Κώστας Καραμανλής: Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται σοβαρότητα

Το «ευχαριστώ» στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ 

Τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να υπάρχουν οι αναγκαίες υπηρεσίες, ευχαρίστησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open TV» και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ενώ συνέστησε ψυχραιμία και αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται ήδη σε επαφή με τα συνδικαλιστικά όργανα των αυτοκινητιστών

Όσον αφορά στα ταξί, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται ήδη σε επαφή με τα συνδικαλιστικά όργανα των αυτοκινητιστών, τους οποίους κάλεσε να ακολουθήσουν αυστηρά τις οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από την πλευρά του πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού  Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή:

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι πραγματικά με αυταπάρνηση κάνουν ό,τι μπορούν για να υπάρχουν οι αναγκαίες υπηρεσίες, είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open TV» και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον κ. Άκη Παυλόπουλο και την κα Ντόρα Κουτροκόη, ενώ συνέστησε ψυχραιμία και αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όσον αφορά στα ταξί, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται ήδη σε επαφή με τα συνδικαλιστικά όργανα των αυτοκινητιστών, τους οποίους κάλεσε να ακολουθήσουν αυστηρά τις οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από την πλευρά του πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε 50% μείωση του επιβατικού κοινού στον ΟΑΣΑ, δηλαδή στα λεωφορεία και στο μετρό, ενώ τις τελευταίες ημέρες το ποσοστό αυτό πλησιάζει το 70%.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τα αεροδρόμια, ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει χωρίσει τις υπηρεσίες σε κρίσιμες και μη.

Οι μη κρίσιμες υπηρεσίες λειτουργούν με το 50% του προσωπικού, ενώ οι κρίσιμες, όπως για παράδειγμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λειτουργούν κανονικά.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η λειτουργία των αεροδρομίων να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Σε περίπτωση για παράδειγμα που υπάρξει κρούσμα στον Πύργο Ελέγχου, γίνεται άμεσα εξέταση των υπαλλήλων και απολύμανση του χώρου, ενώ υπάρχουν ειδικές οδηγίες για την καραντίνα, καθώς και εναλλακτικοί χώροι για να λειτουργήσουν αυτές οι κρίσιμες υποδομές.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ήδη βγήκε η ΠΝΠ για την εφαρμογή της απόφασης της Ε.Ε. για περιορισμό επί 30 ημέρες υπηκόων τρίτων χωρών και αναφέρθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε.

«Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται σοβαρότητα και όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε.

Όσον αφορά στα ΚΤΕΛ, επισήμανε ο Κώστας Καραμανλής ότι δεν έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, αλλά έχουν περιοριστεί τα δρομολόγια.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί έχουν δηλώσει επανειλημμένα πως θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως των υπαλλήλων σε ειδικούς τομείς της οικονομίας που έχουν πληγεί και πρόσθεσε:

“Αυτό που λέμε ως κυβέρνηση είναι ότι δεν πρέπει οι επιχειρηματίες να προβούν σε βεβιασμένες κινήσεις”, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

Όσον αφορά τέλος στα διόδια, ο κ. Καραμανλής καταρχήν επισήμανε ότι οι αυτοκινητόδρομοι παραμένουν ανοιχτοί, αλλά η κίνηση έχει πέσει στο 50%.

Τόνισε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα και πως οι υπάλληλοι των αυτοκινητοδρόμων ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.  

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι πολλοί οδηγοί δεν έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικούς πομποδέκτες

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής μόνο ηλεκτρονικής διέλευσης, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι πολλοί οδηγοί δεν έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικούς πομποδέκτες και κάλεσε τους πολίτες να πραγματοποιούν ανέπαφα πληρωμές στα διόδια μέσω πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε τέλος ότι:

«Xρειάζεται ψυχραιμία. Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση αλλάζει μέρα με τη μέρα. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι  να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα είναι απαραίτητα»

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here