Κώστας Μπούμπας: Φωνάζαμε ως Ελληνική Λύση για την αφρικανική πανώλη

Φωνάζαμε ως Ελληνική Λύση λέει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας

Φωνάζαμε ως Ελληνική Λύση λέει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης για την αφρικανική πανώλη των χοίρων και για κάποιους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα μπορούσαμε να μπλοκάρουμε αναφορικά με τις εισαγωγές σε αγροτικά προϊόντα για να βοηθήσουμε τον δικό μας πρωτογενή τομέα, αλλά καμία κυβέρνηση δεν μας άκουσε.

Αανλυτικά η τοποθέτηση στην Βουλή εχει ως εξης:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μία και είναι εδώ ο κύριος Λοβέρδος εδώ, λίγο πριν φύγει, θα ήθελα να του πω κάτι. 

Κάνατε μία προσπάθεια για τα ξενόγλωσσα πανεπιστήμια, όπως είπατε.

Απλά, εκείνο το οποίο πρέπει να πούμε είναι ότι τόσες δεκαετίες δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία στα ελληνικά πανεπιστήμια που ρώτησα από κανένα πόσοι αλλοδαποί φοιτούν στην Ελλάδα, από ποιες χώρες προέρχονται και ποιες είναι οι σχολές της αρεσκείας τους, δηλαδή της δικής τους επιλογής.

Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο εργαλείο σε μας, για να ξέρουμε ποιες είναι αυτές οι χώρες, φίλα προσκείμενες προς την Ελλάδα υπό την έννοια της πανεπιστημιακής γνώσης, που προτιμούν την Ελλάδα και ποιες σχολές προτιμούν.

Θα είναι ένα καλό εργαλείο, για να δούμε πού πάει η παιδεία μας, πώς μπορούμε να αξιολογήσουμε τα δικά μας πανεπιστήμια και για τις επόμενες γενεές.

Από πού, λοιπόν, μπορούμε να προσελκύσουμε αλλοδαπούς φοιτητές;

 Για τη Σχολή Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων που έκανε μία αναφορά ομοϊδεάτης μου, ο Βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης, έχει απόλυτο δίκιο.

Μάλιστα, μπορώ να πω ότι ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει και μία σωστή κίνηση να εκπαιδεύονται εδώ Παλαιστίνιοι και Άραβες αξιωματικοί, για να δώσει και μία απάντηση και να κρατάει λίγο και τους απέναντι.

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα μπορούσα να κάνω ένα γρήγορο «flashback» -χρησιμοποιώντας τον αγγλοσαξονικό όρο- από τότε που η Νέα Δημοκρατία ήθελε να φέρει το επιτελικό κράτος.

Όμως, μόνο επιτελικό κράτος δεν ήταν, γιατί αντί να έχουμε μία ισχυρή αυτοδιοίκηση, έχουμε ετεροδιοίκηση, καθώς καταργούσε το ασυμβίβαστο στον πρώτο βαθμό, το άφηνε στο δεύτερο και έδινε αρμοδιότητες, για παράδειγμα, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. 

Υπήρχε μία ομιχλώδης κατάσταση σε ό,τι αφορά το πώς θα λειτουργούσε η αυτοδιοίκηση, για να έχει παραγόμενο αποτέλεσμα, από τότε που έλεγε ότι θα δώσει τα διπλώματα σε υπερήλικες διότι είναι υποστελεχωμένες οι Υπηρεσίες του Δημοσίου!

Λες και αυτό είναι ένα πολιτικό επιχείρημα, να λέει δηλαδή μία κυβέρνηση που διοικεί ένα κράτος «Επειδή είναι υποστελεχωμένο το κράτος, θα δίνω τα διπλώματα σε υπερήλικες, γιατί δεν μπορώ να χρονοτριβώ στο να τα αποκτήσουν», αλλά θα κυοφορήσει αυτό, όπως μας έχει υποσχεθεί, σε εννέα μήνες.

Κατακρεούργησε τη νομική επιστήμη, διότι πρόκειται για έγκλημα ο διαμεσολαβητής να είναι μη νομικός.

Και σήμερα που περιμένουμε να έρθουν αλλοδαποί από τρίτες χώρες για έρευνα, πολλοί νομικοί μας, παιδιά δικά μας δηλαδή, θα φύγουν στο εξωτερικό, γιατί δεν υποστηρίξαμε τη δική τους επιστήμη.

Φωνάζαμε ως Ελληνική Λύση για την αφρικανική πανώλη των χοίρων και για κάποιους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα μπορούσαμε να μπλοκάρουμε αναφορικά με τις εισαγωγές σε αγροτικά προϊόντα για να βοηθήσουμε τον δικό μας πρωτογενή τομέα, αλλά καμία κυβέρνηση δεν μας άκουσε. 

Συνεχίζουμε με κάποιες τροπολογίες που έρχονται την τελευταία στιγμή.

Επανιδρύσαμε ένα Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πρέπει να ξέρουμε κάτι.

Η Ελλάδα ως κράτος και ως ιστορία είναι ένα παραθαλάσσιο κράτος και πάνω από όλα στηρίζεται στους νησιώτες.

Στηρίζεται στα νησιά που κρατούν και φυλούν Θερμοπύλες και έχουν τη φλόγα του ελληνισμού.

Σήμερα, τα νησιά μας υποφέρουν.

Υποφέρουν πραγματικά οι κάτοικοι από όλους τους λαθροεισβολείς που έρχονται χωρίς χαρτιά, χωρίς στοιχεία.

Θέλω τώρα να αναφερθώ στο παρόν νομοσχέδιο. Θα σας πάω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στον Οκτώβριο του 1999.

Κύριε Υπουργέ, θέλω να μπούμε στην Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «TAMPERE 1999», στο πώς προβλέπεται αυτό το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, επιστημόνων, που αντέδρασε τότε το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και η Δανία που είχε επιφυλάξεις.

Εάν μπούμε στα άρθρα, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και κυρίως στο άρθρο 6 και στο άρθρο 8 από το «TAMPERE 1999»,  «a priori» δεν μπορούμε να τους δεχτούμε εδώ.

Δεν φταίει για όλα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όχι ότι δεν έχει αμαρτίες η Ευρωπαϊκή Ένωση, προς Θεού!

Μόνο οικονομική Ένωση είναι κατά τας γραφάς που λέμε, δεν είναι κοινωνική Ένωση.

Όμως, μπορούμε να βάλουμε φραγμό.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτρέψει να έρθουν υπήκοοι τρίτων χωρών, αν λάβει υπ’ όψιν τον εργασιακό της βίο, τα ποσοστά ανεργίας και εκτός από λόγους εθνικής ασφαλείας, μπορεί να επικαλεστεί και άλλους λόγους εναρμονίζοντας όλη αυτήν την κατάσταση με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Και ερωτώ: Tι θα γίνει τους δείκτες ανεργίας που έχουμε, όπου είναι και η λεγόμενη επιδερμική – επιφανειακή ανεργία;  

Ξέρετε, σε λίγες ώρες θα συζητήσουμε για τα εργασιακά.

Σήμερα ένας άνθρωπος θεωρείται ότι δουλεύει με τρεις και τέσσερις ώρες απασχόλησης την εβδομάδα, με τα λεγόμενα «part time».

Δουλεύει στα σούπερ μάρκετ για οκτώ ώρες, δηλώνεται για τέσσερις ή για δύο, τρεις μέρες και θεωρείται εργαζόμενος.

Αν είναι δυνατόν!

Αυτή είναι η λεγόμενη «επιφανειακή», «μαύρη» ελαστική εργασία.

Άρα, λοιπόν, για ποιες εργασιακές συνθήκες μιλούμε στην Ελλάδα, για να έρθουν και άνθρωποι στο όνομα της γνώσης και των επιστημών απέναντι σε μία Ευρώπη που έχει το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020»;

Μπείτε, λοιπόν, και δείτε για την καινοτομία, την επιστήμη και την τεχνολογία πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί αυτές τις ανταλλαγές υπηκόων από τρίτες χώρες.

 Η Ελλάδα, λοιπόν, μπορεί να βάλει φραγμούς:

πόσο διαρκεί η έρευνα, πόσο χρονικό διάστημα θα είναι η έρευνα, αν πρέπει να ομιλεί απταίστως την ελληνική γλώσσα κάποιος ερευνητής από τρίτη χώρα, μπορεί να του επιβάλει συγκεκριμένη διεύθυνση, συγκεκριμένο γενεαλογικό δέντρο, από πού κρατάει η σκούφια του, που λέμε στην καθομιλουμένη και με συγκεκριμένους όρους και κανόνες να δηλωθεί η διεύθυνσή του αλλά και ο ακριβής χρόνος της έρευνας.

Ως Ελληνική Λύση ρωτήσαμε την κ. Κεραμέως, αν δεσμεύεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι όλες οι έρευνες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βγαίνουν στο φως

 Ως Ελληνική Λύση ρωτήσαμε την κ. Κεραμέως που έφερε την αξιολόγηση στα πανεπιστήμια και η χρηματοδότηση της έρευνας θα γίνεται κατά 80% βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και το 20% βάσει της αξιολόγησης, αν δεσμεύεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι όλες οι έρευνες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βγαίνουν στο φως και θα δίδονται στη δημοσιότητα για να γνωρίζει και ο ελληνικός λαός και ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης πόσα θα πληρώνει για τις έρευνες;  

Πώς, λοιπόν, εμείς θα ξέρουμε, κύριοι της Κυβέρνησης, πότε θα ολοκληρώσουν την έρευνα όλοι αυτοί που θα έρθουν εδώ για έρευνες.

Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλλει οι έρευνες να  είναι στο φως της δημοσιότητας.

Έχουν διαμαρτυρηθεί πολλοί πανεπιστημιακοί.

Να επικαλεστώ πάλι τον κ. Κουρέτα;

Υπήρχε μία ολοκληρωμένη έρευνα για τα αντιοξειδωτικά τρόφιμα και δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα.

Αυτό θα είναι εργαλείο για να ξέρουμε για πόσο χρονικό διάστημα θα έρθουν αυτοί.

 Να πάμε λίγο και στις ΜΚΟ, αυτές τις περιβόητες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

 Ο κ. Βιλιάρδος, που είναι εξαίρετος στα οικονομικά, γνωρίζει ότι σήμερα μία μικρομεσαία επιχείρηση θεωρείται μικρομεσαία αν απασχολεί μέχρι και διακόσιους πενήντα εργαζόμενους, με έναν κύκλο εργασιών που μπορεί να αγγίξει κάποια εκατομμύρια ευρώ.

 Αντίθετα, οι ΜΚΟ ξέρετε ότι μπορούν με απλά βιβλία εσόδων και εξόδων να διαχειριστούν μέχρι και ένα 1 εκατομμύριο ευρώ; Βάζω έναν προβληματισμό. 

Ξέρετε επίσης ότι μπορούν να διαχειριστούν από το 2020 ευρωπαϊκά προγράμματα που μιλούν για καθαρή πράσινη ενέργεια;

Εκεί είναι το χρήμα.

Για μπείτε, λοιπόν, να δείτε, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει φέρει ακόμη έναν ισολογισμό, αλλά ένα πλάνο για τη λεγόμενη αγροδιατροφή, και θα δοθούν τα λεφτά μέχρι το 2027 από το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης.

Άρα, οι ΜΚΟ παίρνουν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κονδύλια για τη λεγόμενη πράσινη ανανεώσιμη ενέργεια.

Απλά το βάζω αυτό ως προβληματισμό, γιατί εκεί υπάρχουν πολλοί «εθελοντές».

 Εν κατακλείδι, κυρίες και κύριοι, μπορούμε να βάλουμε φραγμό σε όλους αυτούς που έρχονται.

Μπούμπας: Μας δίνει το δικαίωμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να εναρμονιστούμε στις υπάρχουσες συνθήκες διαβίωσης

Μας δίνει το δικαίωμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να εναρμονιστούμε στις υπάρχουσες συνθήκες διαβίωσης και να απαιτήσουμε όλοι αυτοί που θα έρθουν, αυτοί που θα δεχθούμε, αν και η παρούσα στιγμή δεν είναι η ενδεδειγμένη, να ελεγχθούν και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Τέλος, μια και μιλήσαμε και για την κύρωση της συνθήκης του ΝΑΤΟ και για την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταγγείλω ότι με την πλάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την ανοχή του ΝΑΤΟ πριν από λίγο καιρό μεταφέρθηκαν στο ψευδοκράτος της ντροπής, στα κατεχόμενα της Κύπρου σαράντα ένα άρματα μάχης Leopard 2 Α4.

Έχουν θωρακιστεί τα κατεχόμενα.

Γι’  αυτό τώρα βγαίνει ο σουλτάνος Ερντογάν και λέει «μόλις λύσουμε το Κυπριακό, θα πάμε σε συνεκμετάλλευση».

Έχει ταμπουρωθεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί πήγαινε μπροστά το «Barbaros» και με μεταγωγικό, με την ανοχή της Γερμανίας και του NΑΤΟ, μεταφέρθηκαν σαράντα ένα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 Α4 στα κατεχόμενα.

 Να μας προβληματίσει αυτό γενικώς για ποια Ευρώπη και για ποιο ΝΑΤΟ μιλάμε.

Μας διακατέχει ως Ελλάδα το σύνδρομο της μοναξιάς του πλήθους.

Διαβάστε επίσης εδώ:


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here