Κοττάκης: Ο Βενιζέλος, πίσω από δημοσιεύματα για την “Εστία”

Απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν την ιστορική εφημερίδα «Εστία», να εξελίσσεται σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο δημοσιογράφος Διευθυντής της εφημερίδας, Μανώλης Κοττάκης, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

«Τα γράφουν άνθρωποι του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη», σχολίασε ο κ. Κοττάκης, «διότι αποκαλύψαμε ενδεχόμενες μεταγραφές στελεχών του ΚΙΝΑΛ, στη ΝΔ», είπε. «Όταν τα διαβάζω αυτά χαμογελάω. Από το ένα αυτί μπαίνουν, από το άλλο βγαίνουν», υπογράμμισε.

Πρέπει να γίνει ανασχηματισμός δομής κυβέρνησης

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, ο κ. Κοττάκης τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει ανασχηματισμός προσώπων αλλά να γίνει ανασχηματισμός της δομής της κυβέρνησης, ώστε αυτή να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της πανδημίας.

«Πρέπει να αλλάξει γρήγορα η διάταξη της κυβέρνησης για μένα», είπε.

“Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι το πραγματικό υπουργείο βιομηχανίας για τη χώρα μας – ο πρωτογενής τομέας – και να μην εξαρτόμαστε μόνο από τον τουρισμό,  είναι το νούμερο ένα υπουργείο μαζί με τη διατροφική αλυσίδα.

Αυτή τη στιγμή είναι τελευταίο στη σειρά κατάταξης των υπουργείων», σχολίασε.

«Αυτό πρέπει να έρθει τούμπα, όπως πρέπει να έρθει τούμπα ο μηχανισμός για την πολύ έγκαιρη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για να φτάσουν τα λεφτά στην πραγματική οικονομία», κατέληξε.

Το πακέτο βοήθειας από την ΕΕ

«Τα λεφτά είναι πολλά, το ερώτημα είναι το πότε θα έρθουν, άρα τι μηχανισμούς έχουμε να τα απορροφήσουμε γρήγορα και με ποια διάταξη κυβέρνησης και πολιτείας», σχολίασε για την πρόταση της Κομισιόν.

Δεν υπήρξε καμία καταπάτηση ελληνικού εδάφους

Σχετικά με την κρίση στον Έβρο, ο κ. Κοττάκης ανέφερε ότι σύμφωνα με το δικό του ρεπορτάζ δεν υπήρξε καμία καταπάτηση του ελληνικού εδάφους.

Τόνισε ότι το θέμα έγινε στις 11 Μαΐου και έγινε γνωστό στις 20 Μαΐου από μια συνέντευξη του κ. Δένδια στην ΕΡΑ.

«Όσα ακούσαμε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Να είμαστε προσεκτικοί εμείς και οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση να μην αφήνει κενό ενημέρωσης, ούτως ώστε να τρυπώνει ο καθένας και να λέει το κοντό του και το μακρύ του και όπως είμαστε ευκολόπιστοι ως Έλληνες, μετά να στήνονται πρωτοσέλιδα επάνω σε ψέματα Βρετανικών ταμπλόϊντς», είπε.

«Παραλίγο λοιπόν να δημιουργήσουμε μια κρίση μόνοι μας και να κινδυνεύουμε να μην πνιγούμε στον Έβρο, αλλά σε μια κουταλιά νερό», κατέληξε ο κ. Κοττάκης.

Δεν είναι παραγωγική η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοττάκης τόνισε ότι αυτό έπρεπε να είχε κατατεθεί ένα μήνα πριν και όχι τώρα. «Λειτουργούν κατά τη γνώμη μου τεμπέλικα», σχολίασε.

Δεύτερο παράδειγμα ανέφερε το θέμα των σχολείων και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε, «δεν το λέει μόνο για τα ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά γιατί δεν θέλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν δεν είναι καθόλου παραγωγική αυτού του είδους η αντιπολίτευση».

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν υπήρξε κομματάρχης

Για όσους επικαλούνται το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για την επανεμφάνιση στελεχών της ΝΔ, ανέφερε: Ποτέ ο Κώστας Καραμανλής στη ζωή του δεν υπήρξε κομματάρχης.

Ο Καραμανλής ήταν εθνικός ηγέτης που αγκαλιάζει μεγάλες πλειοψηφίες όχι επιμέρους μειοψηφίες και μάλιστα πολύ μικρές.

Ακούστε όλα όσα είπε στον Flash 99.4 ο Μ. Κοττάκης:

Από το σάιτ politc.gr

Διαβάστε επίσης για τον Απόστολο Τζιτζικώστα: