Κώστας Μπούμπας προς Αυγενάκη: Κάντε δύο ομίλους. Βόρειος και Νότιος

Η ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις

Κυρίες και κύριοι, το είπα και στην προηγούμενη ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών, κύριε Υπουργέ, είναι μια συνέχεια του ν.4639 του φθινοπώρου.

Υπάρχουν αντιδράσεις που πρέπει να αφουγκραστούμε τους διάφορους φορείς που αντιδρούν.

Αφήνουν κάποια μελανά σημεία σε αυτό που λέμε εμπορευματοποίηση και χειραγώγηση του αθλητισμού.

Υπάρχουν αθλητές, το ξέρετε πάρα πολύ καλά, ότι έχουν αδικηθεί.

Υπάρχουν κάποια κύτταρα του αθλητισμού που μόνο αθλητικά κύτταρα δεν είναι, δηλαδή κάποια φαινομενικά μέλη, κάποια μέλη – «βιτρίνα», προκειμένου οργανισμοί και σωματεία να έχουν απλά μια αριθμητική υπεροχή και να μην έχουν ένα παραγωγικό εποικοδομητικό έργο σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μιλάει για μια ακόμη φορά για αντισυνταγματικότητα. Μάλιστα, έχει στείλει επιστολή στην Κυβέρνηση.

Μιλάει για την αναδρομικότητα, κύριε Υπουργέ, ότι υπάρχουν κάποια κωλύματα και κάνει κάποιες διευκρινίσεις ότι δεν έγινε συζήτηση περί της αντισυνταγματικότητας.

Από την άλλη τώρα, τα «μελανά» σημεία στις «παράγκες» κυρίως του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσπαθεί η εκάστοτε Κυβέρνηση να βάλει κάποια τάξη στον αθλητισμό.

Όμως υπάρχουν οι κομματικές αγκυλώσεις, υπάρχει ένα στάτους που έχει δημιουργηθεί όλες αυτές τις δεκαετίες, με αποτέλεσμα κάποια πρόσωπα που σχετίζονται με την εκάστοτε Κυβέρνηση τα τελευταία 30 χρόνια να έχουν εκλεγεί χάρη σε αυτό το λόμπι που έχει δημιουργηθεί στο αθλητικό κέντρο. 

Από την άλλη πλευρά, βεβαίως, υπάρχουν και έγγραφα από τη FIFA και την UEFA όπως ο κ. Χούμπελ, που έχει στείλει στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ζητάει επιτέλους να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, διότι αλλιώς απειλεί ακόμη και με Grexit.

Τα πράγματα, δηλαδή, είναι σοβαρά και αυτό που λέγεται ελληνικός αθλητισμός.

Υπάρχουν, βέβαια και αθλητές που έχουν προσφέρει τα μάλα, έχουν φέρει διακρίσεις, είναι παραγκωνισμένοι και παραμελημένοι.

Έχουν αδιαφορήσει σωματεία, αλλά και η ίδια η Πολιτεία, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να έχουν όλη τη δυνατότητα και την εμπειρία να προσφέρουν.

Παρόλα ταύτα, όμως, είναι παραγκωνισμένοι.

Σε ό,τι αφορά τώρα, έχουμε αρκετές επιφυλάξεις κατά άρθρο ως Ελληνική Λύση απέναντι στον τρόπο εκλογής μέσα στα διοικητικά συμβούλια.

Από τη στιγμή που οι ομοσπονδίες, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, χρηματοδοτούνται, δεν είναι ελεύθερες στις κινήσεις τους.

Από την άλλη πλευρά, μπαίνουν διάφορα εμπόδια, όπως και στην ποσόστωση όπου γίνεται λόγος. Υπάρχουν ομοσπονδίες που έκαναν τις δικές τους προτάσεις.

Διάβασα με προσοχή αρκετές εξ αυτών για τον τρόπο αρχαιρεσιών, όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πάλης έχει κάνει αρκετές προτάσεις και πολλές άλλες ομοσπονδίες για να μην αδικήσουμε.

