Κυριάκος Μητσοτάκης: Καμία κυβέρνηση δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας!

Το έχει φαίνεται η μοίρα ο Ευάγγελος Αποστολάκης, εκούσια ή ακούσια να γίνεται η αφορμή για σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με την ανακοίνωση της υπουργοποίησης του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργού Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν προηγούμενο.

Έχουν όμως… παρελθόν.

Ήταν Ιανουάριος του 2019, πριν από 2,5 χρόνια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει να κάνει υπουργό Αμυνας τον Ευάγγελο Αποστολάκη, στη θέση του Πάνου Καμμένου που είχε αποχωρήσει με αφορμή το «Μακεδονικό».

Στη Βουλή γίνεται χαμός καθώς ο κ. Αποστολάκης είναι μετακινηθεί από τη θέση του εν ενεργεία τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη θέση του υπουργού στο Πεντάγωνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το λόγο και λέει μεταξύ άλλων σχολιάζοντας την υπουργοποίηση Αποστολάκη:

«Με την εξαίρεση του κ. Χηνοφώτη που όμως πρώτα αποστρατεύθηκε, ύστερα εξελέγη βουλευτής και μετά υπουργοποιήθηκε όχι βέβαια στο υπουργείο άμυνας, ο τελευταίος ήταν ο κ. Σπαντιδάκης που ορκίστηκε αρχηγός του ΓΕΣ την 21η Απριλίου. Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα».

Για να απαντήσει ο τότε πρωθυπουργός

«Ζήτησα το λόγο μόνο γιατί θεωρώ και θέλω να πιστεύω άθελά του ότι ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα» είχε απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Συνέκρινε τον Βαγγέλη Αποστολάκη με τον αρχηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Ζητώ να ανακαλέσει. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο και το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Στον πανικό σας προφανώς δεν καταλάβατε αυτό που είπα», ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είπα ότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά θεωρώ ότι έκανε λάθος που δέχθηκε την πρότασή σας».

Και φυσικά κανένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα ακόμα λάθος…