Ο Κωνσταντίνος Μπούμπας ζητά την ανασύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Με ερώτηση του προς την Υπουργό Παδείας  βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας ζητά την  ανασύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

   Σύμφωνα με την επιστολή των πρώην εκλεγμένων μελών του Πρυτανικού Συμβουλίου του πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας υφίσταται παντελής εκπροσώπηση των Σερρών στην νέα Διοικούσα επιτροπή του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου  Ελλάδος.

    Συγκεκριμένα στον νέο ιδρυτικό νόμο 4610/2019 του νέου Ιδρύματος προβλέφθηκε η συμμετοχή στην Διοικούσα επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου , τα μέλη της οποίας όριζε το Υπουργείο Παιδείας και των εκλεγμένων Πρυτανικών Αρχών των τριών ΤΕΙ.

Είχαν άλλωστε εκλεγεί από το σύνολο του ακαδημαΪκού και διοικητικού προσωπικού των Ιδρυμάτων τους μόλις πριν ενάμιση χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλιζόταν η απρόσκοπτη συνέχεια της ακαδημαΪκής λειτουργίας τους.

Φυσικά όμως με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται πάνω από όλα η ισότιμη συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων έτσι ώστε να μην υφίσταται θέμα ανταγωνισμού μεταξύ της ακαδημαΪκής κοινότητας.

   Μπούμπας: Ο παντελώς όμως αποκλεισμός των μελών της πανεπιστημιούπολης των Σερρών από την σύνθεση της νέα Διοικούσα επιτροπής είναι εντελώς ακατανόητος και 100% ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ.

Σαφώς υποβαθμίζει τον ρόλο της ακαδημαΪκής κοινότητας των Σερρών και  την προσβάλλει πάραυτα. 

Μετά τους παραπάνω ατυχείς χειρισμούς η Διοικούσα επιτροπή έχει απωλέσει κάθε ηθικό και νομικό έρεισμα.

Για αυτό το λόγο είναι αναγκαία η τροποποίηση της σύνθεσης της έτσι ώστε να συμπεριληφθεί ένας αντιπρόεδρος και δύο μέλη από την πανεπιστημιούπολη των Σερρών εφόσον παραμείνει δεκαπενταμελής

Ερωτάται η αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεστε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα προκειμένω να λυθεί λίαν συντόμως το μείζων ως άνω ζήτημα και να αρθεί η αδικία που υφίσταται η ακαδημαΪκή κοινότητα των Σερρών όσων αφορά την εκπροσώπηση της στην λήψη των αποφάσεων της Διοικούσας Επιτροπής , του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας;

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here