Κώστας Μπούμπας: Υπάρχει Οδηγία προς τους Νέους Δικαστές, να στηρίζουν τις Τράπεζες

Τον «κώδωνα» χτυπά ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας, σχετικά με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Όπως ανακοίνωσε o ίδιος σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Ελληνική Λύση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε πως στις Σχολές Δικαστών υπάρχει Οδηγία (Κείμενο Επιμόρφωσης-Συμμόρφωσης), από τους Δικαστές προς τους Νέους Δικαστές, να στηρίζουν τις Τράπεζες.

«Δικηγόροι γρηγορείτε. Η Ελληνική Λύση θα αγωνίζεται για τα σπίτια των Ελλήνων! Δυστυχώς επαληθευόμαστε όσον αφορά στους πλειστηριασμούς για την Πρώτη Κατοικία! Σε επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε, ο Υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε πως στις Σχολές Δικαστών υπάρχει Οδηγία (Κείμενο Επιμόρφωσης-Συμμόρφωσης), από τους Δικαστές προς τους Νέους Δικαστές, να στηρίζουν τις Τράπεζες!! Να καταλογίζουν δηλαδή ενδεχόμενο δόλο στο κόσμο που πήρε δάνειο για να αγοράσει σπίτι!! (διάδοχοι Νόμου Κατσέλη) ΕΛΕΟΣ!!!! ‘Το δίκαιον ουκ άλλο τι ή Κρείττονος ξυμφέρον’, ‘Το δίκαιο είναι το συμφέρον του Ισχυρού’ ΠΛΑΤΩΝ. Ο πιο επικίνδυνος ‘ιός’ είναι αυτός που τείνει να προκαλέσει ‘μετάλλαξη’ στη Δικαιοσύνη,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούμπας

« Οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους» Η Ελληνική Λύση αποκαλύπτει και σοκάρει! Υπάρχει Εντολή υπέρ των Τραπεζών στις Σχολές Δικαστών , οι δικαστές να συμβουλεύουν στον νέους δικαστές να υποστηρίζουν τις τράπεζες και όχι τον κόσμο που πήρε δάνειο για να αγοράσει σπίτι! ( Υπάρχει σχετικό κείμενο επιμόρφωσης). Δηλαδή άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους και αδυνατούν να πληρώσουν , τους στέλνουν στην κρεμάλα! Το παραδέχτηκε ο κ. Υπουργός ότι έχει υπάρξει τέτοια εισήγηση. Η αδικία είναι χειρότερη και από τον βιασμό. «Μάλλον αδικείσθαι οργισμένοι ή βιαζόμενοι , Πλάτων»

Κώστας Μπούμπας: ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ!!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!!

Κύριε Υπουργέ, είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, όπως αντιλαμβάνεστε, και μείζονος σημασίας. Έχει να κάνει με τη λειτουργία του πολιτεύματος, τη δημοκρατία απέναντι στους πολίτες που, όπως ξέρετε, υπάρχει η περιρρέουσα κατάσταση στην κοινωνία, υπό την έννοια ότι ο κόσμος, όπως λέει και στην καθομιλουμένη, το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Δηλαδή οι τράπεζες, το συστημικό πιστοληπτικό σύστημα είναι αυτό το οποίο κυριαρχεί έναντι των πολιτών. 

Πριν από μέρες, λοιπόν, σε ένα επίσημο site νομικής φύσεως, το «dikastiko.gr», έγινε λόγος ότι υπάρχει ένα κείμενο επιμόρφωσης στις σχολές δικαστών για τους εκκολαπτόμενους εκπροσώπους -έτσι πρέπει να είναι- της Θέμιδας, λέγοντας οι παλιοί δικαστές -ως φροντιστήρια, δηλαδή, εξατομικευμένα- πως όταν θα καταδικάζετε, να στηρίζετε τις τράπεζες, το πιστοληπτικό σύστημα και να βγάζετε ενδεχομένως δόλο στους δανειολήπτες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όπου υπάρχει καπνός, όπως αντιλαμβάνεστε, κύριε Υπουργέ μου, υπάρχει και φωτιά. 

Υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις από πλευράς του νομικού κόσμου, από δικηγορικούς συλλόγους. Υπάρχουν δηλώσεις από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών απ’ όπου κατάγομαι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αναστάτωση. 

Μάλιστα, γίνεται λόγος -έχω εδώ και πρωτοσέλιδο από εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας πριν από λίγες ημέρες- για «γραμμή στη δικαιοσύνη υπέρ των τραπεζών». Οπότε μέσα εδώ εξηγεί γι’ αυτό το κείμενο επιμόρφωσης, για το οποίο ανησυχεί ο νομικός κόσμος και μιλάει και για ηθικό κίνδυνο. Δηλαδή, όταν θα του προσάψει ο δικαστής δόλο, αυτό σημαίνει ότι το οικονομικό υποκείμενο δεν είχε τα κίνητρα να αντιληφθεί ότι οι συνέπειες των πράξεών του θα είναι οι ενδεδειγμένες. 

Έχει να κάνει, όμως, με την αδικία απέναντι στους δανειολήπτες οι οποίοι -δεν μπορούμε a priori όλα να τα συνθλίβουμε- δεν έχουν τη δυνατότητα -το ξέρετε πολύ καλά- λόγω της οικονομικής τους κατάστασης και του μνημονίου να ανταπεξέλθουν. Το ζήτημα, όμως, έχει να κάνει με όλους εμάς εδώ στο Κοινοβούλιο, διότι εδώ διαταράσσεται η εκτελεστική, η νομοθετική και κυρίως η δικαστική εξουσία. 

Είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό. Έχει να κάνει με τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Και είναι αυτό που ο Πλάτωνας πολύ σωστά έλεγε, «Μάλλον αδικείστε οργισμένοι ή βιαζόμενοι». 

Δείτε το, λοιπόν, γιατί ο λαός εξοργίζεται περισσότερο όταν αδικείται, παρά όταν τον βιάζουν. Εδώ είναι συγκερασμός και των δύο.

Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, κύριε Υπουργέ, και πρέπει να το δείτε, για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας. 

: Κύριε Υπουργέ, αντιλαμβάνομαι ότι η Θέμιδα πρέπει να είναι απρόσκοπτη, ανεξάρτητη, αλλά να μην επαληθευθεί ένα γνωμικό που είπε κάποτε ο Τσάμπερλεν. Όταν τον ρώτησαν κάποτε τι είναι η δικαιοσύνη, είπε ότι η δικαιοσύνη είναι η δίκαιη κατανομή της αδικίας. Εδώ θέλω να το δείτε το θέμα ως πολιτικός, ως Υπουργός και ως άνθρωπος. 

Υπάρχουν κακοπληρωτές, υπάρχουν δανειολήπτες οι οποίοι εσκεμμένα δεν πληρώνουν. Αυτοί είναι ένα ποσοστό ενδεχομένως μικρότερο. Ο Έλληνας έχασε τη δουλειά του. Εάν ο δικαστής, το φυτώριο της Θέμιδας, μιλάει και λέει, «…για να μην μετακυλίσει η φορολογία των τραπεζών στους πολίτες ενδεχομένως και να αποφύγουμε να έχουν οι τράπεζες υψηλότερη φορολογία» -να βάζει, δηλαδή, αυτήν τη διάσταση ο δικαστής πάνω από τον ανθρώπινο παράγοντα- η κοινωνία βιάζεται, κατακρεουργείται. 

