Μάρκος Μπόλαρης: Μπορούμε! Σηκώστε τα μανίκια !

Μάρκος Μπόλαρης: Πορεία εξόδου από τα βαλτόνερα που κολλήσαμε κι έχουμε καθηλώσει τούτον τον περήφανο κι παραγωγικό Λαό, να ακούει κούφιες συνθηματολογίες χωρίς αντίκρυσμα !

Όταν χαθεί η Πολιτική , δηλαδή όταν χαθεί η κατεύθυνση Πολιτικής πορείας κι η δέσμευση σ’ αυτή, συνεπώς όταν δεν γνωρίζει ο Πολίτης, ο Λαός από πού έρχεσαι και πού θέλεις να πάς, κι όταν δεν έχεις διακηρύξει δεσμευτικά , όταν δεν παρεμβαίνεις καθημερινά και πολυεπίπεδα να ξεκαθαρίζεις στο δημόσιο λόγο με ποιούς πορεύεσαι, γιά ποιούς αγωνίζεσαι , ποιών τα συμφέροντα υποστηρίζεις.

Μάρκος Μπόλαρης: Όταν χαθεί η Πολιτική ,και τα Δημοκρατικά κόμματα αντί νά’ναι ζωντανοί πολιτικοί οργσνισμοί, χωρίς επαφή με τους πολίτες, υποτιμώνται σε αποστεωμένους μηχανισμούς με ταμπέλες σύγχυσης κι αοριστίες στην εξώπορτα.

Τότε εύλογα ανοίγει ο δρόμος γιά επικράτηση των συστημικών δυνάμεων της συντήρησης, που ελέγχουν την εξουσία και τους μηχανισμούς της !

Και που τις περισσότερες φορές ελέγχονται από εξωτερικούς πάτρωνες ! 

Κι άν έχουμε μιά ιστορική ευθύνη σήμερα αυτή είναι , η πολιτική έκφραση του Δημοκρατικού Λαού, η συμμετοχή του Δημοκρατικού Πολίτη σε δημοκρατικές λειτουργίες, η συμμετοχή του στον σχεδιασμό μιάς πορείας γιά να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της μετά από μιά δεκαετία αποσάθρωσης !

Κι είναι η αυτή η Πολιτική, ο Δημοκρατικός Σχεδιασμός, η κοινή Δέσμευση υλοποίησης του σχεδίου, η Διακήρυξη μιάς πολιτικής προοπτικής γιά το ξαναστήσιμο της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας, του ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, της στήριξης της κυνηγημένης μικρομεσαίας τάξης που παράγει, η Συμμαχία των Ελλήνων της παραγωγής, της δημιουργίας, της έρευνας, των ανοιχτών οριζόντων , της επιστήμης, που μπορεί να εγγυηθεί μιά Άλλη Πορεία

Και δυνάμεις Και δυνατότητες έχουμε !

Μπορούμε !

Σηκώστε τα μανίκια !

* Ο Μάρκος Μπόλαρης διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης για τον Μάρκο Μπόλαρη: