Κώστας Καραμανλής: Τρία μεγάλα έργα γίνονται πραγματικότητα στη Λέσβο

Επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποίησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επιθεώρησε τα έργα στον οδικό άξονα Καλλονή- Σιγρί και είδε από κοντά το νέο λιμάνι του Σιγρίου, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη. 

Ο κ. Καραμανλής καταρχάς επισκέφτηκε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες, που προστατεύουν τα ελληνικά σύνορα. 

«Θεώρησα υποχρέωσή μου να έρθω και να επισκεφθώ τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος. Πρέπει όλοι να σταθούμε με σεβασμό απέναντι στο πολύ δύσκολο έργο που επιτελούν και νομίζω είναι υποχρέωση όλων μας να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους. Επομένως, ήρθα απλά να πω μία καλημέρα κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύ δύσκολη δουλειά και υπηρεσία που επιτελούν», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. 

Ο κ. Καραμανλής στη συνέχεια παρευρέθηκε σε σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουντζούρη, των Δημάρχων  Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρου, του βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, καθώς και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων και επιμελητηρίων. 

«Αυτός ο τόπος εδώ πέρασε πολλά, πέρασε δύσκολα. Και η αλήθεια είναι ότι η σημερινή Κυβέρνηση στάθηκε δίπλα σας, σε όλα σας τα μεγάλα θέματα», είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην έναρξη της σύσκεψης, σημειώνοντας ότι: «Το 2022 αυτό το νησί, δεν έχει καμία σχέση με το 2019. Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που περάσατε, νομίζω ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι βρίσκεται στη Λέσβο «διότι, ωραία τα λόγια, αλλά τα ακριτικά μέρη όπως αυτό το νησί και αυτή η Περιφέρεια χρειάζονται όχι ωραία λόγια, αλλά συγκεκριμένα έργα. Και έχω έρθει στο νησί πρώτα από όλα για να επισκεφθώ τα ενεργά εργοτάξια που υπάρχουν».  

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο λιμάνι στο Σίγρι, το οποίο παραδόθηκε πριν από μερικές ημέρες σε λειτουργία και τόνισε ότι θέλει να ακούσει τα προβλήματα από τους τοπικούς φορείς. 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ένα νούμερο: «Τα τελευταία τρία χρόνια υλοποιούμε στο νησί έργα ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα νούμερο που δείχνει ότι η κεντρική πολιτεία δεν ξεχνά τη νησιωτική Ελλάδα. Είμαστε μία Κυβέρνηση και είμαστε ένα Υπουργείο το οποίο δίνει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη. Τα έργα υποδομής πρέπει να γίνονται και πρέπει να λειτουργούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».  

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης απαντώντας στις παρατηρήσεις των τοπικών φορέων, ο κ. Καραμανλής σχολίασε ότι ορισμένες φορές το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γίνεται δυσάρεστο, γιατί δεν εγκρίνει έργα χωρίς σοβαρή μελέτη. Τόνισε όμως ότι από τη θέση την οποία υπηρετεί πρέπει να σέβεται το δημόσιο χρήμα και αυτό κάνει. 

Υπενθύμισε ότι το λιμάνι στο Σίγρι είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2014 και τα τελευταία τρία χρόνια επιταχύνθηκαν οι εργασίες, ώστε να παραδοθεί, παρά τα γνωστά προβλήματα των δύο προηγούμενων ετών. Σημείωσε δε, ότι το λιμάνι συνδέεται πλέον με την Καλλονή με σύγχρονο οδικό άξονα, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022.