Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί ορόσημο στην προστασία γυναικών και παιδιών

Παρέμβαση Χατζηβασιλείου στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την επέτειο 10 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Παρέμβαση στη συζήτηση για την συμπλήρωση 10 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, που προστατεύει γυναίκες και παιδιά σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, έκανε σήμερα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι η πραγματική ισότητα για όλους είναι μια μάχη που δίνεται καθημερινά και που δεν μπορεί να κερδηθεί, αν δεν εξασφαλίσουμε ότι τα κράτη προστατεύουν ουσιαστικά τις γυναίκες από την κακοποίηση και τη βία.

«Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί ορόσημο στην προστασία γυναικών και παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι τελευταία η Σύμβαση γίνεται δυστυχώς εργαλείο πολιτικής και δήλωσε απογοητευμένος για την αποχώρηση της Τουρκίας από αυτήν.

«Το γεγονός ότι ορισμένα κράτη δεν επικύρωσαν τη Σύμβαση, δεν αποτελεί δικαιολογία.

Πρέπει να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με αυτούς που ηγούνται και όχι με εκείνους που μένουν πίσω», ήταν η απάντηση του βουλευτή στους Τούρκους συναδέλφους του.

«Το χρωστάμε σε κάθε παιδί και κάθε γυναίκα στην Ευρώπη να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή κόσμο, μια κοινωνία που προστατεύει από τη βία και την κακοποίηση.

Το χρωστάμε στις μητέρες και τα παιδιά μας», κατέληξε ο Σερραίος βουλευτής.