Κώτσας Μπούμπας: Πρέπει να ανεβάσουμε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας προχώρησε σε ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τις « Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας»

Ολόκληρη  η ομιλία του έχει ως εξης:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Θουκυδίδης είπε και μια άλλη φράση:

«Ο πόλεμος βίαιος διδάσκαλος». Πρέπει να παραδειγματιστούμε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η οικογένειά μας. Είναι και σε περίοδο ειρήνης αυτές που συνεισφέρουν στις φυσικές καταστροφές, όπου με πυραυλάκατους κάποτε μετέφεραν και μεταφέρουν ψηφοφόρους.

Είναι τα λεγόμενα «φανταράκια μας», τα οποία μας εξυπηρετούν στις δύσκολες στιγμές.

Αθανάσιος Καλλιγέρης, Αναστάσιος Γεωργίου:

Είναι δύο ονόματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε, κύριε Υπουργέ.

Είναι αυτοί που εφηύραν το ARTEMIS-30, το αντιπυραυλικό μας σύστημα για το οποίο ακούστηκαν πάρα πολλά, το οποίο θα μπορούσε να έχει και εξαγωγικό χαρακτήρα.

Είναι, επίσης,όλοι αυτοί που από το 1972 πήραν τη «ΣΤΑΓΙΕΡ ΕΛΛΑΣ», την αυστριακή βιομηχανία και παρά την κρίση -το θυμάστε- πριν από λίγο καιρό είχαμε πάρει και τη συναρμολόγηση των Leopardγια παραγγελία του Κατάρ.

Πηγαίνετε σε συμπαραγωγή, όπως κάνει η Πολωνία.

Ξεκίνησε με 25% και σήμερα η Πολωνία στο 51% κάνει συμπαραγωγή για τους πυραύλους PATRIOT.

Ενισχύστε τα ερευνητικά κέντρα των πανεπιστημίων να συνεργαστούν με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Θα επικαλεστώ τονΝικόλαο Σαμπάτη.

Διάβασα το άρθρο του.

Είναι οικονομολόγος.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε.

Εγώ δεν τον γνωρίζω προσωπικά.

Κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, που μπορεί πραγματικά να υπάρχει η ανάταση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Δεν είναι ανάγκη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Ελλάδα να κατασκευάζει αεροπλανοφόρα, μαχητικά αεροσκάφη και υποβρύχια.

Πάντως, πρέπει να δείξουμε όλοι ένα καλό πρόσωπο, ανεξαρτήτως ιδεολογικής πλεύσης. Διότι, όπως λέει το ρητό:«Πολιτική με κόμμα, έθνος με τελεία».

Το έχει γράψει το βιβλίο του ο Δημητρακόπουλος.

Το έθνος μας έχει ανάγκη να έχουμε μια συμπόρευση για αυτό που λέγεται «Ένοπλες Δυνάμεις», να αγαπήσουμε τον στρατό μας, το ναυτικό μας και την αεροπορία μας, να γίνει σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αμυντικών Δαπανών, μεγαλύτερη συνεργασία με τα πανεπιστήμια σε ερευνητικό κέντρο.

Υπάρχουν αποθήκες σε Καλαμάτα, Λαμία και Βόλο, λέει ο κ.Σαμπάτης, διότι πολλές μάχες έχουν κριθεί σε αυτό που λέμε επικοινωνία, να υπάρχουν τα λεγόμενα logistics στο θέμα των drones, όχι μόνο στο θέμα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και για την έξυπνη γεωργία και οπουδήποτε αλλού.

Δώστε μια βαρύτητα στα ερευνητικά προγράμματα, να παράγουμε drones και να εκμεταλλευτούμε το know-how στην υψηλή τεχνολογία με τους φοιτητές μας. Υπάρχουν φωτεινά μυαλά, εκμεταλλευτείτε τα με την καλή έννοια.

Ισραήλ: Εργάζονται στην αμυντική βιομηχανία σε ένα κράτος επτάμισι εκατομμυρίων πενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι.

Έχουν καταφέρει και έχουν εξαγώγιμο προϊόν πάνω από 9δισεκατομμύρια δολάρια και μέσω της αμυντικής τους βιομηχανίας έχουν δώσει επίλυση στο θέμα της ιατρικής.

Αυτοί ανακάλυψαν με μορφή χαπιού το σύνδρομο Crohnγια το έντερο μέσω της αμυντικής τους βιομηχανίας.

Άρα, λοιπόν, μπορούμε να πάμε και να δημιουργήσουμε logistics παραγωγή drones, καλύτερη επικοινωνία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για επιθέσεις σε κυβερνοασφάλεια.

Δεν θέλω να μιλάω πάλι κατ’ άρθρον, διότι αλλιώς θα διαπραγματευόμασταν, αν μιλούσαμε για τα μαχητικά μας αεροσκάφη, που ήταν πιο φρέσκος ο στόλος μας -να το πω έτσι- πριν από δέκα χρόνια.

Γιατί μιλάμε για Ενιαίο Συμβούλιο Αμυντικών Δαπανών;

Το θέμα εξοπλισμού των αμυντικών έχει δώσει κακό προηγούμενο πρόσωπο.

Έχει σπιλωθεί το όνομα, είναι τοξικό.

Βλέπετε τι γίνεται, υποβρύχια που γέρνουν.

Με σκολίωση είναι;

Με λόρδωση είναι; Λουμπάγκο είναι;

Είναι η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, όπως και στον τομέα υγείας, όπως και σε πολλά άλλα σημεία.

Όμως, εδώ πρέπει να γίνει ένα Ενιαίο-Εθνικό Συμβούλιο Αμυντικών Δαπανών, για να μπορεί να λογοδοτεί πραγματικά για τις προμήθειες με διαφάνεια και με μειοδοτικούς διαγωνισμούς.

