Γενοκτονία* του Μάρκου Μπόλαρη

Γενοκτονία το απεχθέστερο των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας –

Το ημέτερο κενό Στρατηγικής ως συνέπεια ελλείμματος Πολιτικής βούλησης

Οι ετήσιες συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν , οι ιστορικές αναφορές ξανακούστηκαν, τα λάβαρα ανέμισαν, οι χαιρετισμοί ξαναειπώθηκαν ! 

Η επέτειος ολοκληρώθηκε !

Με εφησυχασμένες τις συνειδήσεις μας μπορούμε να επαναπαυτούμε γιά ένα χρόνο ! Και μετά πάλιν τα ίδια !

Στην Γενοκτονία αναφέρομαι !

Και στις σημαίνουσες εκδηλώσεις του αυθορμητισμού μας, σωματειακού και προσωπικού, που μέχρις στιγμής συντηρεί την μνήμη !

Και στην εμφανή διάσπαση των πολιτιστικών σωματείων, που τιμώντας την μνήμη, ούτε την κρίσιμη στιγμή του μνημοσύνου των θυμάτων της Γενοκτονίας δεν υποστέλλουν τις σημαίες της προσωπικής ιδιοτελούς πρωτοκαθεδρίας !

Στην Γενοκτονία, αναφέρομαι , επειδή επιχειρώ να προσδιορίσω το μεγάλο κενό έλλειψης Πολιτικής από την πλευρά της Ελλαδικής Πολιτείας, σε σχέση με την τεραστίου μεγέθους Γενοκτονία που διαπράχτηκε στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε βάρος των χριστιανικών πληθυσμών των Αρμενίων και των Ασσυρίων, των Συρορθοδόξων και των Ρωμιών στον Πόντο, τα Μικρασιατικά παράλια και την Θράκη .

Κι όταν υπάρχει έλλειμμα Πολιτικής , έπεται ως επακόλουθη συνέπεια το έλλειμμα Στρατηγικής , κι ακολουθεί ως αποτέλεσμα η αστοχία, οι ασυντόνιστες ενέργειες, η αναποτελεσματικότητα !

Επιχειρώ στα πλαίσια ενός περιορισμένου σημειώματος να υπογραμίσω τα εξής :

Ότι η Ελληνική Πολιτεία, ως συντεταγμένο Κράτος, ουδέποτε ασχολήθηκε γιά την εκπόνηση Πολιτικής που να αναδεικνύει την Γενοκτονία εκατομμυρίων ανθρώπων, των χριστιανών της Ανατολίας, που μεθοδεύτηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και κορυφώθηκε στα χρόνια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο Σουλτάνος είχε κηρύξει Jihad – ιερό πόλεμο κατά των απίστων, από τον οποίο εξαιρούσε μόνον τους Γερμανούς !

Καταλαβαίνω ότι ήδη κάποιοι ενοχλούνται ! Αλλά εάν αποσιωπούμε τα ιστορικά γεγονότα και κρύβουμε την αλήθεια των πραγμάτων Πολιτική δεν υπάρχει περίπτωση να εκπονήσουμε ! Η χάραξη της πολιτικής προυποθέτει στέρεη πολιτικοιστορική γνώση, σαφή ανάλυση των γεωπολιτικών, πλήρη εκτίμηση των συντρεχόντων παραγόντων, εν τέλει σαφείς σκοπούς γιά την υπηρέτηση των Εθνικών συμφερόντων !

Στην περίπτωση της Γενοκτονίας καμμιά απολύτως από τις ως άνω προϋποθέσεις δεν υφίσταται στην ανάδειξη του μείζονος γεγονότος από την Ελλάδα

Κι εάν σήμερα διασώζεται η μνήμη είναι επειδή με την πίεση των πολιτιστικών σωματείων της προσφυγικής Ρωμιοσύνης από την Τραπεζούντα, μιά ομάδα προσφυγικής καταγωγής βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έπεισαν τον Ανδρέα Παπανδρέου γιά την αναγνώριση της Γενοκτονίας στον Πόντο με νόμο της Ελληνικής Βουλής !

Και στη συνέχεια ;

Στην συνέχεια τίποτε !

Η εκκωφαντική σιγή του Ελληνικού Κράτους !

Καμμιά απολύτως ενέργεια από το Υπουργείο των Εξωτερικών, διαχρονικά !

Καμμιά ενέργεια ανάδειξης του μείζονος αυτού ζητήματος !

Καμμιά απολύτως συνεργασία με την Αρμενία και τους Αρμενίους που σηκώνουν στην πλάτη τους τα βάρη της ανάδειξης της Γενοκτονίας σ’ όλη την Υφήλιο, με εξαιρετικά αποτελέσματα !

Καμμιά συνεργασία με τους Ασσύριους και τους Συρορθόδοξους, που μόνοι τους χωρίς κρατική υπόσταση παλεύουν στην ίδια κατεύθυνση !

Καμμιά συνεργασία με τους Εβραίους που με Πολιτική βούληση και εξαιρετική Στρατηγική ανέδειξαν το ζήτημα του Ολοκαυτώματος και υποχρέωσαν την Γερμανία σε συγγνώμη !

Καμμιά αναφορά και παρέμβαση σε Διεθνείς Οργανισμούς και Ενώσεις ούτε στον Ο.Η

Ε. ούτε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στην Ευρωπαική Ένωση !

Ουδεμία απολύτως συνεργασία με το εμπερίστατο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του οποίου ανήκαν όλα τα θύματα της Γενοκτονίας, ουδεμία συνεργασία με τα Πατριαρχεία της Αρμενίας στο Ερεβάν και την Βηρυττό, των Συρορθοδόξων στη Βηρυττό , των Ασσυρίων, καμμιά αναφορά στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών , στο Βατικανό, στο Καντέρμπουρυ !

Συγχωρέστε με που θα το εκστομίσω , αλλά 

αυτός που συγκαλύπτει τέτοιας τάξεως κακουργήματα , όπως η Γενοκτονία, συγκαλύπτει τον εγκληματία ! 

Καθίσταται συνένοχος !

Σας ακούγεται βαρύ ;

Ενδεχομένως !

Προτιμώ όμως να εκστομίσω την Αλήθεια, ιστορικά και πολιτικά, νομικά και γεωπολιτικά, 

παρά να αποσιωπώ την Γενοκτονία εκατομμυρίων συνανθρώπων μας , των Χριστιανών της Ανατολίας, Αρμενίων και Ρωμιών, Συριάνων και Ασσυρίων , μιά Γενοκτονία που επιχειρήθηκε στα χρόνια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, χάριν του ελέγχου των πετρελαίων στην Μεσοποταμία !

Ατελείωτο το ζήτημα !

Αδικαίωτες ακόμη οι ψυχές των σφαγιασθέντων θυμάτων της Γενοκτονίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τους ηθικούς αυτουργούς της !

Κι η Ελλάδα, ακυρώνοντας σημαίνοντα εργαλεία άσκησης Εξωτερικής Πολιτικής, δεν ανέδειξε και δεν αναδεικνύει ένα τεράστιας ηθικής και πολιτικής, γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας ζήτημα σε βάρος της αναθεωρητικής Τουρκίας, το μείζον κακούργημα σε βάρος της Ανθρωπότητας, αυτό της Γενοκτονίας,

μιάς Τουρκίας που προκαλεί καθημερινά !

Νύν καιρός ευπρόσδεκτος !

Η πρόκληση παρούσα !

Τοις γε θέλουσι !