Κώστας Καραμανλής: Κλείδωσαν με το έτσι θέλω το αμαξοστάσιο

Μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας και κατάληψη εργασιακού χώρου, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» για την αιφνιδιαστική απεργία στα τρένα και τον προαστιακό.

Είπε ότι ενώ από χθες στις 19.00 πάρθηκε απόφαση συμμετοχής στην απεργία, δεν ειδοποιήθηκε το επιβατικό κοινό αλλά ούτε και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, «κάτι το οποίο δείχνει τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους και της ελληνικής νοοτροπίας συγκεκριμένων συνδικαλιστών».

Έκκληση στους εργαζόμενους να ανοίξουν το αμαξοστάσιο Άγ. Ι. Ρέντη, απηύθυνε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους κ.κ. Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένοι να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα.

Ο κ. Καραμανλής αποκάλυψε ότι επικοινώνησε κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού με τον κ. Σπηλιόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, προκειμένου να κληθούν σε απολογία και να ασκηθούν πειθαρχικά μέτρα άμεσα και εντός της ημέρας σε βάρος όσων παρεμπόδισαν την κίνηση των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Επισήμανε ο Κώστας Καραμανλής ότι το ζήτημα είναι πως οι πολίτες είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους, γνωρίζοντας ότι απεργούν τα υπόλοιπα ΜΜΜ, αλλά όχι ο προαστιακός και τα τρένα.

«Αυτοί οι κύριοι πήγαν και παρανόμως κλείδωσαν το αμαξοστάσιο. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται ούτε σε αφρικανικές χώρες», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και συμπλήρωσε πως «η εκτελεστική εξουσία, κινείται πειθαρχικά.

Η δικαστική εξουσία, αφού πάρει μία συγκεκριμένη αναφορά από τις διοικήσεις των εταιρειών, κινείται με τις διαδικασίες που προβλέπει η Δικαιοσύνη.

Θα το κάνουμε όλο, διότι θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα, ότι, δε μπορεί μία συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων, να κρατά σε ομηρία και συναδέλφους τους που θέλουν να εργαστούν, αλλά, το κυριότερο, τους ανθρώπους που περίμεναν σήμερα να επιβιβαστούν στον προαστιακό».

«Εμείς έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας και την ασφάλεια των επιβατών. Όταν γίνεται ένας τέτοιος τσαμπουκάς, μία τέτοια ενέργεια, δεν μπορείς να αντιδράσεις εκείνη τη στιγμή.

Αυτό, που μπορείς να κάνεις, είναι να τους προειδοποιήσεις ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό.

Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να καλέσουμε την αστυνομία για το παραμικρό πρόβλημα.

Εγώ ήρθα εδώ για να πω στους εργαζόμενους και να τους προειδοποιήσω και να τους κάνω μία έκκληση ότι πρέπει να ανοίξει το αμαξοστάσιο.

Εάν δεν ανοίξουν τα αμαξοστάσια όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και επειδή ζούμε σε ένα κράτος δικαίου -τουλάχιστον εγώ που είμαι πολιτικός αυτό πιστεύω- δεν υπάρχει ασυλία για συντεχνίες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός δεν θα ανεχθούν αυτά που ανέχονταν άλλες κυβερνήσεις» είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ξεκαθαρίζοντας ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here