Πάω τώραστο άλλο σκέλος. Αξιοποιήστε τους ανθρώπινους πόρους.

Όσα εξοπλιστικά προγράμματα να έχουμε, αν οι στρατιώτες μας, οι αξιωματικοί μας, οι υπαξιωματικοί μας πρέπει να χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας.

Αυτοί διαχειρίζονται τις κρίσεις. Μια ομάδα «τρελών» -εντός εισαγωγικών η λέξη- που σήμερα είναι στα ΟΥΚ, που είναι στα ΜΥΚ, που είναι στα υποβρύχια, που είναι στις Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών κάνουν τη διαφορά.

Δεν υστερεί κανένα όπλο, κανένα σώμα.

Δεν είναι εδώ και ο κ. Στεφανής, ο οποίος υπηρέτησε στα Τεθωρακισμένα      -και μπράβο του!- με πολλές διακρίσεις και ήταν εκπαιδευτής από τη Σχολή Ευελπίδων και ήταν στο ΝΑΤΟ και ήταν σε κέντρα επιχειρήσεων, για να πω το εξής:

Είναι αδιανόητο για μας -και το λέω, γιατί αισθάνομαι και εγώ υπερήφανος που υπηρέτησα στους αλεξιπτωτιστές- να παίρνει ο κ. Στεφανής το επίδομα επικινδυνότητας στη συντήρηση που κάνουν οι αλεξιπτωτιστές κάθε εξάμηνο -κύριε Υπουργέ, μπορεί να μην το ξέρετε- και το ενσωματώνει στον βασικό μισθό.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 6,1% και τα ζητάει αναδρομικά από το 2017.

Τι σημαίνει αυτό; Να δώσουν 1.500 ευρώ πίσω οι ειδικές δυνάμεις, οι αλεξιπτωτιστές, όπως και το πτητικό επίδομα των πιλότων, των οποίων πραγματικά τα σπίτια τους -το γνωρίζετε, φαντάζομαι- είναι μέσα στις αεροπορικές βάσεις για να προλαβαίνουν να γίνονται οι απογειώσεις των αεροσκαφών.

Είναι αδιανόητο.

Μην εκμεταλλεύεστε -δεν το λέω σε σας προσωπικά- αυτή την τρέλα και την αγάπη, γιατί όλοι όσοι υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις είναι με υπεύθυνες δηλώσεις.

Οι άνθρωποι να πληρώνονται τη συντήρηση κανονικά, όπως την πληρώνονταν όλα αυτά τα χρόνια.Και κάτι άλλο το οποίο έχει τη σημασία:

Για να μην αισθάνονται παροπλισμένοι οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατιώτες, κυρίως όμως αυτοί που υπηρετούν μόνιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις εδώ και χρόνια.

Υπάρχει ο ν. 3852, ο οποίος ερμηνεύεται κατά το δοκούν, κυρίως από τον κ. Στεφανή για ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να πάνε σε παραμεθόριες περιοχές πλησίον του τόπου που έχουν εκλεγεί, αλλιώς μην τους δίνετε το δικαίωμα να εκλέγονται ως αιρετοί στην αυτοδιοίκηση.

Υπάρχουν και πολλές περιοχές που τις ξέρω,αλλά δεν θέλω να τις προσδιορίσω γεωγραφικά, όπου ενώ παίρνουν το επίδομα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι στρατιωτικοί, ενώ παίρνουν τα αντίστοιχα μόρια, δεν χαρακτηρίζονται παραμεθόριες. Αυτό επιτέλους πρέπει να σταματήσει.

Υπάρχει ο ν. 4860 που ψήφισε οΣΥΡΙΖΑ, που εξομοιώνει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και ένστολους πραγματικά να είναι στην ίδια μοίρα.

Άρα, λοιπόν, δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις.

Υπάρχει και κάτι άλλο που θέλω να δείτε.

Οι μόνιμοι στον στρατό δεν έχουν δικαίωμα να πάνε σε συμβεβλημένο στρατιωτικό γιατρό έξω, ενώ τουναντίον τα μέλη της οικογένειάς τους μπορούν να πάνε.

Οι ίδιοι δεν μπορούν, ενώ τους έχουν ασφαλισμένους.

Αυτό έχει σημασία του, διότι πρέπει να αισθάνονται ότι χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας.

Το ηθικόν λέγαμε πρέπει να είναι ακμαιότατον.

Πρέπει να ανεβάσουμε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αν δεν υπάρχει ψυχοσύνθεση και ψυχολογία,όσα εξοπλιστικά προγράμματα και ναέχεις, βασίζεται στην ψυχοσύνθεση, στο ηθικό, στην υπερηφάνεια και στο ανάστημα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να το δείτε αυτό προσωπικά, κύριε Υπουργέ μου, για το θέμα του ν.4860 που τους εξομοιώνει όλους και τον ν.3852 για να μην θεωρούνται ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Διότι και εκ του Συντάγματος έχουν αυτό το δικαίωμα.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα επικινδυνότητας για τους αλεξιπτωτιστές, να ευχαριστήσω και τον ομοϊδεάτη μου πρώην στρατιωτικό, τον Μιχάλη Κουρτίδη από τη Δράμα που μου το γνωστοποίησε.

Είναι αδιανόητο σήμερα να στερούμε απ’ αυτά τα παιδιά αυτά που το δικαιούνται, για να φυλάνε την πατρίδα. 

Με αρετή και τόλμη για το Ναυτικό την Αεροπορία μας και για τον Στρατό μας.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here