Με απόφαση Καραμανλή 500.000 για την αγροτική οδό Ηράκλειας Σερρών

Στην έγκριση της χρηματοδότησης του έργου » Αναβάθμιση υφιστάμενης αγροτικής οδού ανατολικά του οικισμού Ηράκλειας Σερρών και βελτίωση αστικής ενδοδημοτικής οδοποιίας» υπέγραψε τη Παρασκευή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής σύμφωνα με τον Ιωάννη Χατζόπουλο.


Σκοπός της χρηματοδότησης των 500.000,00 ευρώ είναι η αναβάθμισης υφιστάμενη υφιστάμενης αγροτικής οδού που βρίσκεται ανατολικά του οικισμού Ηράκλειας συνολικού μήκους 1,40 χλμ περίπου.


Η υφιστάμενη οδός σήμερα εξυπηρετεί τις αγροτικές εργασίες των κατοίκων.

Με την παρούσα παρέμβαση θα αναβαθμιστεί ο αγροτικός δρόμος που χρησιμοποιείται πλέον και ως «περιφερειακή οδός» ώστε να μη διέρχονται από το εσωτερικό του οικισμού τα διερχόμενα οχήματα τα οποία έχουν προορισμό άλλους οικισμούς και τοποθεσίες της περιοχής


Η δημιουργία της προτεινόμενης παρέμβαση θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων της περιοχής , θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κέντρου της Ηράκλειας και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων , επαγγελματιών και κυρίως των αγροτοκτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής.

Με την υπογραφή του Κώστα Καραμανλή θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις συντήρησης σε τμήματα ασφαλτοστρωμένων οδών


Επίσης θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις συντήρησης σε τμήματα ασφαλτοστρωμένων οδών, στα οποία εμφανίζονται έντονες φθορές και αποδιοργάνωση του οδοστρώματος, με στόχο την αποκατάσταση της λειτουργικότητας τους , ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας.


Ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ηράκλειας το οποίο και θα υλοποιηθεί αφού σήμερα έγινε η διάθεση των σχετικών πιστώσεων.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Καραμανλή: