Ο Κώστας Καραμανλής εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στις επετειακές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Νιγρίτας

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής παρέστη ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 107 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός μεταξύ άλλων είπε:

«Σήμερα είναι μία ημέρα μνήμης. Αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς και επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Σε όσες και όσους δολοφονήθηκαν με τραγικό τρόπο, τέτοιες ημέρες πριν από 107 χρόνια.

Όταν σπίτια και ολόκληρες οικογένειες χάθηκαν από τη μανία των γειτόνων μας.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Διαχρονική υποχρέωση όλων μας αποτελεί να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για τη συνεχή διατήρηση αυτής της ιστορικής μνήμης ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ η μαρτυρική θυσία των συντοπιτών μας.

Γι’ αυτό και τη σημερινή ημέρα θα πρέπει να την εκλάβουμε όχι απλά ως ακόμα μια ημέρα μνήμης, αλλά ως μια ημέρα πλούσια σε συμβολισμούς.

Σήμερα, μεταφέρεται το ουσιαστικό μήνυμα του Ολοκαυτώματος από το χθες στις επόμενες γενεές. 

Διότι οφείλουμε να γνωρίζουμε το παρελθόν μας, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε σωστά το μέλλον μας.»

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου, τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα, ο Νιγριτινός Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης.

Ο κ. Καραμανλής στο λόγο του συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το μέλλον μας στηρίζεται τόσο πάνω στην ιστορική γνώση και μνήμη, όσο και στους ανθρώπους.

Αυτούς που μετατρέπουν το όραμα και την ιδέα σε πράξη. Ένας τέτοιος είναι και ο Νιγριτινός Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης.

Άνθρωπος της πράξης, άνθρωπος της πρώτης γραμμής.

Ένας άνθρωπος που μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς, αναλαμβάνοντας Διοίκηση του Δ’ Σώματος Στρατού, του μεγαλυτέρου σχηματισμού του Στρατού Ξηράς.

Σε μια εποχή, μάλιστα, που μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Διότι, μη λησμονούμε ότι πρόσφατα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια διπλή κρίση.

Αφενός την υγειονομική και αφετέρου αυτής της γεωπολιτικής πρόκλησης, όταν η Τουρκία υλοποίησε την απειλή της να ωθήσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες και να τους ενθαρρύνει να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα.

Εκείνες τις κρίσιμες στιγμές, η χώρα μας έδειξε έμπρακτα πως δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να εισέλθει παρανόμως στα εδάφη μας. 

Και τότε, για ακόμα μια φορά, ο Στρατός μας στάθηκε περήφανα στο ύψος των περιστάσεων!

Στρατηγέ, σας ευχόμαστε ολόψυχα κάθε τύχη στο δύσκολο έργο σας και να γνωρίζετε πως ο καθένας μας, από όποια θέση κι αν κατέχει, θα σταθεί αρωγός της προσπάθειάς σας, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

Διότι όλοι μας σήμερα συμμεριζόμαστε και μαχόμαστε για ένα και μοναδικό ιδανικό: Αυτό της Πατρίδας μας!»

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Καραμανλή: