Πάνος, Σκούφα Μπέττυ, Τζάκρη Θεοδώρα, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Τσίπρας Γιώργος, Φάμελλος Σωκράτης, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτου Δημήτρης, Χατζηγιαννάκης Μίλτος και Χρηστίδου Ραλλία.