Αυτές είναι οι εγγυήσεις και τα ανταλλάγματα για τους έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης!

Πάντως δεν πάνε «τζάμπα» οι έξι «πρόθυμοι» βουλευτές στην κυβέρνηση μιας και έχουν ήδη διαπραγματευθεί με τον πρωθυπουργό και έχουν λάβει εγγυήσεις για ανταλλάγματα.

Η Κατερίνα Παπακώστα έχει ζητήσει να τοποθετηθεί υπουργός Δημόσιας Τάξης στον προσεχή ανασχηματισμό ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα βρει θέση προσεχώς και στα κυβερνητικά ψηφοδέλτια, ενώ μένει να το δούμε και στην πράξη.

Ο Κώστας Ζουράρις, παρά τις δήθεν πατριωτικές κορώνες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ετοιμάζεται να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Του έχουν υποσχεθεί, το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο θα μείνει ορφανό μετά την αποχώρηση της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία θα είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο έτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο κ. Παπαχριστόπουλος, δεν αποκλείεται να κληθεί να αναπληρώσει το κενό που θα αφήσει ο Νάσος Ηλιόπουλος, υφυπουργός Εργασίας, αφού θα διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων, οπότε θα έχουμε και εδώ μεγάλη κυβίστηση!

Η κ.Ελενα Κουντουρά Θα παραμείνει στο υπουργείο Τουρισμού και έχει της ήδη υποσχεθεί θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο κ. Σπύρος Δανέλλης δεν θα μείνει παραπονεμένος.

Παρότι δεν θα αναλάβει πόστο υπουργού αφού προέρχεται από άλλο κόμμα, αναμένεται να διεκδικήσει εκλόγιμη θέση με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και να διασωθεί από ενδεχόμενο εκλογικό ναυάγιο του Ποταμιού.

Και μετά μιλάμε για καθαρές λύσεις;

Καθαρή λύση είναι για όλους τους Έλληνες η προσφυγή στις εκλογές, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιος θέλει να τον κυβερνά.

Καθαρή λύση είναι ακόμη και μια κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή τριών κομμάτων που θα κάνουν προγραμματική συμφωνία για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται.

Καθαρή λύση δεν είναι οι «μεταγραφές» που έκανε το Μαξίμου.

Δεν είναι μια κυβέρνηση που μπαλώνει τις τρύπες με όποιον «χρήσιμο ηλίθιο» περνά έξω από το Μαξίμου και του προσφέρουν πολιτικά ανταλλάγματα.

Ένας πρωθυπουργός που θέλει να αισθάνεται ισχυρός και να κυβερνά με σθένος οφείλει να έχει και τη στήριξη του ελληνικού λαού και της Βουλής.

Οπότε ακόμη κι αν την Τετάρτη φτιάξει ο Αλέξης φτιάξει μια πλειοψηφία, θέλει δε θέλει θα γραφτεί στην …ιστορία!

Και όχι με τα καλύτερα γράμματα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here