Κώστας Καραμανλής: Πρέπει να απορροφήσουμε χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία!

«Όταν οι περισσότεροι Υπουργοί πήγαμε στα Υπουργεία, νομίζαμε ότι η απορροφητικότητα που είχαμε ήταν αυτά που λέγατε εσείς: 5οι στο ΕΣΠΑ. 16οι είμαστε. Και δεν τα λέμε εμείς αυτά, τα λένε τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό, όμως, το οποίο πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) τα τελευταία χρόνια πετσοκόπηκε. Αφήνατε χρήματα τα οποία δεν μπορούσατε να εξασφαλίσετε.

Επομένως, καλό είναι, όταν έρχεστε σ’ αυτήν την Αίθουσα και μας κουνάτε το δάχτυλο, για το πώς απορροφούμε κονδύλια, είτε του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε Ευρωπαϊκών κονδυλίων, να έρχεστε πιο διαβασμένοι.

Καραμανλής: Καλό είναι να μπορέσουμε πλέον να απορροφούμε κονδύλια και από το Συγχρηματοδοτούμενο ΠΔΕ

Ξέρετε ότι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ο κάθε Υπουργός έχει το δικαίωμα κατά το δοκούν να δώσει χρήματα εκεί που αυτός θεωρεί ότι πρέπει να δώσει.

Στο συγχρηματοδοτούμενο ΠΔΕ – όπου συμμετέχει και η ελληνική οικονομία ως προς το εθνικό της σκέλος – πρέπει να πάρουμε τις εγκρίσεις των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων.

Καραμανλής: Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να απορροφήσει ΕΣΠΑ, πρέπει να ξεπεράσει την ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να απορροφήσει ΕΣΠΑ, πρέπει να ξεπεράσει την ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ, που στα προγράμματα ΣΔΙΤ – τα λεγόμενα PPPs – την τελευταία πενταετία ήταν η χειρότερη κυβέρνηση και είχε από τις χαμηλότερες απορροφητικότητες.

Οπότε πρέπει εμείς τώρα να προσπαθήσουμε να απορροφήσουμε χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία.”


Δείτε το βίντεο εδώ

https://www.facebook.com/watch/?v=581948455719744

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here