Λευτέρης Αβραμάκης: Λάθος το μοντέλο ανάπτυξης που επιδιώκει η κυβέρνηση

Λευτέρης Αβραμάκης: Λάθος το μοντέλο ανάπτυξης που επιδιώκει η κυβέρνηση

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητείται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυθέρνησης.

Στην ομιλία του ο Λευτέρης Αβραμάκης τόνισε:

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει το μισθολογικό κόστος εμμένοντας στο ιδεολόγημα ότι αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα όταν μειώνονται οι μισθοί.

Αδιαφορεί για τις συνέπειες που θα έχει αυτό στο επίπεδο διαβίωσης, αγνοεί τις συνέπειες που θα έχει ανοίγοντας νέους δρόμους μετανάστευσης για τους νέους επιστήμονες που θα βρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερους μισθούς στο εξωτερικό.

Παράλληλα αρνείται την πολύ σοβαρή δουλειά που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση σε επίπεδο Νομών και Περιφερειών προκειμένου να αποφασιστούν διακριτά σχέδια ανάπτυξης για κάθε περιοχή στη βάση των πλεονεκτημάτων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Περιφέρειας.

Πρακτικά νομοθετεί για μια ακόμη φορά με κριτήριο κυρίως το λεκανοπέδιο της Αττικής και αδιαφορεί για περιοχές όπως ο Νομός Σερρών.

Η αναφορά του βουλευτή Σύριζα στον Νομό Σερρών

Ειδικά για το Νομό Σερρών που αυτή τη στιγμή είναι ο φτωχότερος Νομός της χώρας, ελλοχεύει ο κίνδυνος πραγματικής και μεγάλης υποτίμησης των μισθών της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων ανεξάρτητα από τα προσόντα τους και την εμπειρία τους.

Αυτό το ενδεχόμενο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της τοπικής οικονομίας και της αγοράς των Σερρών.

Οι ειδικές τοπικές συμβάσεις ανοίγουν τον δρόμο όχι για την ανάπτυξη αλλά για την μετακίνηση μεγάλων ομάδων πληθυσμού εντός και εκτός της χώρας.

Ο Νομός Σερρών χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις, πραγματικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, ένα αναπτυξιακό σχέδιο σαν και αυτό που σχεδιάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, για την διαμόρφωση μικρών μονάδων επεξεργασίας και τυποποίησης των εξαιρετικών σερραϊκών προϊόντων, για τη δημιουργία επαγγελματικών συνεργειών που θα πολλαπλασιάσουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων και θα αυξάνουν τα εισοδήματα όλων όσων δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στο Νομό.

Ο τόπος μας έχει προϋποθέσεις πραγματικής ανάπτυξης με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν εδώ οι κάτοικοι και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή και άλλων, με τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».  

Διαβάστε επίσης:


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here