Είμαστε εκπρόσωποι του λαού. Δεν είμαστε αντιπρόσωποί τους. Εκπροσωπούμε το λαό στο Κοινοβούλιο -την εξουσία που δίνει η λαϊκή βούληση και η λαϊκή ετυμηγορία- και το Κοινοβούλιο πρέπει να θωρακίσει και να προστατεύσει τους πολίτες από την κοινωνική αδικία. Να μην πάμε στο διαχρονικό ρητό «δίκαιον ουκ άλλο ή του κρείττονος συμφέρον», δηλαδή ότι το δίκαιο είναι το συμφέρον του ισχυρού. 

Εδώ είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Οι ίδιοι οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της απονομής της δικαιοσύνης, αντιδρούν. Αντιλαμβάνεστε πόσα άτομα θα αδικηθούν και δεν μπορούμε να εκπροσωπήσουμε αυτήν τη στιγμή τα συμφέροντά τους; Θα διαλυθούν οικογένειες. 

Με το Σύνταγμα του 1928 -το ξέρετε είναι πολύ καλά- περάσαμε από τη φεουδαρχία στην αστικοποίηση. Και αυτό γιατί έγινε αναίμακτα; Διότι το Σύνταγμα αυτό αποτέλεσε πιλότο για όλη τη Γηραιά ήπειρο και έγινε αναίμακτα στην Ελλάδα, διότι δόθηκαν εκτάρια γης βάσει του Συντάγματος αυτού. Ο Έλληνας είναι συνυφασμένος με τη γη – με το κεραμίδι του. Ακούστε, οι αποικοδομητές, δυστυχώς, κάποια στιγμή θα κάνουν τη δουλειά τους για όλους μας. Η αρνητική εικόνα περνάει στην κοινωνία. 

Θέλω να το δείτε -και εσείς ως Υπουργός και όλοι μας- για να μην στιγματιστεί αυτή η Βουλή, η οποία δεν έκανε τίποτα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού, της κοινωνίας, των Ελλήνων απέναντι σε ένα σύστημα το οποίο, αν θέλετε, δεν είναι μόνο στη χώρα μας, είναι παγκοσμιοποιημένο. Και μέσα σε αυτό το σύστημα οι τράπεζες -το λέω, όπως το λέει ο κόσμος- κάνουν κουμάντο. Και σήμερα, δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα, παγκοσμίως, οφείλει στις τράπεζες πολλά από την προεκλογική του ακόμα καμπάνια. Εξαργυρώνονται επιταγές είτε μεμονωμένα είτε στο πολιτικό γίγνεσθαι. 

Αν αυτό ισχύει από τους καθηγητές, τους δασκάλους -ιερή λέξη ο όρος «δάσκαλος»- δηλαδή ότι λένε αυτό στους μαθητές τους, στους αυριανούς εκπροσώπους -όχι αντιπροσώπους- της Θέμιδας και της απονομής δικαιοσύνης,  θα χαθούν οικογένειες, διότι ο Έλληνες είναι δεμένος με το κεραμίδι και με το σπίτι του και δεν το κάνει από δόλο. Λόγω του μνημονίου -το ξέρετε πολύ καλά- έχουν κλείσει επιχειρήσεις, έχει χάσει τη δουλειά του. Ο Έλληνας θα κλαίει και δεν θα μας το συγχωρέσει ποτέ αυτό, διότι ακόμη και ο μύθος του Ανταίου δεν είναι τυχαίος. 

Δείτε το λίγο. Απέναντι στη δικαιοσύνη, απέναντι στην κοινωνία -ανεξάρτητα από αυτό που είχατε πει- σίγουρα οι καθηγητές απονομής δικαιοσύνης πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Κώστας Μπούμπας: Είναι ένα θέμα σοβαρό, διότι αλλιώς δεν έχει ύπαρξη γενικότερα ο Βουλευτής ή το κυβερνητικό σχήμα οιασδήποτε κυβέρνησης, σε οιαδήποτε χώρα όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη απέναντι στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στα λαϊκά στρώματα.

Διαβάστε επίσης για τον Κώστα Μπούμπα: