Σύμφωνα με τον Κώστα Μπούμπα: Οι καλοκαιρινές πυρκαγιές αποδεκατίζουν τον μελισσοκομικό τομέα

Ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναδυκνύει το πρόβλημα των πυρκαγιών που στα σίγουρα αποδεκατίζουν τον μελισσοκομικό τομέα.

Ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αν οι καλοκαιρινές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα, αποδεκάτισαν τον μελισσοκομικό τομέα της χώρας, αφήνοντάς τον έκθετο σε εισαγωγές φθηνού και δυνητικά νοθευμένου μελιού.

Περισσότερες από 10.000 κυψέλες έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι, στερώντας από την αγορά έως και 10.000 τόνους πευκόμελου για φέτος, σύμφωνα με τον Federico Facchin, πολιτικό σύμβουλο και εμπειρογνώμονα μελιού της «COPA – COGECA».

Η Ελλάδα, δε, αναμένεται ότι θα χάσει ετησίως έως και 10.000 τόνους μέλι για τα επόμενα 30 χρόνια (συνολικά).

Αυτή η απώλεια παραγωγής γεννά ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση των εισαγωγών στο παραδοσιακό αυτό αγροτικό προϊόν της χώρας μας, ενώ αυξάνει και τον κίνδυνο για πιθανές απάτες στα διανεμόμενα σχετικά σκευάσματα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Ποια μέτρα στήριξης θα προωθήσετε για τον μελισσοκομικό τομέα, κλείνοντας συγχρόνως τον δρόμο σε αμφίβολης ποιότητας εισαγωγές ποσοτήτων του εν λόγω προϊόντος από αγορές του εξωτερικού;