Καλλιάνος: «Δεν φοβάμαι για θερμό επεισόδιο – θα έχουμε συνεχείς προκλήσεις από την Τουρκία»

Στην Τουρκική προκλητικότητα αλλά και στα καιρικά φαινόμενα, αναφέρθηκε ο βουλευτής Nοτίου Τομέα Β’ Αθηνών της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Politic Radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Ο κ. Καλλιάνος τόνισε ότι πλέον όλες οι χώρες είναι απέναντι στον Ερντογάν. «Οπότε κατάλαβε και μόνος του ότι δεν μπορεί να τα βάλει με όλη την Ευρώπη μόνος έτσι όπως είναι. Έχει πολλά ανοικτά μέτωπα.

Άρα λοιπόν με τη σκληρή στάση της Ευρώπης και όχι με τις χλιαρές αντιδράσεις που είχε μέχρι στιγμής, νομίζω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Τουλάχιστον να μπορούμε να λειτουργούμε ως ασπίδα και αυτός ο άνθρωπος να επιδιώκει κάθε φορά να καταπατά το δίκαιο της θάλασσας και τη λογική για να κάνει τις δικές του, ενέργειες» ανέφερε.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με σοβαρότητα τις κινήσεις της Τουρκίας και αναλόγως πράττει

«Δεν φοβάμαι ότι θα γίνει κάποιο θερμό επεισόδιο, απλά συνέχεια θα έχουμε προκλητικές ενέργειες από την πλευρά του Ερντογάν.

Εμείς θα υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν το συζητάμε αυτό το πράγμα, είμαστε πολύ σοβαροί. Είμαστε μια κυβέρνηση η οποία παρακολουθεί με πολύ σοβαρότητα και λογική τις κινήσεις της Τουρκίας και αναλόγως πράττει. Και είδατε ότι μέχρι στιγμής πάμε πάρα πολύ καλά».

Διανύουμε ένα από τα πιο δροσερά καλοκαίρια των τελευταίων ετών

Αναφερόμενος στον καύσωνα που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες, ο κ. Καλλιάνος με την ιδιότητα του μετεωρολόγου,  τόνισε πως «πέρασε όλος ο Ιούνιος και όλος ο Ιούλιος με πραγματικά θερμοκρασίες πολύ πιο χαμηλές από την εποχή.

Με μελτέμια, με βροχές κλπ.

 Τώρα έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα στα τέλη του Ιουλίου, 30 Ιουλίου.

Στο παρελθόν 30 Ιουλίου είχαμε ζήσει ήδη το τρίτο ή τέταρτο κύμα καύσωνα στην περιοχή μας.

Άρα λοιπόν, παρόλο που υπάρχει η κλιματική αλλαγή και έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και επηρεάζει την κατάσταση, βλέπετε ότι διανύουμε ένα πολύ ήπιο καλοκαίρι.

Όλα αυτά τα φαινόμενα είναι περιοδικά.

Άλλοτε θα έχουμε θερμά καλοκαίρια, άλλοτε θα έχουμε δροσερά καλοκαίρια. Άλλοτε θα έχουμε δύσκολους χειμώνες, άλλοτε θα έχουμε ήπιους χειμώνες».

Μην τα ρίχνουμε όλα στην κλιματική αλλαγή

«Σίγουρα έχουμε βάλει το χεράκι μας και έχουμε βγάλει τα μάτια μας με όλα αυτά τα εργοστάσια, τις βιομηχανίες ανά τον κόσμο, αλλά σίγουρα από εκεί και στη συνέχεια, νομίζω ότι, το μόνο που μπορούμε να δούμε σε αυτή τη φάση σαν συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, είναι ότι θα είναι πιο συχνά τα φαινόμενα των ακραίων καιρικών φαινομένων σε σχέση με το παρελθόν.

Δηλαδή οι πολύ ισχυρές καταιγίδες και οι χαλαζοπτώσεις, στην Ελλάδα για παράδειγμα, οι οποίες επηρέασαν όλο το χειμώνα διάφορες περιοχές της χώρας και προκάλεσαν προβλήματα στις καλλιέργειες κλπ, θα τα βλέπουμε ολοένα και συχνότερα αυτά τα φαινόμενα σε σχέση με το παρελθόν».

Από το σάιτ politic.gr

Διαβάστε επίσης για τον Θεόφιλο Λεονταρίδη: