Μάρκος Μπόλαρης: Μην τους αθωώνεται ονομάζοντάς τους ανάξιους

Άλλης Πολιτικής χρείαν …

Πλημμύρα , νεκροί ;

Η περιφερειάρχης !

Πυρκαγιά καταστροφική ; Ανθρωκτόνος !

Η κυβέρνηση !

Έπεσε το καράβι στον ύφαλο ; Βούλιαξε !

Ο υπουργός !

Αποκλείστηκε η Αττική οδός ;

Γαμιέσαι … !

Ας τραβήξουμε μιά στιγμή το χειρόφρενο !

Τον Οδυσσέα Ελύτη επικαλούμαι, εις επικουρίαν, πού περιγράφει τους αγαπημένους του νησιώτες κι εξιστορεί με πόση εργατικότητα, μεράκι, περίσκεψη, νοικοκυρωσύνη, εξυπνάδα, σοφία χειριζόντουσαν τα της καθημερινότητας τους στο χωράφι, στο λιοστάσι, στη μάντρα, στο καίκι, στο λιοτρίβι, στ’ αμπέλι, στο μύλο.

Καταστάλαγμα σοφίας !

Κι όταν έφτανε η στιγμή και γύριζε η συζήτηση στην πολιτική και στα πολιτικά, ά , τότε, έβλεπες να χάνονται όλα αυτά τα προτερήματα, κι η σοφία να δίνει την θέση της σ’ ανόητο κι επικίνδυνο φανατισμό !

Ναι, γιά την Πολιτική προτίθεμαι να μιλήσω !

Για αυτήν την , με κεφαλαίο το Πί, Πολιτική που δεν φανατίζει ανοήτως , αλλά επιστρατεύει και νού και νηφαλιότητα, κι εστιάζει στα μείζονα , τα κοινά θέματα, τα του Λαού κουνά προβλήματα, των Πολιτών δηλαδή τα προβλήματα, τα της Πόλης ζητήματα, του Δήμου, ζητήματα, όπου Δήμος το σύνολο των Πολιτών, κι έτσι ξαναθυμόμαστε τι σημαίνει στην κυριολεξία Πολιτική , τουτέστι η ενασχόληση με τα κοινά θέματα, του Πολίτη και της Πόλης, με τα δημόσια ζητήματα, αυτά του Δήμου, των Δημοτών ως Λαού !

Γιαυτό επιλέγουμε κι εμμένουμε σε Πολίτευμα όπου την ισχύ και την κράτος, που σημαίνει δύναμη, την έχει ο Δήμος, κι υπερήφανα ισχυριζόμαστε ότι Είμαστε Δημοκράτες !

Σ’ αυτόν τον τόπο , ότι θετικό και προοδευτικό έχει επιτελεστεί οφείλεται στις Πολιτικές της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, μ’ όσα λάθη και πισωγυρίσματα έχουν γίνει !

Γιαυτό τούτες τις γκρίζες εποχές, όπου καταρρακώνεται η πολιτική κι εκπίπτει σε παραπολιτική και μικροπολιτική, 

Γιαυτό τούτες τις ώρες που ένα χιονάκι, αρκεί γιά να αναδείξει την αδηφαγία των συμφερόντων ,

Μην γελιέστε, 

Μην τους αθωώνεται ονομάζοντάς τους ανάξιους, εστιασμένοι σε δεξιές πολιτικές γύρω από την τράπεζα διανομής των συμφερόντων τους βρίσκονται καθήμενοι, ελάτε, να ξαναβάλουμε την Δημοκρατία μπροστά. 

Να αντιληφτούμε ότι η κυβέρνηση κι οι πέριξ αυτής , δεν προτάσσουν την υπηρεσία των Κοινών πραγμάτων , των της Πόλης, των της Υγείας, των της Παιδείας, των της συγκοινωνίας, των της Ανάπτυξης , των της Εργασίας και αντιμετώπισης της ανεργίας …αλλά προκρίνει την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ολιγαρχίας της Χώρας , την αύξηση του πλούτου και την επιπλέον συγκέντρωση χρήματος στα χέρια των ολιγαρχών – είτε είναι οι παραχωρησιούχοι τάχα και συντηρητές του εθνικού και διευρωπαικού οδικού δικτύου είτε είναι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών, είτε είναι οι λίγοι των ανεμογεννητριών και των καμμένων δασών !

