Η Φώφη Γεννηματά οδήγησε το ΚΙΝΑΛ σε βαθιά κρίση εσωστρέφειας!

Δεν θα ξεχάσω το 1998 όταν το ΠΑΣΟΚ έχασε σχεδόν το σύνολο των μεγάλων Δήμων σε όλη την Ελλάδα,

και βγήκε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και μας είπε με στόμφο ότι νίκησε η Τοπική …Αυτοδιοίκηση!

Προχθες βέβαια όταν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη Νέα Ερυθραία, την έκανε την …γκάφα!

Αφού παρέλαβε τα δύο ψηφοδέλτια, μπήκε στο παραβάν από το οποίο βγήκε προκειμένου να ζητήσει στυλό!

Αυτό που ξέχασε προφανώς ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ότι στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν υπάρχει σταυρός προτίμησης στους δημοτικούς συμβούλους, καθώς εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή!

Θα μου πεις γιατί η Φώφη επέλεξε να «καθαρίσει» τον Βαγγέλη και να κρατήσει τον ΓΑΠ, όταν τον ξέρει και τον ένα και τον άλλο;

Να υποθέσω ότι αυτή ξέρει καλύτερα;

Γιατί αν ξέρει όσα και εγώ καλύτερα να πάει να ..αυτοκτονήσει!

Δεν μπορώ με το φτωχό μου το μυαλό να καταλάβω γιατί το ΠΑΣΟΚ μπαίνει παραμονή εκλογών σε μια τόσο βαθιά κρίση εσωστρέφειας που σε καμιά περίπτωση δεν βοηθά την ενότητα της παράταξης;

Για μένα δεν γίνεται την ημέρα που γίνονται εκλογές για την Αυτοδιοίκησης και 40 ημέρες πριν από τις εθνικές κάλπες με απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τελειώνει τον όποιο Βενιζέλο και να δημιουργεί συνθήκες βαθιάς κρίσης.

Και αυτό δεν το βλέπω μόνο εγώ, αλλά και όλη η χώρα!

Και αναρωτιούνται όλοι πώς αυτές οι εξελίξεις θα επιδράσουν στην ψυχολογία των ψηφοφόρων οι οποίοι βλέπουν ένα κόμμα να βρίσκεται σε βαθιά κρίση, με πολλά αδιέξοδα και με κρίση ταυτότητας.

Ένα Κίνημα που ενώ έδειχνε να είναι ο τρίτος πόλος κι ενδεχομένως ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, με τέτοιες κινήσεις να μην μπορεί να ξεφύγει από τις παθογένειες του παρελθόντος κι από συγκρούσεις φατριών.

Μια παράταξη που δείχνει ότι δεν μπορεί να κάνει νέο ξεκίνημα, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις στο πολύ πρόσφατο συνέδριο.

Δυστυχώς όσοι πιστεύουν πως με την αποχώρηση Βενιζέλου θα επαναπατριστούν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της συμπόρευσης παλιότερα με τη Νέα Δημοκρατία, γελιούνται.

Και εύχομαι να μην επιβεβαιωθώ, γιατί αυτό θα είναι και το τέλος!

Πάντως η βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και ο προσωπικός εκλογικός ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ του Τσίπρα προϊδεάζουν για ένα εφιαλτικό αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών που θα έχουμε σε έναν μήνα περίπου.

Η εικόνα απόλυτης απογοήτευσης που κυριαρχεί στις τάξεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει μια μεγάλη μερίδα από αυτούς, είτε να απέχουν, είτε να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ, είτε να επιλέξουν κάποιο από τα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς.

Με δεδομένη και αδιαμφισβήτητη την επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, θεωρώ πως οι διαρροές που θα καταγραφούν τις επόμενες μέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ προς κάθε κατεύθυνση θα είναι πολύ μεγάλες.

Εκτός κι αν τον βοηθήσουν κάποιοι από …ψηλά!

Σαν την …Φώφη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here