Το ξέρετε πολύ καλά ότι ο κάθε αθλητής που έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό αφιερώνει ένα προσωπικό κομμάτι της ζωής του και πονάει πραγματικά.

Στερείται πάρα πολλά πράγματα.

Ο πρωταθλητισμός κρίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτων.

Δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχουν πραγματικά αθλητές που έχουν προσφέρει πάρα πολλά και έχουν μείνει στο περιθώριο. 

Τώρα σε ότι αφορά τα άρθρα, στο άρθρο 1 γίνεται λόγος ότι κάποιος παράγοντας θα πρέπει να μην έχει καταδικαστεί τελεσίδικα και όχι αμετάκλητα.

Υπάρχει και μια προβληματική που είναι η συμμετοχή του προπονητή ομαδικού αθλήματος σε ένα άλλο σωματείο.

Είναι δικές μας παρατηρήσεις, αλλά, όπως είπα, βλέπουμε κάποια σημεία. Πάει να γίνει μια αναδιάρθρωση όπως πρέπει, μια αναβάθμιση.

Υπάρχουν, όμως, πολλά σημεία που τυγχάνουν διευκρίνησης προκειμένου να ενημερωθεί και ο κόσμος του αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά τα σωματεία που έχουν μια ευχέρεια να θεσπίσουν τους δικούς τους κανόνες, αρκεί όμως να μην παραβαίνουν τους κανόνες του αναγκαστικού δικαίου, υπάρχουν κάποιες ενστάσεις από μέρους μας στον τρόπο σταυροδοσίας των συμβούλων, στο άρθρο 2.

Κώστας Μπούμπας: Για να μη μακρηγορούμε είναι κάποια πράγματα τα οποία είναι τυπικής φύσεως, όπως η διατύπωση και στη συνέντευξη από τους μέντορες, του συμβούλους εν πάση περιπτώσει, που έχουν καταθέσει σε αυτό το νομοσχέδιο για τον τρόπο λειτουργίας των ομοσπονδιών και των σωματείων.

Στο άρθρο 5 μιλάμε για 12 αθλητές στα ομαδικά αθλήματα, δεδομένου ότι μπορεί εδώ να υπάρξει πρόβλημα.

Δεν ξέρω πώς βγαίνει αυτό το νούμερο, σε ότι αφορά τη συνέργεια και το πώς πρέπει να λειτουργήσει το ομαδικό πνεύμα. 

Στο θέμα της ποσόστωσης, το έλεγα και την άλλη φορά, δεν είναι δημοκρατικό αυτό το 25%.

Δεν είναι δυνατόν κάποιος οποίος θα εκλεγεί σε υψηλά ιστάμενο πόστο να έχει το 25% των έγκυρων ψηφοδελτίων και να έχει, δηλαδή, λιγότερες ψήφους ακόμη και από το τελευταίο σύμβουλο.

Αυτό δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες και αμφισβητήσεις στο εκλογικό σώμα και θα πρέπει να το υπερκεράσουμε και να το αποφύγουμε.

Αν υπάρχει ένα πιο δημοκρατικό σύστημα, κύριε Υπουργέ, στον τρόπο εκλογής των προέδρων, διότι αυτοί θα είναι οι επικεφαλής.

Αυτοί θα είναι που θα κινούν τα νήματα και οι δικές τους αποφάσεις θα έχουν βαρύνουσα σημασία.

Συνεχίζοντας θα πάμε στο άρθρο 7. 

Εδώ το κάθε Σωματείο μέλος της Ομοσπονδίας ή της τυχόν υφιστάμενης Ένωσης που εκπροσωπούνταν στη γενική συνέλευση με 1 αντιπρόσωπο τώρα τροποποιείται και θα πρέπει αυτός ο αντιπρόσωπος να είναι τακτικό μέλος του ΔΣ.

Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι από την κλειστή οικογένεια της παράταξης που ελέγχει το Σωματείο.

Ο νόμος αυτός όμως της Κυβέρνησης έχει την τάση να καταργεί κάθε έννοια δημοκρατικότητας από τη στιγμή που θέλει να ελέγξει.

