07/02/2023
-2.4 C
Serres

Κώστας Καραμανλής: Έχει γίνει μία έκρηξη επενδύσεων στο κομμάτι των υποδομών!

Στην έκρηξη επενδύσεων υποδομών με έμφαση στην περιφέρεια, στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική ισορροπία, καθώς και στο διακύβευμα των εκλογών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο Επιλογές TV και τον κ. Γρηγόρη Θωματίκο. 


Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι:

«Αυτό που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, δεν έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Δηλαδή ένα κόμμα, πριν γίνει κυβέρνηση, να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα και όταν κάθεται να κάνει τον απολογισμό να φαίνεται ότι έχει κάνει πραγματικά παραπάνω από αυτά που είχε δεσμευτεί να κάνει».


Υπογράμμισε μάλιστα ότι: «Έχει γίνει πραγματικά μία έκρηξη επενδύσεων στο κομμάτι των υποδομών, με έμφαση στην περιφέρεια».

Υπενθύμισε ότι: «Στο παρελθόν τα περισσότερα έργα υποδομής επικεντρωνόντουσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δεν υποστηρίζω ότι δεν κάναμε και πολύ σημαντικά έργα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά αύριο με τον Πρωθυπουργό πάμε στην Κρήτη, πριν από λίγες ημέρες ήμασταν στην Κομοτηνή, πριν από λίγες εβδομάδες ήμασταν στην Αχαΐα.

Και εκεί όποιος παρακολούθησε και τον πολιτικό λόγο του Πρωθυπουργού, που έγινε και απολογισμός του έργο, θα δει ότι πραγματικά τα μεγάλα project υποδομών βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή». 


Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, τόνισε επίσης:

«Η λογική της Κυβέρνησης είναι βασικά να στηρίξει τους πολίτες σε πολύ δύσκολες εποχές. Και αυτό το αποδείξαμε και στην πανδημία, το αποδεικνύουμε τώρα και στην ενεργειακή κρίση.

Τώρα που ζούμε μία εξωγενή κρίση, που επηρεάζει πραγματικά τα εισοδήματα μας. Αλλά κοιτάξτε, αυτό το κάνουμε με συγκεκριμένες αρχές.

Πρώτον, το κάνουμε χωρίς ιδεοληψίες. Δεν ανοίγουμε το θησαυροφυλάκιο του κράτους και μοιράζουμε χωρίς μέτρο. Δεύτερον, το κάνουμε με κοινωνική δικαιοσύνη.

Στηρίζουμε πρωτίστως αυτούς που έχουν ανάγκη.

Και τρίτον, κάτι που έχει γίνει λίγες φορές τουλάχιστον στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, το κάνουμε με έναν απαράβατο όρο, να διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία.

Διότι με αυτό η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν παίζει». 
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε μάλιστα και μια προσωπική του εμπειρία:

«Όπως ξέρετε, κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκομαι στην εκλογική μου περιφέρεια. Στις γιορτές, επειδή πολλές φορές όταν κατέχεις μία θέση εξουσίας κινδυνεύεις να χάσεις την επαφή με την πραγματικότητα, έκανα ένα μικρό πείραμα, ένα μικρό τεστ.

Βγήκα στην αγορά των Σερρών και περπάτησα σχεδόν όλη την αγορά, πάνω από τρεις ώρες.

Και η εικόνα που πήρα ήταν μία εικόνα ότι, ναι υπάρχουν δυσκολίες, ναι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, αλλά αυτό που μου είπαν οι περισσότεροι άνθρωποι της αγοράς ήταν ότι το 2022 παρά τις δυσκολίες ήταν μία καλή χρονιά, οι γιορτές πήγαν καλά και ότι τελικά το κλίμα ήταν πολύ πιο θετικό από αυτό που περίμεναν». 


Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε επομένως ότι στις εκλογές:

«Όλοι θα πρέπει να αναλογιστούμε και να κάνουμε μία απλή σύγκριση. Πού ήμασταν, που είμαστε και που θέλουμε να πάμε».


Αναφέρθηκε επίσης στα εθνικά θέματα και στην προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής με τα έργα στην Αλεξανδρούπολη και πρόσθεσε: «Και ας συγκρίνουμε όλοι τα τραγελαφικά που συνέβαιναν πριν από τέσσερα και πέντε χρόνια».


Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Κυβέρνηση τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει ενισχύσει την αποτρεπτικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, «ώστε να καταλάβει οποιοσδήποτε επιβουλεύεται κυριαρχικά μας δικαιώματα ότι δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα», αλλά και ότι έχει χτίσει διεθνείς συμμαχίες.

«Δεν είναι υπερβολή ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι απομονωμένη, ενώ στο παρελθόν πολλές φορές υπήρξε το ‘χαϊδεμένο παιδί’ της Δύσης” εκτίμησε.

Υπογράμμισε επιπλέον ότι: “Πλέον βλέπουμε με ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα ένα ευρύτερο γεωπολιτικό χάρτη και «παίζουμε», εντός εισαγωγικών αυτό το παιχνίδι, με πολύ μεγαλύτερη μαεστρία από ό,τι στο παρελθόν.

Κοιτάξτε τι γίνεται με τα συγκεκριμένα έργα στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, με το πως τοποθετείται η Ελλάδα γεωστρατηγικά στην ευρύτερη περιοχή της ΝοτιοΑνατολικής Μεσογείου».


Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ερωτηθείς για το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, δήλωσε: 

«Πάμε μπρος ή γυρνάμε πίσω. Αυτό είναι το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές» και πρόσθεσε ότι:

«Τελικά αυτό που θα κριθεί στις επόμενες εκλογές, είναι αν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες ή αν θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία ανάτασης και να δούμε επιτέλους τη χώρα μας να κλείνει ένα κεφάλαιο μίας δεκαετίας με μεγάλα προβλήματα, που πραγματικά μας γύρισε πολύ πίσω».