Μην αστοχείτε !

Πολιτικές ολογαρχίας υπηρετεί η κυβέρνηση της οικογενειοκρατίας κατά κάκιστο και προκλητικό τρόπο !

Συνεργούντων με την τιμή του τετιμημένου, τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας, οι ταγμένοι γιά την υπεράσπιση της πληροφορίας, της είδησης , της ενημέρωσης δημοσιογράφοι και συγκροτήματα !

Μην γελιέστε !

Γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν γιά να εξασφαλιστεί η κανονική ροή της κυκλοφορίας ! 

Η απληστία των συμφερόντων δεν τους άφησε να το κάνουν ! Η πρόταξη των ιδιοτελών δικών τους συμφερόντων δεν τους επέτρεψε να λεοτουργήσουν υπέρ του κοινού και δημοσίου καλούν ! Κι άς έχουν συμβάσεις , κι άς δεσμεύονται κι άς πληρώνονται από τα χρήματα του Λαού, από το δημόσιο χρήμα γιά να πράξουν ό,τι συμβατικά έχει συνυπογραφή !

Κι είναι η κυβέρνηση, οι υπουργοί κι οι της αυτοδιοίκησης συνυπεύθυνοι και συναρμόδιοι να ελέγξουν, να οργανώσουν, να συντονίσουν, να καταγγείλουν, να απαιτήσουν, να παραπέμψουν στην Δικαιοσύνη , να επιβάλλουν πρόστιμα, να καταπέσουν ρήτρες !

Μην τους αθωώνεται και τους βγάζετε από τα αδιέξοδα καταφεύγοντας σε κραυγές, ναί, της πιό δικαιολογημένης αγανάκτησης και μήν λειτουργείτε συναισθηματικά εκτονώνοντας την οργή σας με υβριστικά συνθήματα !

Πολιτικής έχει ανάγκη η χώρα !

Πρόταξη Πολιτικής Δημοκρατικής !

Ανάλυση Δημοκρατική !

Από πρόταση , προτάσεις, πρόγραμμα Δημοκρατικής Πολιτικής Πορείας έχουμε ανάγκη ! 

Επείγουσα ανάγκη !

Οι Πολίτες αξιώνουν την κατάθεση της Άλλης Πρότασης γιά την Ελλάδα, 

Άλλης Πολιτικής γιά τους Έλληνες , 

Δημοκρατικής Προοδευτικής Πρότασης

με σεβασμό της Ελληνικής διαχρονίας Πολιτισμού στους αιώνες,

Πρότασης, καταπώς προτρέπει ο ποιητής, «με λογισμό και μ’ όνειρο «,

γιά να σταθούμε αξιοπρεπώς κι υπερήφανα στη παγκοσμιοποιημένη κοινότητα κι όχι ως ζήτουλες, 

Contra 

στην αθλιότητα της πλεονεξίας της Ολιγαρχίας, τα συμφέροντα της οποίας ιδιοτελέστατα υπηρετεί η κυβέρνηση της οικογενειοκρατίας και η εκσυγχρονιστική συνοδεία αυτής.

Όχι δεν θα πέσουν επειδή κάηκε η μισή Ελλάδα το καλοκαίρι, 

όχι δεν θα πέσουν επειδή έχουμε 22.000 νεκρούς από την πανδημία, 

όχι δεν θα πέσουν επειδή έκλεισε από ένα χιονάκι η Αττική Οδός και καταταλαιπωρήθηκε ο Αθηναίος πολίτης !

Πολιτική 

χρειάζεται να προτάξουμε , 

Άλλη Πολιτική 

με πολιτική ανάλυση και ρεαλιστική πολιτική πρόταση, πρόταση τέτοια που πείθει, που τονώσει, που εμψυχώνει, που συμπαρασύρει σε αγώνες !

Πρόταση «με λογισμό και μ’ όνειρο» , 

όπως μιά φορά οι 

«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» !

Αρχίσαμε !

Politics NOT as usual !