Ο έλεγχος είναι καλός αλλά υπό άλλης μορφής όχι έλεγχος προσώπων και αποφάσεων.

Υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί σε ότι αφορά τις περιπτώσεις δ και ε της παραγράφου 9 σε ότι αφορά το άρθρο 8, όπου δηλαδή ο Υπουργός μπορεί να διορίζει την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με πρόσωπα που θα κρίνει αυτός.

Εκεί έχουμε τις δικές μας ενστάσεις γιατί ξέρετε ο εκάστοτε Υπουργός Αθλητισμού να μην κρυβόμαστε.

Διάβασα με προσοχή ποιος θα διορίζει θα μπορείτε να διορίζετε κάποιο πρόσωπο στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Θα το διευκρινίσουμε.

Άρθρο 10, αυτό που λέγαμε τι δημόσιες υπηρεσίες θέλουμε στο πλαίσιο της ελευθερίας και την πρόσληψη προσωπικού που αξιολογούν οι ίδιες.

Εδώ είναι το θέμα ποιος πληρώνει γιατί αν πληρώνει η Ομοσπονδία από δικά της έξοδα έχει άλλη ελευθερία κινήσεων αυτή είναι μια αλήθεια.

Αν όμως πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες διέπετε από άλλες διατάξεις.

Είναι χειραγώγηση πολλών Σωματείων να μην κρυβόμαστε από τη στιγμή που έχουν ανάγκη τη χρηματοδότηση, κινούν τα νήματα.

Αλλά είπαμε και την άλλη φορά ότι εδώ πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια κύριε Υπουργέ για τα μέλη που απαρτίζουν ένα αθλητικό σωματείο.

Δεν μπορεί να έχουμε μέλη βιτρίνας.

Δεν μπορούμε να έχουμε μέλη τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα το οποίο σχετίζεται το σωματείο.

Έτσι έγιναν τα σωματεία σφραγίδες για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ξέρετε πόσοι μέσα από τις Ομοσπονδίες γίναν Δήμαρχοι, Νομάρχες, Βουλευτές στο παρελθόν , χάρη στις ψήφους που πήραν από τα παλιά μέλη των μεγάλων σωματείων που ήλεγχαν.

Το θέμα είναι αυτά τα μέλη που παίρνουν την ταυτότητα και θέλετε να βάλετε και να ξεκαθαρίσετε το μητρώο όπως ξεκινήσατε μια προσπάθεια από πέρυσι το φθινόπωρο για τα μητρώα σε ότι αφορά τους φιλάθλους και όχι οπαδούς, να ελέγχονται για να έχουμε και μια αναβάθμιση ποιότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μας βρίσκει σύμφωνο πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος δεν μπορούν  a priori όλοι να γίνονται ξαφνικά μέλη.

Αλλά εδώ υπάρχουν Σωματεία με μέλη τα οποία έχουν αλλού έδρα, τα μέλη είναι σε άλλη περιοχή γιατί απλά κατάγονται ή γιατί απλά έχουν κάποιες σχέσεις με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν τα Σωματεία μόνο μια αριθμητική υπεροχή ουκ εκ το πολλών το ευ, αλλά το ευ στη προκειμένη περίπτωση για να έχουν προσβασιμότητα στα Υπουργεία να παίρνουν καλύτερες χρηματοδοτήσεις, να γίνονται οι μεγάλες αποστολές που και στο παρελθόν γιατί με τα έξοδα των αποστολών που λέτε ότι κάποιοι είναι αμισθί και έχουν τα έξοδα μετακίνησης, μας βρίσκει σύμφωνους σίγουρα χρειάζεται να πάει μία αποστολή και η συνοδεία όπως τα άτομα με αναπηρία.

Κι εκεί όμως πρέπει να υπάρχει έλεγχος γιατί στο παρελθόν έγινε μεγάλη ασυδοσία οικονομικής φύσεως από Σωματεία παλαιότερα από την τηλεόραση, τη δημόσια που είχε ακουστεί πολλά τα χρήματα και οι υπερτιμολογήσεις γίνονταν και τα έξοδα περνούσαν το ξέρετε τοις πάσι στο πώς μπορεί να καμουφλάρει κάποιος αυτά τα έξοδα.

Στο άρθρο 11 περιέχονται σημεία για τα οποία ο κόσμος των προπονητών με κορυφαίο την εξαίρεση της παραγράφου 11 όπου ο προπονητής μπορεί ταυτόχρονα και να είναι παίκτης του  ίδιου αθλήματος, όμως τώρα τι γίνεται ο αθλητής όπως μπορώ να το κατανοήσω το άθλημα το αγαπάει  συνάμα είναι και προπονητής, όμως από τη στιγμή που είναι αθλητής θα πρέπει να είναι διακριτός ο ρόλος γιατί ξέρετε ο ίδιος θα θέλει να αγωνίζεται να έχει συμμετοχές και ο ίδιος χωρίς να το θέλει να το επί προσωπικού, θα στερεί τη θέση από κάποιον άλλον.

Είναι αυτό που λέει ο λαός με μία ρήση,  ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς, δεν γίνονται όλα μαζί να είσαι  και προπονητής, να είσαι  και παίκτης να είσαι και παράγοντας σε κάποια Σωματεία –αναγκαστικά βέβαια το κάνουν κάποια Σωματεία αλλά δεν συνάδει.

Προσωπικά, δεν μας ακούγεται πάρα πολύ καλά. 

Τώρα, σε ό,τι αφορά το άρθρο 12, αφορά κάποιες διαδικασίες, κατά τις μεταγραφές αθλητών. Εδώ έχουμε μόνο μια ημερολογιακή αύξηση.

Να πάμε λίγο και στις δομές εγκατάστασης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε και στην Ολομέλεια.

Ξέρετε, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπου κάποια σωματεία, προσπαθούν να στεγαστούν οι αθλητές κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.

Πολλές φορές γίνονται μελέτες στατικού χαρακτήρα, άλλες φορές δεν γίνονται καν και υπάρχουν και απλά προβλήματα, για παράδειγμα, κάποιες σκεπές που πρέπει να γίνουν όλα αυτά τα χρόνια, δεν λέω ότι είναι τωρινό το ζήτημα, αλλά πρέπει να βάλουμε προτεραιότητα, σε κάποια πραγματικά σωματεία, που έχουν μια μακρά ιστορία, πολλών δεκαετιών, δηλαδή, δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά και δεν έχουν μέρη να προπονηθούν.

Να ξεκινήσω από το στίβο, όπου δεν υπάρχουν ταρτάν, τα ξέρετε αυτά, από την πάλη, από την άρση βαρών;

Θυμάστε, πρόσφατα, είχαμε αθλήτριες του μπάντμιντον και της σκοποβολής, στερούνταν από την τσέπη τους τα χρήματα για να μπορέσουν να διακριθούν.

Τώρα, σε ότι αφορά στις διοικήσεις, αυτό που πάτε να κάνετε, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αλλά πρέπει εκεί να υπάρχει μία δημοκρατική διαδικασία.

Σε ότι αφορά τα άτομα με αναπηρία.

Βάζετε ένα συγκεκριμένο αριθμό.

Γιατί να στερήσουμε τη χαρά της προσφοράς της κοινωνικοποίησης αυτών των ατόμων με αναπηρία, βάζοντας κάποια αριθμητικά στάτους;

Δεν γίνεται αυτό. Και δύο άτομα με ακρωτηριασμένα μέλη, είχα πει την άλλη φορά, να μπορούν να έχουν ένα ομαδικό πνεύμα αθλητισμού, να έχουν αυτή τη συνέργεια, να μπορούν να αγωνιστούν, να το χαρούν και πραγματικά να πουν, ότι είμαστε και εμείς μονάδες.

Στο άρθρο 16, δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον διαχωρισμό για τις ΚΑΕ και για τις ΠΑΕ. Ίσως να μην το καταλάβαμε, αλλά και οι ΚΑΕ, είναι ανώνυμες ιδιωτικές εταιρείες.

Δεν θα έπρεπε να εμποδίζεται η χρηματοδότησή τους από κάποια μέλη της ιδιοκτησίας. Κάθε μορφή χρηματοδότησης, δεν γίνεται με το ζόρι που λέμε. 

Στο άρθρο 17, προβλέπεται, ότι η ΕΣΑΑΚΕ, θα θέτει τους όρους συμμετοχής των  ΚΑΕ, ενώ αυτοί οι όροι θα έπρεπε να τίθενται με νόμο από τη Βουλή, να μην υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας επ αυτού.

Η άποψή μας.

Συγκέντρωση εξουσίας ακόμη και αυτής του ΑΣΕΑΠ και των  αμειβόντων μελών, στα χέρια ενός Υπουργού.

Κατά παρέκκλιση, κάθε άλλο νόμιμο.

Είναι αυτό που λέμε, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, ο Υπουργός, με μία συγκεκριμένη ομάδα, ο εκάστοτε Υπουργός, να επηρεάζεται από κάποιους παράγοντες και ανθρώπινα, αν δεν αποκομίσει την εμπειρία, εγείρει, δηλαδή, του αθλητισμού μέσα του, να μην μπορεί να πάρει ορθές αποφάσεις.

Μπορεί βέβαια να γίνεται και για άλλους λόγους.

Να μην υπάρχει ένας κρεοντισμός σε αποφάσεις, σε ότι αφορά τον αθλητικό χώρο.

Αυτό μέσα από τους κατάλληλους παράγοντες.

Πώς θα αποκωδικοποιηθούν όλα αυτά, πώς θα προσληφθούν οι κατάλληλοι παράγοντες;

Εκεί είναι η μαεστρία του κάθε Υπουργού Αθλητισμού, να επιλέξει σωστούς ανθρώπους. 

Σε ότι αφορά τα προνόμια που δίδονται στους ανθρώπους που φέρνουν στο στήθος το μετάλλιο και έχουμε την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, που μας κάνει περήφανους, το λέμε, να έχουν προνόμια, να έχουν μπόνους, να τους δίδονται τα εχέγγυα και ως επιβράβευση, αλλά δεν μπορεί απριόρι σε όλες τις σχολές.

Έχουμε τις δικές μας αντιρρήσεις.

Δεν μπορεί, δηλαδή, να είναι το ίδιο, ένας ολυμπιονίκης και μπράβο του και μας έκανε υπερήφανους, να μπαίνει σε χώρο που σχετίζεται, ή να μπαίνει σε στρατιωτικές σχολές, να μπαίνει στις σχολές αστυνομίας, αλλά δεν μπορεί να μπει στην ιατρική, δεν μπορεί να μπει στο πολυτεχνείο, δεν μπορεί να μπει στη νομική και ο ίδιος δεν θα αισθάνεται καλά, θα είναι έξω από τα νερά του.

Βέβαια, πρωτίστως, είναι καλό να είναι στο χώρο το δικό του. 

Υπάρχουν αρκετά άρθρα που θα τοποθετηθούμε και στην Ολομέλεια. Υπάρχει αλυσίδα της γραφειοκρατίας, όπως βλέπουμε στο άρθρο 21.

Θα γίνουν ομάδες εργασίας, θα γίνουν προσλήψεις ημετέρων και πάλι.

Επάνω σε αυτό έχουμε τις ενστάσεις. Υπάρχει το άρθρο 24, για το οποίο έχουμε ενστάσεις, σε ότι αφορά κάποιες παραγράφους εδώ, που αφορά κάποιες υποπεριπτώσεις, θα τοποθετηθούμε και πιο αναλυτικά. 

Στο άρθρο 29, δεν είναι πρέπον να μιλάμε σε ένα μόνο άρθρο που φέρνει μια πολλαπλή τροποποίηση ολόκληρου του καταστατικού της Ε.Ο.Ε..

Αυτό θα έπρεπε να έρθει ξεχωριστά και να γίνει αντικείμενο, πιστεύουμε, μιας πιο λεπτομερούς συζήτησης. 

Στο άρθρο 23, γίνεται λόγος για πόρους.

Οι πόροι που θα βρεθούν;

Σε κάθε άρθρο που φέρνει η κυβέρνηση, παρατηρούμε μια προσπάθεια απεμπλοκής από τις ισχύουσες διατάξεις, με μια ελευθερία σύναψης συμβάσεων.

Αυτό, κάποια στιγμή, μας προβληματίζει, αυτές οι απευθείας αναθέσεις, που έχουν γίνει και στην αυτοδιοίκηση και δυστυχώς, της έχουν βάλει μια άσχημη ταμπέλα, δεν μας αρέσουν.

Κώστας Μπούμπας: Πιστεύουμε ότι είναι ένα νομοσχέδιο, ναι μεν γίνεται μια προσπάθεια, είναι άχρωμο, είναι άοσμο, δεν μπαίνει δηλαδή βαθιά το μαχαίρι που λέμε στο κόκκαλο για να χτυπήσει ένα κατεστημένο ανθρώπων, οι οποίοι πραγματικά έχουν πάει πίσω τον αθλητισμό.

Εκεί πρέπει να θεσπιστούν κάποια κριτήρια διαφάνειας.

Για να επαναλάβω και τον τρόπο εκλογής των προέδρων το 25% δεν φτάνει για να κινεί τα νήματα.

Για να μην μακρηγορώ επιφυλασσόμαστε για την Ολομέλεια. 

Σας προτρέπω κύριε Υπουργέ, δράττομαι της ευκαιρίας, επειδή όταν μιλάμε για αναδιάρθρωση του αθλητισμού μπαίνει και η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου, οι ομάδες της Football League δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα από εδώ και πέρα και λόγω του covid-19. 

Πρόκειται για αρκετές ομάδες, 22 στον αριθμό το γνωρίζετε πολύ καλά. Θέλουν να σας επισκεφτούν.

Έχουν καταθέσει τις σφραγίδες τους. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα.

Δεν μπορεί μια ομάδα όπως είναι και η ομάδα μου ο Πανσερραϊκός, αν θέλετε από τις Σέρρες, να αγωνίζεται στην Κρήτη.

Δεν βγαίνει αυτό το πράγμα οικονομικά.

Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το σωματείο. 

Τι να κάνουμε δηλαδή; 

Κάντε δύο ομίλους. Βόρειος και Νότιος.

Εγώ μεγάλωσα όπως νομίζω και εσείς μεγαλώσατε –μπορεί να είστε λίγο μικρότερος- με το Βόρειο και Νότιο όμιλο. 

Το πώς θα βγαίνουν οι ομάδες; 

Έχετε μέντορες εκεί μπορείτε να το βρείτε.

Οι δύο πρώτοι απευθείας στη Superleague2, οι υπόλοιπες θα παίζουν μπαράζ.

Και ενδιαφέρον θα υπάρχει, αλλά πρωτίστως κάντε Βόρειο και Νότιο όμιλο, σας το ζητάει όλη η Football League. Μην αδιαφορείτε γι’ αυτό.

Θα μείνουν, θα σηκώσουν λευκή πετσέτα.

Δεν έχουν λεφτά οι ομάδες.

Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά γι’ αυτές τις μετακινήσεις, τις πολλαπλές αποστολές, να φεύγει ομάδα από την Ξάνθη, από την Κομοτηνή, από την Αλεξανδρούπολη και να πάει στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στην Καλαμάτα, στη Σπάρτη, στην Τρίπολη δεν γίνεται.

Κώστας Μπούμπας: Δείτε το. Βόρειος και Νότιος όμιλος σας το ζητούν οι ομάδες για το καλό του ποδοσφαίρου.

Κάντε το γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα και ενόψει της πανδημίας, αλλά αυτό το μοντέλο νομίζω ήταν πετυχημένο επί σειρά ετών στη Β εθνική, τότε τη δεκαετία του 70, του 80 και νομίζω είχε ενδιαφέρον.

Δείτε το λίγο σας παρακαλώ, σας προτρέπουμε και ως Ελληνική Λύση, Βόρειος και Νότιος όμιλος.

Όπως σας ζητά, παρακαλώ κύριε υπουργέ μου η Football League. Σας ευχαριστώ πολύ. 

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Μπούμπα: