Ευθυμίου: «Η κάθε νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να συνεχίζει τα καλά που βρίσκει από την προηγούμενη»

Την ανάγκη για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, εξέφρασε μιλώντας στο Politic Radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ, Άννα Ευθυμίου.

Η ίδια προτείνει να δοθεί έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και στις νέες τεχνολογίες.

«Μέσα από την πράσινη ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την καινοτομία, εφόσον φυσικά προσαρμοστούν και οι επιχειρήσεις, μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και μπορούμε να στρέψουμε και τη Θεσσαλονίκη προς την κατεύθυνση των νέων τεχνολογιών και της πράσινης ανάπτυξης», ανέφερε.

«Ήδη υπάρχουν κοιτίδες οι οποίες αναδεικνύουν αυτά τα χαρακτηριστικά, γίνεται και το πάρκο τεχνολογίας το Thess Intec και υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα στις start up επιχειρήσεις. Πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτούμε αυτό το κομμάτι και να μπορέσουμε να αναδείξουμε για να εισρεύσουν κεφάλαια επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίες καλά αμειβόμενες με βιώσιμο τρόπο όμως», σημείωσε.

Τρία σημεία στο πακέτο Πισσαρίδη

Αναφερόμενη στο κείμενο της επιτροπής Πισσαρίδη, η κ. Ευθυμίου ξεχώρισε ορισμένα βασικά σημεία που αφορούν κυρίως στην εργασία των γυναικών.

«Η μεγαλύτερη πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας που είναι πολύ βασικό και η αύξηση του μισθού τους. Η άρση των ανισοτήτων στην αγορά εργασίας. Η ενίσχυση της εταιρικής ευθύνης προκειμένου αυτό να έχει καλύτερη ανταπόδοση και αποτελεσματικότητα στην γυναικεία απασχόληση».

Όπως υπογράμμισε, «θα προστρέξουμε και στη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Αυτά είναι σημαντικά και είναι πράγματα που κι εγώ έχω αναδείξει μέσα από τις τοποθετήσεις μου στο κοινοβούλιο και στις δημόσιες τοποθετήσεις μου».

Επιπλέον η κ. Ευθυμίου πρότεινε την ενίσχυση του προγράμματος ΣΥΝ -ΕΡΓΑΣΙΑ επιδοτώντας το μη μισθολογικό κόστος δηλαδή τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εργοδότες.

Αναφερόμενη στα εργασιακά η βουλευτής Θεσσαλονίκης τόνισε: «Είναι αχαρτογράφητα νερά, βλέπουμε όμως ότι η κυβέρνηση έχει δώσει ένα πακέτο 24 δισεκατομμυρίων προσπαθώντας να στηρίξει την εργασία και την απασχόληση και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι πόροι όπως έγινε αυτή η γενναία συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και θα δούμε αυτό πως θα κατανεμηθεί».

Πρέπει η Θεσσαλονίκη να έχει μια ταυτότητα ανάπτυξης

Η κ. Ευθυμίου ρωτήθηκε και για τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τον ποδηλατόδρομο που δημιούργησε η δημοτική αρχή του Κωνσταντίνου Ζέρβα

« Η κάθε νέα δημοτική αρχή θα πρέπει τα καλά που βρίσκει από την προηγούμενη να τα συνεχίζει. Να μην δημιουργεί από την αρχή ένα πλάνο για το πως φαντάζεται και πως θέλει την πόλη. Νομίζω ότι χρειάζεται ένας συγκερασμός ότι έχουν φτιάξει οι προηγούμενοι με έναν καινούργιο στόχο αλλά αυτό τον στόχο πάντοτε, (νομίζω ότι η πόλη μας χωλαίνει από αυτό )θα πρέπει  να λαμβάνονται υπόψη όλες οι φωνές που υπάρχουν να ακούγονται και να έχουμε μια κοινή κατεύθυνση.

«Πρέπει οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες να σταθούν ψηλά και να γίνουν συντονιστές όλων αυτών των φωνών και των παραμέτρων που ακούγονται για να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να έχει μια ταυτότητα για το πού παει στην ανάπτυξη. Γιατί μας λείπει αυτό το πράγμα. Όλα αυτά τα χρόνια μιλάμε για ανάπτυξη αλλά στην ουσία έχουμε μια μεγάλη αποβιομηχάνιση και δεν έχουμε βρεί έναν συγκεκριμένο στόχο».

Πίεση στον Καραμανλή για καλύτερες και αξιοπρεπείς μεταφορές για τη Θεσσαλονίκη

Όπως αποκάλυψε η κ. Ευθυμίου, τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στον οποίο έθεσε επιτακτικά τα θέματα της συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε, υπάρχει αναστάτωση στους εργαζόμενους μετά και την ανακοίνωση της πρόθεσης της διοίκησης για αναστολή των αδειών τους, προκειμένου να υπάρχει πιο συχνή κυκλοφορία των λεωφορείων για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα και η κυβέρνηση προσπαθεί να τα καλύψει. Σίγουρα έχουμε μια καλύτερη κατάσταση από ότι μας παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούμε να τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα», ανάφερε η κ. Ευθυμίου.

Από το σάιτ politic.gr

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Μπούμπα: