Κώστας Μπούμπας: Πρέπει να είμαστε πιο κοντά στους ένστολους

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνου Μπούμπα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα: «Επίδοση ξιφών στους νέους Ανθυπολοχαγούς οποιασδήποτε προέλευσης». 

Κύριε Υπουργέ, είναι ένα παράπονο των Ενόπλων Δυνάμεων σε ό,τι αφορά το αστέρι του Ανθυπολοχαγού.

Ως στρατιωτικός που είστε και ως άνθρωπος του μπερέ και ως Μαυροσκούφης στα Τεθωρακισμένα, μη μαυρίζετε την ψυχή στους νέους Ανθυπολοχαγούς που έρχονται από παραγωγικές στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να περιμένουν την απονομή του ξίφους, για να κοσμεί τη στολή τους.

Σας έχουμε θέσει, ως Ελληνική Λύση, την ερώτηση απέναντι στους υπαξιωματικούς και των τριών όπλων -και του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού μας- ότι πρέπει να τους απονεμηθεί, διότι αυτοί οι άνθρωποι περίμεναν καρτερικά στην ευδόκιμη στρατιωτική τους πορεία να λάβουν ένα ξίφος για να υπάρχει η λεγόμενη «στρατιωτική αύρα» στη στολή τους.

Ξέρετε, υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι «το ξίφος της δικαιοσύνης δεν έχει θήκη». Εδώ, όμως, με το ξίφος της δικαιοσύνης πρέπει να τους παραχωρήσουμε και το ξίφος και τη θήκη, προκειμένου να αισθανθούν μια ικανοποίηση και να μην καταρρακώνουμε το εθνικό τους φρόνημα στην στρατιωτική τους πορεία.

Ως στρατιωτικός που είστε, έχετε παρασημοφορηθεί αρκετές φορές και μπράβο σας!

Πρέπει, λοιπόν, στο μαξιλάρι που θα είναι τα παράσημα, που θα είναι το σπαθί, να είναι και το ξίφος και η γαλανόλευκη σε έναν στρατιωτικό, για να τα επιδεικνύει υπερήφανα στα παιδιά του και στα εγγόνια του, στις επόμενες γενεές, τόνισε ο Κώστας Μπούμπας.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη και βλέπετε τι γίνεται και ετούτη την ώρα στον τόπο καταγωγής σας, στη Λέσβο, που εμείς, ως Ελληνική Λύση, είχαμε προειδοποιήσει. Δυστυχώς, έχουμε ενόραση -φαίνεται- πολιτική.

Σας καλώ να βάλετε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απέναντι στους Ανθυπολοχαγούς για να λάμψει το αστέρι τους, υπομένοντας καρτερικά προκειμένου να δικαιωθούν.

Ξέρετε πολύ καλά ότι οι υπαξιωματικοί είναι αυτοί που κρατούν, ως «μάνα του λόχου», που αποκαλούμε τον λοχία, την εύρυθμη λειτουργία, την πειθαρχία και την οργάνωση των στρατοπέδων.

Κύριε Υπουργέ, βάζετε ένα χρονοδιάγραμμα για τα εναπομείναντα ξίφη.

Θα πρέπει να επισπεύσετε κάθε διαδικασία ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες τελετές για τους υπαξιωματικούς που έγιναν αξιωματικοί μετά από μια πορεία πολλών ετών, κάνοντας αυτήν τη στρατιωτική τους καριέρα με αφοσίωση και πίστη, προκειμένου να δικαιωθούν.

Εκεί πρέπει να επισπευσθεί κάθε διαδικασία και να μη λέμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους ότι στο χημείο που έγιναν οι αναλύσεις τα ξίφη δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ.

Ξέρετε πολύ καλά ότι γι’ αυτούς τους ανθρώπους το εθνόσημο, το ξίφος και όλα τα παράσημα αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, της καριέρας τους, γι’ αυτούς και για τις οικογένειές τους. 

Εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά στους ένστολους. Θα πρέπει τούτη η Κυβέρνηση να είναι πιο κοντά στον Ελληνικό Στρατό, στο Ναυτικό, στην Αεροπορία, στην Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, διότι οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να αισθάνονται αυτήν την ηθική ικανοποίηση.

Ξέρετε, η πορεία της μάνας πατρίδας απέναντι στους αγωνιστές δεν είναι η πρέπουσα.

Δεν είναι της παρούσης, αλλά δράττομαι της ευκαιρίας και αναφέρομαι σε αγωνιστές και πολεμιστές των γεγονότων του ’74, όπως έχουμε τον πολεμιστή Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου, ο οποίος ενώ έχει δικαιωθεί δικαστικά, δεν είναι κοντά ως θα έπρεπε η μάνα Ελλάς.

Έχουμε ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά πρέπει να παρασημοφορηθούν και να πάρουν τα απαιτούμενα από τον Στρατό και θέλω να είστε πιο κοντά σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ανέφερε ο Κώστας Μπούμπας.

Δεσμεύεστε γι’ αυτό το χρονοδιάγραμμα, αλλά σας προτρέπουμε και ως Ελληνική Λύση, κύριε Υπουργέ, να επισπεύσετε κάθε διαδικασία γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Εν πάση περιπτώσει, αν είναι δυνατόν, στείλτε τους προσωπική επιστολή ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να τους πείτε ότι δεν τους ξεχνάτε και ότι δεσμεύεστε ότι θα τους απονεμηθεί το ξίφος αυτό της στρατιωτικής τους καριέρας, για να μπορούν οι άνθρωποι να αισθάνονται καλύτερα.

Πρέπει να υπάρχουν Ερινύες απέναντι στους στρατιωτικούς που δεν είμαστε ως θα έπρεπε κοντά τους. 

Κλείνοντας, ως μέλος της μεγάλης οικογένειας των αλεξιπτωτιστών που είμαι κι εγώ απέναντι στις Ειδικές Δυνάμεις που υπηρέτησα, θέλω να είστε κοντά στον ελευθερατζή λοχία Κωνσταντίνο Μελιγκώνη, ο οποίος είναι ένα ακόμη ατύχημα στη μεγάλη μας οικογένεια των αλεξιπτωτιστών, για να μπορεί η μαύρη πουλάδα της ελευθέρας πτώσης, εκεί πάνω που είναι ο Κωνσταντίνος Μελιγκώνης, να ασπρίσει από υπερηφάνεια. Προτρέπω και το Υπουργείο να είναι πιο κοντά στην οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων, στους αλεξιπτωτιστές και στους οικείους του Κωνσταντίνου Μελιγκώνη.

Τιμή και δόξα στον λοχία αλεξιπτωτιστή.

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Μπούμπα: