Κώστας Καρπουχτσής: Να περιοριστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας

Ο Οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Καρπουχτσής επισημαίνει πως θα πρέπει «να περιοριστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας»

Ο Οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Καρπουχτσής επισημαίνει πως θα πρέπει «να περιοριστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας», με ανάρτησή του στην σελίδα του στο facebook, που παρατηρούνται κυρίως σε τέτοιες καταστάσεις από επιτήδειους που τις εκμεταλλεύονται, δημιουργώντας τεχνητές ελλείψεις και αυξάνοντας τις τιμές.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:    

Η ανάγκη να περιορισθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Ο πανικός που έχει «σκορπίσει» ο κορονοϊός, «στρώνει» το… δρόμο για κάθε λογής «μαυραγορίτη», που εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες και την ανθρώπινη αδυναμία.

Η κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα πρέπει άμεσα να λάβουν μέτρα για την πάταξη του φαινομένου.

Η πρόσβαση και η διάθεση των ειδών πρώτης ανάγκης, δεν πρέπει να είναι αντικείμενο πλουτισμού για ορισμένους επιτήδειους, αλλά ζήτημα αξιοπρέπειας και διασφάλισης της υγείας των πολιτών.

Οφείλει το Υπουργείο να δείξει τα αντανακλαστικά του και να μην αφήσει τους πολίτες να γίνουν «βορά» στις… ορέξεις των επιτήδειων.

Αυτές τις ώρες της υπέρβασης των διαχωριστικών προσεγγίσεων …και της συστράτευσης..όλοι μας κρινόμαστε και μάλιστα αυστηρά.»

Η αλήθεια είναι πως αν διαπιστωθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας στον τομέα των τροφίμων αλλά και στον τομέα των ειδών υγιεινής, λίγο δύσκολα θα μπορέσει ο «μπακαλόγατος» θα μπορέσει να επιβιώσει, μετά την κρίση

Το πρόβλημα Κώστα είναι οι τράπεζες και οι συμπεριφορές τους

Χθες όπως μας κατήγγειλαν και μάλιστα επώνυμα, εισπρακτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει… δάνεια τραπεζών καλούσαν τηλεφωνικώς τους πολίτες να προσέλθουν στις τράπεζες για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους!

Αν είναι δυνατόν!

Την ώρα που η κυβέρνηση πασχίζει να θέσει τη χώρα αν είναι δυνατόν σε καραντίνα, χωρίς να λάβει τις πλέον ακραίες αποφάσεις, κάποιοι υπάλληλοι εταιρειών φαίνεται πως ζούνε σε άλλο κόσμο.

Οπότε η κυβέρνηση πρωτίστως και ενδεχομένως ο εισαγγελέας θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα.

Εκτός και αν οι υπουργοί έχουν σοβαρότερες δουλειές να κάνουν, όπως το να φωνάζουν τις κάμερες για να δείχνουν αν υπάρχουν χαρτιά υγείας στα σουπερ μάρκετ…

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here