Στο Κιλκίς ο Υφ. Εσωτερικών κ. Καράογλου

Αύριο Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, περιοδεύει στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Θα συναντηθεί με τους αυτοδιοικητικούς φορείς και τους Μητροπολίτες, ενώ θα επισκεφθεί παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Καράογλου στο Κιλκίς είναι το εξής:

-08.00: Επίσκεψη στην επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗ Α.Ε. -LEONTIADIS FAMILY»

-08.30: Επίσκεψη στην επιχείρηση «ΚΕΒΕ» (Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος)

-09.00: Επίσκεψη στην επιχείρηση αλουμινίου «ELVIAL»

-10.00: Επίσκεψη στο Δημαρχείο και συνάντηση με τον Δήμαρχο Κιλκίς, κ. Δημήτριο Κυριακίδη

-10.30:Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη

-11.00: Συνάντηση με τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, κ.κ. Εμμανουήλ, στο Επισκοπείο

-12.00: Συνάντηση με τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο, στο Επισκοπείο

-12.30: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Παιονίας και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Σιωνίδη.

Συνάντηση με τον Διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησε ο Υφ. Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Καράογλου

Στη σύναψη συνεργειών με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς τους πολίτες, προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός κ. Θεόδωρος Καράογλου με τον Διοικητή της Ε.Α.Δ. κ. Άγγελο Μπίνη και την Επικεφαλής της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων κα. Αλεξάνδρα Ρογκάκου.  

Οι βασικοί άξονες συνεργασίας των δυο πλευρών είναι η ενίσχυση των μηχανισμών Εσωτερικού Ελέγχου, ακεραιότητας, διαφάνειας και λογοδοσίας στις δομές του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), η προστασία των προσωπικών δεδομένων και η ανάδειξη του Διοικητηρίου ως πρότυπο δημόσιου φορέα για την εφαρμογή των διατάξεων του σχεδίου αποτροπής του καπνίσματος, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου εξήγησε πως:

«Είναι μια σημαντική στιγμή για το Διοικητήριο και τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας προς όφελος τους, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή έκπτωση σε θέματα διαφάνειας.

Με την παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών από την Ε.Α.Δ. για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, αναβαθμίζουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και πιστοποιούμε τη διαφάνεια σε όλες τις δομές μας.

Επιπλέον, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία ούτως ώστε να αναδείξουμε το ιστορικό κτίριο του ΥΜΑΘ σε πρότυπο δημόσιου φορέα όπου εφαρμόζεται στο ακέραιο το σχέδιο αποτροπής του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπίνης σημείωσε ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα υποστηρίξει ενεργά κάθε πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει.

«Ο ρόλος μας είναι συμβουλευτικός και υποστηρικτικός με σκοπό τη βελτίωση της αντικειμενικότητας, της ταχύτητας και της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση.

Ο κ. Καράογλου βρίσκεται δίπλα μας και στηρίζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τους μηχανισμούς διαφάνειας, ακεραιότητας και λογοδοσίας».

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here