Θεόφιλος Λεονταρίδης στην Βουλή: Η χώρα μας αντιμετωπίζει προκλήσεις

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Η αντιπολίτευση αρνείται να στηρίξει την εθνική προσπάθεια

Ο πρώην Υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης μιλώντας στη Βουλή στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων μεταξύ άλλων τόνισε μεταξύ άλλων πως η χώρα μας αντιμετωπίζει, ταυτόχρονα, δύο εξωγενείς προκλήσεις που είναι η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα και η πανδημία του κορωνοϊού. 

Αντίθετα η  αξιωματική αντιπολίτευση σύμφωνα με τον ίδιο , αρνείται να στηρίξει αυτή την εθνική προσπάθεια και προσπαθεί να κερδοσκοπήσει κομματικά ακόμα και από ζητήματα που υπερβαίνουν τις ανθρώπινες δυνάμεις ποντάροντας σε δυσμενής εξελίξεις  που θα απογοητεύσουν τον κόσμο  και θα τον στρέψουν ενάντια στην Κυβέρνηση . 

Τι έκανε θεσμικά η κυβέρνηση;

Η χώρα μας αντιμετωπίζει, ταυτόχρονα, δύο εξωγενείς προκλήσεις  

Τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα και η πανδημία του κορωνοϊού.

Σε ότι αφορά την τουρκική προκλητικότητα .

Απαντάμε με πολιτική , διπλωματική και επιχειρησιακή ετοιμότητα αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων . 

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης σε ότι αφορά τον κορονοιό με το παρόν νομοσχέδιο έχουμε :

Μέτρα για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις του επισιτισμού , του πολιτισμού και του αθλητισμού . 

Διάθεση ειδικού εξοπλισμού ΜΕΘ και ΜΑΦ και έκτακτη ανάπτυξη κλινών . 

Ενταξη εργαζομένων στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» 

Εκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των συγκοινωνιών την προμηθεια μέτρων της ατομικής προστασίας , την προσληψη προσωπικού καθαριότητος στα σχολεία και την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων . 

Επέκταση της μείωσης επαγγελματικών μισθώσεων, μισθώσεων κύριας κατοικίας , φοιτητών , ναυτικών .

Μέτρα στήριξης εκμισθωτών 

Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού 

Παράταση συμβάσεων προσωπικού φύλαξης , σίτισης και καθαριότητας στα νοσοκομεία μεχρι 31-12-2021.

Παροχή διευκολύνσεων σε γονείς υπαλλήλους 

Στελέχωση με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των ΜΕΘ 

Σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα:

Καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους 

Εγγυημένα τραπεζικά δάνεια .

Εναρξη καταβολής της επιδότησησης της δόσης του δανείου μέσου του προγράμματος «Γέφυρα» . 

Ο πρώην Υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης μιλώντας στη Βουλή στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων μεταξύ άλλων τόνισε : 

Η χώρα μας αντιμετωπίζει, ταυτόχρονα, δύο εξωγενείς προκλήσεις που είναι η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα και η πανδημία του κορωνοϊού. 

Είναι, λοιπόν, εθνική υποχρέωση να υπάρχει : 

Συστράτευση και όχι διχαστική αντιπαράθεση, 

Γενναιότητα και όχι μικροψυχία, 

Υπευθυνότητα, πάνω απ’ όλα, και όχι λαϊκισμός,

Αλήθεια και όχι ψέμα. 

Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα απαντάμε με πολιτική, διπλωματική και επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. 

Σε ότι αφορά τον κορωνοϊό, που είναι και το νομοθέτημά μας, το επόμενο διάστημα παραμένει κρίσιμο για δύο λόγους : 

Ο πρώτος, είναι το άνοιγμα των σχολείων μας, που αν τηρήσουμε τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί και έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση, όλα θα πάνε καλά. 

Ο δεύτερος λόγος, είναι ο εφησυχασμός, η σταθεροποίηση και η μείωση των κρουσμάτων η οποία δεν πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε ξανά. 

Η χώρα μας, όλο αυτό το διάστημα, που καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της πανδημίας, προβαίνει στη λήψη όλων των κατάλληλων και αναγκαίων εργαλείων για την πραγματοποίηση του συνόλου των πολιτικών και δράσεων της πολιτείας και για την άμβλυνση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, προκειμένου, να θωρακιστεί, στο σύνολό της, η ελληνική κοινωνία. 

Εισάγονται ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας, εργαζομένων και σε επιχειρήσεις – εργοδότες στους τομείς του επισιτισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού καθώς, και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας. 

Ένταξη εργαζομένων στο μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», απασχόληση ιδιωτών ιατρών σε δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, διάθεση ειδικού εξοπλισμού ΜΕΘ και ΜΑΦ και έκτακτη ανάκληση κλινών  λόγω έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας. 

Λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των συγκοινωνιών, την προμήθεια μέτρων ατομικής προστασίας και την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας. 

Γίνεται επέκταση της μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων, μισθώσεων κύριας κατοικίας, εξαρτώμενων μελών, φοιτητών και ναυτικών. 

Παίρνονται μέτρα για τη στήριξη των εκμισθωτών. 

Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε εργαζομένους που τίθενται σε αναστολή και επαρχιακούς εργαζόμενους. 

Προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. 

Παράταση συμβάσεων ιδιωτικού δικαιου ορισμένου χρόνου μέχρι της 31-12-2021 προσωπικού φύλαξης , σίτισης και καθαριότητας στα νοσοκομεία . 

Στελέχωση με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των κλινών νοσηλείας των μονάδων εντατικής θεραπείας { ΜΕΘ}των νοσοκομείων . 

Παροχή διευκολύνσεων σε γονείς υπαλλήλους . 

Στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας το επόμενο χρονικό διάστημα περιλαμβάντονται : 

Η ενεργοποίηση του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους άνω του 1 δις ευρω 

Η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιουχους ύψους 1,4 δις εύρώ 

Η έναρξη καταβολής της επιδότησης της δόσης του δανείου μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» 

Η στήριξη των εργαζομένων μέσω της επέκτασης των υφιστάμενων μέτρων.

Η αναστολή των φορολογικών  υποχρεώσεων αλλά και των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων λόγου του υποχρεωτικού κουρέματος ενοικίου . 

Εγγυημένα τραπεζικά δάνεια . 

Επέκταση του «ΤΕΠΙΧ ΙΙ» κατά 500 εκ.ευρώ με 1 δις ευρώ 

Η  αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται να στηρίξει αυτή την εθνική προσπάθεια και προσπαθεί να κερδοσκοπήσει κομματικά ακόμα και από ζητήματα που υπερβαίνουν τις ανθρώπινες δυνάμεις ποντάροντας σε δυσμενής εξελίξεις  που θα απογοητεύσουν τον κόσμο  και θα τον στρέψουν ενάντια στην Κυβέρνηση . 

Αυτό όμως το καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης γι αυτό και τους γυρίζει την πλάτη σε αυτού του είδους τη σκόπιμή επιλογή, τόνισε ο Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Διαβάστε επίσης για τον Θεόφιλο Λεονταρίδη: