Κώστας Καραμανλής: Τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας

Παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, στην άτυπη Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού

Στην άτυπη Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού συμμετείχε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση, με τελευταία την καραντίνα 14 ημερών για τους επισκέπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την απαγόρευση εισόδου για ταξιδιώτες από τρίτες χώρες.

Όσον αφορά ειδικότερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επισήμανε ο Κώστας Καραμανλής ότι έχει σημειωθεί 50% μείωση της επιβατικής κίνησης και προβλέπεται περαιτέρω μείωση μετά την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής σήμερα.

Τόνισε επίσης, ότι λεωφορεία και συρμοί του μετρό απολυμαίνονται καθημερινά, ενώ έχει κληθεί το επιβατικό κοινό να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε επίσης τους ομόλογους του Υπουργούς Μεταφορών της Ε.Ε. ότι στα ελληνικά αεροδρόμια όλοι οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με ταξιδιώτες έχουν εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, κ.λπ.) και ότι από τις 15 Μαρτίου έχει υπάρξει καθολική αναστολή πτήσεων από και προς την Ιταλία και την Ισπανία.

Κατά την Τηλεδιάσκεψη ετέθη επίσης το ζήτημα λήψης μέτρων για την πολιτική αεροπορία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε κλείνοντας: «Αγαπητοί συνάδελφοι, τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας.

Οι επόμενες τουλάχιστον 30 ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες:

Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Παρόλο που ο κορονοϊός επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύω ακράδαντα πως η αλληλεγγύη, η συνοχή και η κοινή προσέγγιση όλων των Κρατών – Μελών είναι ζωτικής σημασίας σε αυτή τη μάχη».

Εκτίμησε ο Κώστας Καραμανλής ότι οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις πρέπει να σταθούν ενωμένες ώστε να στείλουν και το σωστό μήνυμα στους Ευρωπαίους πολίτες

Και εκτίμησε ότι οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις πρέπει να σταθούν ενωμένες ώστε να στείλουν και το σωστό μήνυμα στους Ευρωπαίους  πολίτες, πολλοί εκ των οποίων θρηνούν την απώλεια αγαπημένων προσώπων, δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στον ιό ή αγωνιούν για την υγεία συγγενών και φίλων.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here