Ο Κωνσταντίνος Μπούμπας για την αναγνώριση συντάξιμης υπηρεσίας Στρατιωτικών Νομού Σερρών

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , θέτει ένα σοβαρό θέμα σχετικά με την αναγνώριση της συντάξιμης υπηρεσίας των στρατιωτικών της Περιφέρειας Σερρών.

Συγκεκριμένα ύστερα από νομοθετικές και νομικές δυσχέρειες που προέκυψαν σχετικά με την εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του ν.4609/2019 (ΦΕΚ 67 τ. Α΄), η οποία αφορά πέντε (5) επιπλέον έτη υπηρεσίας ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού και υπό την άσκηση της κατεχόμενης ειδικότητας του στρατιωτικού, ζητά ενόψει των αναπροσδιοριστικών διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου:

α.    Την ένταξη της ουσίας της επίμαχης διάταξης στον υπό ψήφιση ασφαλιστικό-ειδικό νόμο.

β.      Τη βελτίωση της νομικής σαφήνειας της αμφιλεγόμενης διάταξης για ευχερέστερη διοικητική ερμηνεία προς έγκαιρη και έγκυρη εφαρμογή.

Κωνσταντίνος Μπούμπας: Οι εργαζόμενοι στις Ε.Δ. διέρχονται αποδεδειγμένα ενός απαιτητικού εργασιακού βίου

     Οι εργαζόμενοι στις Ε.Δ. διέρχονται αποδεδειγμένα ενός απαιτητικού εργασιακού βίου, απόρροια της αποστολής τους και η επιβεβλημένη κάθετη ισότητα των Ελλήνων πολιτών προσδίδει τη δυνατότητα της ιδιαίτερης οικονομικής και ασφαλιστικής τους αντιμετώπισης στο πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Mε δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται οι κ.κ. Υπουργός :

Θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες;

Θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προκύψει και  αποσαφηνίζεται ευχερέστερα στο σχετικό κείμενο νόμου η συγκεκριμένη σχετική  με τα ως άνω προτεινόμενα διάταξη έτσι ώστε να εφαρμόζεται ορθότερα η περί της αναγνώρισης της συντάξιμης υπηρεσίας των στρατιωτικών νομοθεσία προς όφελος των στελεχών των Ε.Δ. ;

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here