Χρήστος Γιαννούλης: Κανένας απολύτως σχεδιασμός για την Πανδημία

Δήλωση του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ και αναπληρωτή τομεάρχη Μεταφορών Χρήστου Γιαννούλη για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.        

«Για δεύτερη φορά η Θεσσαλονίκη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα lockdown λόγω των αυξημένων κρουσμάτων covid 19.

Δυστυχώς στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών κανένας απολύτως σχεδιασμός δεν υπήρξε για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. 

Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση της αδράνειας και στην τοπική αυτοδιοίκηση της επικοινωνίας  να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες,  για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες με την πύκνωση των δρομολογίων για την αποφυγή συνωστισμού.

Τους καλούμε να εγκαταλείψουν τη δογματική εμμονή του συνωστισμού στα σχολεία και να ενισχύσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για να αποφύγουμε ένα γενικευμένο lockdown. 

Τους καλούμε να επανεξετάσουν τα ελλιπή μέτρα σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσεις, κυριακάτικες λειτουργίες κ.λ.π) και επισημαίνουμε τους κινδύνους ενόψει του εορταστικού τριημέρου. 

Την ώρα που ο κύριος Ζέρβας επικαλείται τη βοήθεια του Αγίου Δημητρίου και ο κύριος Τζιτζικώστας επαίρεται για το πόσο καλά τα πήγε η Περιφέρεια, οι πολίτες με την υπεύθυνη στάση τους μπορούν να συμβάλουν ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η διασπορά του covid 19..

Καλούμε τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες των αρμοδίων, να αποφεύγουν χώρους συνωστισμού, να κρατάνε αποστάσεις και να φοράνε μάσκα.

Το επιβάλει η επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας».  

Διαβάστε επίσης για την Royal Sugar Α.Β.Ε.Ε: